maandag 3 april 2006

Gevecht met de "gardensnake"

Gisteren had ik de haagjes voor ons huis wat in vorm geknipt en nou had ik wel es gehoord dat als het dan zonnig weer is je ze het beste even nat kan spuiten. En dat was ik van plan te doen.... Dus ik liep de tuin weer om de slang te pakken. Helemaal in de knoop. Oh... daar heb ik toch zo'n hekel aan. Het werd een heus gevecht met "the Gardensnake" (ha, ha ha, ik had wel even jullie aandacht he? ;-) )
Ben een hele poos bezig geweest om dat ding weer in een rechte vorm te krijgen zonder knopen. We hebben ook een extra lange uitvoering van een tuinslang en nam me meteen voor om zo'n tuinslang oprolding te gaan halen, want hier wordt ik echt niet vrolijk van. Grrrrr.... Afijn alles even besproeid en de boompjes waren klaar.
Vanmorgen al vroeg wakker van het gerommel buiten. Er was een flinke onweersbui aan de gang. Ron ging naar zijn werk en ik had het gezelschap van de hondjes. Ze zijn niet bang, maar komen wel altijd even in de buurt liggen ;-) Samen zijn we sterk, zeg maar ;-)
Het rommelde tot een uur of 8 en ben toen met de honden gaan wandelen. Het was heerlijk nu buiten. Even lekker frisse lucht. Om een uur of half tien weer ontzettend donker en het hele verhaal herhaalde zich. Heb snel de hanging baskets in de porche gezet want er werden grote hagelstenen voorspeld. En inderdaad hagel, bakken met water en een flinke wind. Ik dacht echt dat het vandaag een donker daagje zou worden voor de rest. Maar rond een uur of 12 brak de zon door en was het weer heerlijk weer. Korte broeken weer gewoon. Wel drukkend benauwd nog steeds. Ben toen bij de Walmart zo'n "tuinslangoprolding" gaan kopen. Gelijk een aller prachtigste "broes" erbij om mijn tuintje mee te gaan besproeien. Al ons Nederlands Gardena spul past hier niet omdat de tuinslangen enzo andere maten hebben. Dus dat is wel jammer eigenlijk. Alles weer in de auto en weer terug naar huis. In de tuin al weer de tuinslang uit de knoop gehaald. Hopelijk nu voor het laatst. Al het spul aangesloten en het werkt perfect. Er zitten wieltjes onder dus kan hem zo naar het waterkraantje rijden en dan de slang er aanklikken. Het oprollen verliep geheel naar wens en Petraatje was weer een tevreden mens. Dat scheelt een hoop ergenis ;-)
Daarna even lekker in de tuin gezeten met een boekje. Heerlijk..... Stace ligt tegenwoordig naast me onder de schommelbank in de schaduw. Hij vindt dat een heerlijk plekje. En kan zo onder de schommelbank de hele tuin in de gaten houden. Hij legt zijn koppie dan op de onderste lat van die schommelbank en sukkelt zo af en toe in slaap om daarna weer met grote ogen de tuin in te kijken als hij wat hoort. Zo'n leuk gezicht, het is ook zo'n lekkere waakhond (ahum). Connor zit meestal helemaal aan de andere kant om de honden van de buren door de schutting heen te bespieden. Dat hij nog niet scheel is van het gluren door een spleetje snap ik niet hoor. Maar dat is zo ongeveer zijn dagtaak, ha ha ha. Heerlijk he zo'n hondeleven?
's Avonds na het eten ben ik Stace gaan kammen en rond een uur of zeven in de hottub gegaan. Heerlijk voor mijn spieren na een borstelbeurt. Terwijl ik zat te relaxen zag ik de volgende onweersbui alweer aankomen. Toch wel heel verradelijk. Zulk lekker weer en binnen een half uur helemaal omgedraaid.

Image hosting by Photobucket

Moet zeggen dat ik het altijd een prachtig gezicht vind.

Image hosting by Photobucket

We hebben hier wel wat regen nodig eigenlijk, want er gelden nog steeds waterrestricties in onze county. Goed voor ons gras en de waterreserves. Veel communities hebben nu het probleem of ze het zwembad van de wijk mogen gaan vullen als er een waterrestrictie afgegeven is. Wat een luxe probleem toch..... Vooral na het zien van de beelden wat het slechte weer meer naar het midden van Amerika voor ellende hebben aangericht. Hier gelukkig alleen onweer en de nodige regen.

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Petra zei

Hier ook gigantische droogte, ondanks een spectaculair onweer vanavond. Vind je ochtendonweer ook zo raar? Dat herinner ik me nooit van Nederland.

Anoniem zei

Ja na regen komt zonneschijn.

Heerlijk genieten in je tuin.

Nog ff dan komen we de Hottube met je delen.

Nog 3 nachtjes.

Erna

Nel zei

Ben wel een beetje jaloers op jullie kortebroekenweer, maar die onweersbuien mag je helemaal houden.

Annemiek zei

Ha, een grote garden snake :-)
Onweren kan het hier ook, zo'n weersomslagen en onweren heb je geloof ik niet in Nederland.
Hoe vaak moeten de hondjes geborsteld, en hoe lang doe je daar over? Als je daarna de hottub in moet voor je spieren...

Anoniem zei

Over 'waakhonden' gesproken.....Spot komt niet eens z'n mand meer uit als de bel gaat! snurkt fijn door.....
Lijkt me superhandig zo'n oprolding voor de slang, ik zit ook altijd in de knoop met dat ding!

Petra zei

@ Kasaka
Volgens mij zijn er hier veel meer bliksemschichten en dus ook veel hardere knallen. Het gaat er inderdaad vaak heftig aan toe.

@ Erna
Ja gezellig!!
Inderdaad nog maar 3 nachtjes

@ Nel
Ja, die onweer krijgen we er helemaal gratis bij.

@ Annemiek
Het weer kan hier inderdaad heel snel veranderen. Heb het idee dat het in Nederland toch wat langzamer gaat. Vooral als de wind van over land komt. Met enorme temperatuurs verschillen ook.
Gisteren drie keer op een dag heel ander weer. Dat vond ik toch wel heel raar om mee te maken.
Enne... het kammen duurt ongeveer een uur. En had mezelf een pruttelbadje beloofd na het kammen. Voor mijn spieren eienlijk in het algemeen hoor, niet alleen voor het kammen. Vindt het vooral 's avonds heerlijk even te ontspannen in het pruttelbad ;-)

@ Petra D.
Ha ha, die Spot. Kan jij er ook zo van geniete als ze zo tevreden in hun mand liggen te slapen?
Hier zijn ze met de deurbel overigens we wel altijd zeer snel. Want ze denken namelijk dat iedereen alleen voor hen komt. Maar in de tuin verzwakt soms de alertheid van Stace ;-)

Groetjes Petra