donderdag 28 juli 2011

Was er nog...

Zo weer even een update!! Merk dat de dagen tussen de blogjes wel steeds een beetje langer worden, maar ik ben er nog hoor. We overleven op dit moment de hitte zo een beetje. Van de week op de thermometer in de tuin, was het 52 graden!!! Niet te harden kunnen we wel stellen....Oke het was in de zon en die scheen volop dus veel te ontwijken was die zon ook niet. Je ging echt bijna van je stokje als je ook maar iets te veel deed. Begrijp dat in Nederland er veel regen was. Ook niet leuk natuurlijk. Maar in feite kwam het op hetzelfde neer. Wij zaten ook binnen. Dan wel niet met de kachel aan, maar gezellig knus rondom de airco.

In de tussentijd hebben we wat koelere dagen van rond de 38 graden gehad, maar de komende dagen gaan we weer naar record temperaturen! Het is echt een warme zomer. Al hebben we wel ook wat onweersbuien gehad, waardoor het geheel toch lekker groen blijft nog.

Op 1 van die bewolkte daagjes ben ik bij Judy in de tuin foto's gaan maken. Samen met de camera klaar zittend. Ik had haar verteld van mijn iBird appje en dat wilde ze natuurlijk wel zien! En ook bij haar werkte het.Zo kwam er al vrij snel een gele vink aan gevlogen. En een specht.Het mannetje was er ook, maar die hield zich toch wat meer verscholen dan het vrouwtje. Wel jammer want die had zo'n mooi rood koppie! Zeg maar als Woody Woodpecker ;-)Verder had Judy heel veel kolibrietjes in de tuin. Die zijn zo leuk! Eentje vloog er echt op een meter afstand naar me toe. Natuurlijk had ik toen de camera niet binnen hand bereik. Zal je net zien. Dat had wel een mooi plaatje geweest.Verder ook nog kardinalen en Canadese ganzen gezien.Wel leuk zo hoor. Ze kwamen denk ik niet allemaal op de iBird af. Judy heeft namelijk ook heel veel lekkers voor ze hangen in de tuin.Judy heeft trouwens ook een mooie tuin met allerlei mooie bloemen nu volop in bloei, dus heb nog even een rondje gedaan.Ze is altijd erg aardig en ook dit keer kreeg ik weer allemaal stekjes van haar mee. Zo als de Morning Glory. Hopelijk overleefd hij bij ons de hitte. Het was voor haar ook een beetje afleiding nu, want nadat zij alle chemo en kuren heeft doorstaan vorig jaar, is er nu bij haar man altvleesklier kanker ontdekt en moet hij een heftig kuurschema doorlopen. Zelf moet ze ook nog 1 keer in de drie maanden kuren, als onderhoud voor haar botkanker. Dus niet allemaal even gunstig helaas. Het is echt een heel moeilijke periode en een beetje afleiding is dan wel welkom. Al was het best wel even slikken zo onder het foto's maken door. Soms is het gewoon niet eerlijk. Eindelijk met pensioen en tijd om van het leven te genieten en dan beiden zo ziek.

Van de week een beetje verder de administratie gedaan en ben op wat nieuwe foto ideetjes aan het broeden. Dus een beetje in huis bezig. Met als afwisseling een plons in het zwembad. Buiten valt er niet veel anders te doen ben ik bang. Nouja.... behalve dan ijsjes eten ;-)Verder kan ik mede delen dat de metselaar gisteravond dan echt het metselwerk helemaal af had. Het is een wonder niet? Maar het is klaar!

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Marchiena zei

Ik begon me al zorgen te maken, dacht dat het misschien niet goed ging met mijnheer De Bruin, maar op de foto is hij lekker aan het genieten van z'n ijsje.
Ik kan me voorstellen dat je met deze temperatuur bijna nergens toe in staat bent of ergens zin in hebt.
Wat een prachtige vogels heb je weer op de plaat gezet.
In en in triest je verhaal over Judy en haar man, ik hoop dat er voor hen betere tijden aan zullen breken zodat ze kunnen gaan genieten van al dat moois in hun tuin.

Annemiek zei

Prachtig dat je die mooie vogels echt zo kan lokken! De morning glories en holly hocks zijn in mijn tuin allemaal afgevreten door de herten.
Triest wat Judith en haar man mee moeten maken.

Anoniem zei

Lekkerrrrrr ijsje Stacey.

Pffff lekker hot hoor, nou lekker is anders denk.
Prachtige foto' s. Judy haar tuin is zeker prachtig!
Vreselijk wat die mensen allemaal moeten meemaken.
Sommige mensen blijft niks bespaard

Erna

Ineke zei

Wat ontzettend leuk dat de vogels op die geluiden afkomen.
Heel veel sterkte voor Judy en haar man.