dinsdag 20 december 2005

New York Nieuwsflits....

Het bleek dat we vandaag midden in "het nieuws" terecht zouden komen.....
Het was vandaag 25 jaar geleden dat er in New York voor het laatst door het openbaar vervoer gestaakt werd. Tot op vandaag.... en laten wij nou net deze dag gekozen om "gezellig" naar New York te gaan, hi hi hi. We zijn inmiddels weer thuis gekomen en zal morgen wat foto's plaatsen ;-) We hebben genoten van deze bijzondere dag in New York !!!

*************************************
Stukje van www.telegraaf.nl
*************************************
Grote staking in openbaar vervoer New York
NEW YORK - Het openbaar vervoer in de Amerikaanse stad New York ligt dinsdag plat door een grote staking. Ongeveer 34.000 medewerkers van de ondergrondse en de busbedrijven legden voor de eerste keer in 25 jaar het werk neer, waardoor miljoenen New Yorkers grote moeite zullen hebben hun werk of school te bereiken. Burgemeester Bloomberg kondigde juridische stappen aan tegen de bond.

Een van de vervoersbonden kondigde de staking aan nadat onderhandelingen met de werkgever waren vastgelopen, meldde The New York Times dinsdag. Stakingen in het openbaar vervoer zijn in de staat New York bij wet verboden. De stakers krijgen een boete van twee werkdagen loon voor elke dag dat ze staken.

„Vervoersmedewerkers zijn het zat om ondergewaardeerd en niet gerespecteerd te worden”, zei een woordvoerder van de bond. Dagelijks reizen zeven miljoen mensen in New York met het openbaar vervoer.

Burgemeester Bloomberg zei op televisie dat de stakers de wet overtreden en dat hij een rechter zou vragen boetes op te leggen. De New Yorkers riep hij op om „vastberaden” naar het werk te gaan, te voet, per fiets of carpoolend. „We zullen laten zien dat de stad werkt, zelfs als onze bus en metro dat niet doen.” Bloomberg zelf was van plan via de Brooklyn Bridge naar Manhattan te lopen. Daar werken veel New Yorkers.

Een enkeling reageerde postiief. „Goh, het is hier leuk. Meestal zie ik New York alleen ondergronds”, zei een vrouw uit The Bronx. Anderen hadden meer kritiek. „Ze hadden verder moeten onderhandelen”, aldus een boze New Yorker. Een buschauffeur zei te hopen op betere arbeidsvoorwaarden. „Het spijt me voor de mensen, maar we moeten onze poot nu stijf houden.”

Om files te voorkomen mogen alleen auto's met vier of meer inzittenden Manhattan in. In de avondspits gaan de bruggen en tunnels alleen open voor auto's die Manhattan verlaten. Enkele grote bedrijven hadden busjes ingezet om hun medewerkers te vervoeren.

************************************************************
Hier wat info en foto's van de website van CNN


Groetjes Petra

4 opmerkingen:

Annemiek zei

Goh dat jullie net op deze dag gingen. Ik ben benieuwd naar de foto's. Van het nieuws kwam het in ieder geval niet geheel chaotisch over, alleen heel veel mensen die blaren zullen hebben.

Anoniem zei

Jeetje toen ik het hoorde gisteren middag heb ik de hele tijd aan jullie lopen denken.

Blij dat jullie toch genoten hebben en veilig weer terug zijn.

Erna

Nel zei

Ga je gezellig naar New York heb je dit weer. Van alle dagen precies de dag uitgezocht. Alhoewel vandaag er nog gestaakt wordt.
Wel heel vervelend als je besloten hebt nu pas de kerstkadootjes te gaan kopen.
Was het ondanks dit toch nog gezellig, of was het zoiets van : gauw naar huis, dit wil ik niet meer ?

Anoniem zei

hoi
dit was echt niet te geloven zeg. Hoe kiezen jullie het uit. Heb je erg veel moeten lopen of viel het wel mee. Groetjes Ingrid