dinsdag 6 december 2005

Pakjesavond of eigenlijk pakjesdag

Vandaag heeft het hier echt ontzettend geregend. Als het nou maar goed zou komen met de Sint en zijn pakjes vanavond in dit slechte weer. Maar het bleek heel goed te komen met de pakjes. Want 's middags stond de Sint, vermomt als postbode, aan de deur. Hij belde aan en gaf me twee pakjes uit Nederland. Begon er een beetje van te blozen. Zoveel mooie en lieve Sinterklaas pakketjes. Geweldig!!! Even stond ik in twijfel, zou ik wachten om samen met Ron de pakketjes uit te pakken, of niet. Maar, ha ha, dit was maar even..... (sorry Ron) Ik was wederom stiknieuwsgierig en zo ontzettend blij met de pakketjes dat ik met mezelf een spoedvergadering heb gehouden en er werd unaniem besloten om ze nu maar alvast uit te pakken, ha ha ha.

Image hosted by Photobucket.com

Het waren pakketjes van de hulpsinterklazen uit Rotterdam en Beverwijk. Zooooo leuk. In het sinterklaas pakket uit Rotterdam zaten tijdschriften, speculaasjes, kruidnootjes, een UNOX rookworst en voor de honden 4 mergpijpjes om op te kluiven. Nou die gingen helemaal door het lint met deze sinterklaaskluif. Zo blij zijn ze daarmee. Had hier overal gekeken maar heb ze niet voor ze kunnen vinden. Die Sinterklaas weet ook alles he?

Image hosted by Photobucket.com

In het pakket uit Beverwijk was er door de Sint twee chocoladeletters (met hazelnoten!) ingestopt. En veel bekend, maar door ons o zo gemist, Nederlands lekkers. Zoals satesaus, drop, en lekkere kaassaus en een speciale mix voor een bloemkool schotel. Sinterklaas weet gewoon precies wat we missen hier. Helemaal geweldig zeg.

Image hosted by Photobucket.com

Toen we gistermiddag thuis kwamen van Myrtle Beach stond er bij de garagedeur ook al een pakketje op ons te wachten. Helemaal uit Hellevoetsluis maar liefst.....Met overheerlijk pannekoekmix EN nederlandse stroop....... en de schoonmaak doekjes die ik hier maar niet kon vinden. Dus heb nu geen excuus meer om niet meer met een sopje in de weer te gaan ;-) Bedankt hoor Sinter Annemarie !!! ha ha ha..... Je onthoudt ook wel alles he?
Wil bij deze dan ook alle hulpsinterklazen in den Nederlanden enorm bedanken. We hebben ontzettend genoten van al deze lieve pakketjes en vinden het zo heel erg lief dat Sinterklaas ons een bezoek heeft gebracht en dan ook nog zoveel lekkers en moois meegenomen. We zijn super verwend hier in Amerika en Ron en ik zijn er helemaal stil van eerlijk gezegd......

Dus..........

DANK U (hartstikke) WEL SINTERKLAASJES !!!




Later in de middag ben ik naar Jessy gegaan, waar we met de Nederlandse vrouwen Sinterklaas hebben gevierd. We hadden lootjes getrokken en het gerucht ging dat Sinterklaas een zwarte Piet had gestuurd om de kadootjes te komen brengen!! Het zal toch niet waar zijn....?
Na het zingen van het wel bekende, Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht, werd er gebonst op de deur en de kruidnootjes vlogen om onze oren..... Daar was ie hoor Zwarte Piet, met een zak vol kado's......

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Het was zo leuk om de reacties van de kinderen te zien. Kan daar altijd zo van genieten. De ene kroop stilletjes weg en de ander vond Zwarte Piet heeeel interessant. Tot Piet zijn spijt moest hij constateren dat er al een kerstboom stond te fonkelen in de woonkamer en dat was toch niet zo gepast......

Image hosted by Photobucket.com

Gelukkig nam hij daardoor niet de kadootjes mee terug. Maar konden de kinderen 1 voor 1 op schoot bij Piet om hun kadootjes op te halen. Ook de wat oudere kinderen namen plaats op schoot en dat was wel een heel erg leuk gezicht. De gezichten van de kinderen spreken boekdelen dan. Echt heel leuk en o zo bijzonder om dit in Amerika allemaal mee te kunnen maken.

Image hosted by Photobucket.com

Nadat de kinders de kadootjes hadden uitgepakt, ging Piet weer verder op pad naar andere kinders en werd de erwtensoep opgewarmd en hebben we met zijn allen lekker gegeten van allerlei lekkers wat door iedereen was meegebracht. Helaas kwam Eugenie veels te laat bij Jessy aan vanmiddag en heeft ze daardoor niet Zwarte Piet kunnen zien. Gelukkig hadden we voor haar de foto's nog, hi hi hi. Daarna kwamen de kadootjes voor de dames die we plotseling in de garage hadden gevonden. Natuurlijk met de ontzettend leuke en toepasselijke gedichten. Echt heel leuk hoe de rijmpjes in elkaar waren gezet. Ik heb van Sinterklaas een bakplaat gehad om muffins te bakken. Een echt amerikaans kadootje dus van een Nederlandse Sint. Want een lieve kerel toch he?
Al met al was het een bewogen daagje waar ik me ontzettend verwend voel en waar ik zeker met veel plezier op terug zal kijken......

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Annemiek zei

Wat een ontzettend leuke Sinterklaas heb je gehad, en lekker verwend! Hartstikke leuk dat Zwarte Piet jullie heeft kunnen vinden!

Anoniem zei

hoi
je hebt het toevallig toch niet over Annemaries wonderdoekjes he. Die promoot ze ook overal. Leuk toch zo die piet erbij. Net echt. Hij is weer vertrokken dus vanmorgen heb ik gelijk de kerstverlichting uit de kast getrokken en buiten opgehangen. We hebben tenslotte alleen tot de kerst er plezier van. Ik hoop dat in Amerika niet direct na kerst alles wordt weggehaald omdat het daar al vroeg hing. Groetjes Ingrid

Petra zei

@ Ingrid
Nee het waren niet de Hara doekjes, maar de gewone huis tuin en keuken doekjes van 5 voor € 1,-.
;-)
Weet niet hoe snel ze alles weer opruimen hier, maar je kent je broer he? ha ha ha

Groetjes Petra

Anoniem zei

Heerlijk he!! Toch nog sinterklaas gevierd in het verre USA waar ze de Sint niet eens kennen!

Jullie zijn enorm verwend zeg!! Geniet er maar fijn van!

Wel handig dat de Sint precies wist wat jullie lekker vonden!

Petra zei

Leuk, zeg, zo'n echte Zwarte Piet! En wat een verwennerijen allemaal! Er zitten allerlei dingen in dat pakketje, waar ik niet eens aan zou denken! Hier stond ook voor het eerst de echte Kerstboom al gisteravond, maar de Sint was er gelukkig niet boos over!

Anoniem zei

Hoi Peet,

De postbode heeft het goed uitgekiend om precies op 5 december voor je deur te staan met de pakjes. Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht dat ons pakje nog op tijd zal zijn, want het heeft nogal wat moeite gekost om het te versturen. Maar zo zie je maar toch nog goed gekomen. Moet zeggen dat de Amerikaanse Sinterklaas ook zijn best heeft gedaan!!! Dat de zwarte Piet de kerstboom niet heeft meegenomen. Staat wel bijzonder zo op de foto een zwarte Piet en een kerstboom, zal je niet vaak tegen komen hier in Nederland. groeten Karin

Anoniem zei

Ha petra, grappig he dat we rond dezelfde tijd in Myrtle beach zaten. De volgende keer als we weer gaan shoppen of in de buurt van Cary komen mail ik je even. Wat ben je verwend door Sint en Piet, leuk hoor. Bij ons staan de pakjes nog bij de duoane ofzo, spoorloos en erg vervelend. Enne die doekjes zoals ze ze kennen kan ik hier ook nergens vinden. Groetjes uit Lejeune !