zondag 23 april 2006

Ze zijn er weer......

Ze zijn er weer dit jaar ! Meneer en Mevrouw Zaluw hebben onze porch aan de voorkant van het huis weer gekozen als hun plekje voor hun kroost. Er wordt weer heel wat af en aan gevlogen met van allerhande takjes en ander ook als nestbouw materiaal aangeziend spul. Vind het zo leuk!!! Had er stiekumpjes op gehoopt en al een paar keer gekeken. Maar was waarschijnlijk toch te vroeg. Ook hier leggen waarschijnlijk "in mei alle vogels een ei". Vond het vorig jaar zo leuk om de jonkies te zien groeien en hoe moeders dan op haar nest bleef. En de bezoekers die zich naar onze voordeur begaven rakelings bevloog. Een letterlijk mooi stukje puur natuur bij ons voor de voordeur. En ze zijn gewoon terug gekomen!
Ron was met dit alles een heel stuk minder blij. Ze maken er namelijk wel een bende van daarboven op het randje en ook op ons stoepje. Vooral als de jongen geboren zijn. Maar ik heb beloofd dat ik daar, wanneer nodig, een sopje tegen aan gooi. En heb hiermee dus het aanstaande nestje gered! Goed he?
Hou jullie op de hoogte van eventuele eitjes jonkies en andere ontwikkelingen ;-)
Heb trouwens nog een leuke link voor de vogelliefhebbers onder ons. Wel van een heel ander "vogeltje" dan de zwaluw bij ons. Het is namelijk een link naar een webcam die gericht staat op een nest van een Eagle. De eieren moeten rond de 24/ 25e april uitkomen. Even een klein detail. De camera zend alleen uit als het daglicht is in Californie. Dus als ik het goed heb, plus 12 uur in Nederlandse tijd.

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

Petra zei

Bijzonder, he? Wij hebben ook al jaren een cardinalen familie in onze achtertuin. En die adelaars bekijk ik al weken, kan niet wachten tot de eieren uitkomen! Prettige week!

kastelke zei

Petra, jullie zijn werkelijk zeer gastvrije mensen! Misschien kan je een stuk karton of triplex onder het nest leggen, zodat dat bevuild wordt ipv je mooie tegels? Dan hou je de kerk een beetje in 't midden.
(kennen jullie die uitdrukking ook?)
Die adelaars, die houden wij hier ook al een tijdje in 't oog. Prachtig hé, waar technologie nog niet goed voor is!

Anoniem zei

Vind ik wel leuk hoor, zo'n nestje. En ja, ik kan het persoonlijk van de week bewonderen.
Doe je best maar om alles schoon te houden, is leuk hoor dadelijk dat kleine grut.
Tot woensdag!!!! De koffers zijn al gepakt, de komende dagen geen tijd voor. We zijn er klaar voor.

Kaar

Anoniem zei

Leuk hoor dat de familie zwaluw er weer is, dat we ze nou net gemist hebben;-))
Groetjes Yvonne

Anoniem zei

Mooi he? Ik kijk al een aantal weken naar dit eagles nest op Hornby Island... http://www.infotecbusinesssystems.com/wildlife/default.asp

Ik dacht dat ze ergens in de wildernis zaten (kan natuurlijk niet, in de wildernis heb je geen stroom voor je webcam, blond ;-))maar deze zitten dus midden in een woonwijk!En ze komen er al jaren, ik vind het zooooooo mooi!

Ook bij ons staan de koffers klaar om gepakt te worden hoor,nog 6 daagjes...

Petra zei

@ Kasaka
Ja ik kijk ook al een poosje, alleen blijft het beeld sinds een paar dagen zwart bij mij. Zo jammer, net nu de eitjes uit zouden komen.....

@ Kastelke
Vind het ook prachtig gezicht om het nestje van zo dicht bij te bekijken. Het adelaarsnest dan he. Die ogen van de vogel kunnen echt priemend kijken.....
En ik ga es kijken of ik er wat mee kan. Misschien is het nog niet zo'n gek idee dat triplek er onder... ;-)

@ Karin
Tot morgen inmiddels!!!
Probeer je vandaag nog even te bellen en wens jullie een hele fijne vlucht. En aan de andere kant staan wij te wachten op jullie hoor. Dikke knuf....


@ Yvonne
Ja jammer he? Maar hou je op de hoogte hoor!

@ Mariet
Volgens mij is het dezelfde? Maar deze cam doet het nu wel. Ennuh ik dat ook dat het in de wilde natuur was, ha ha ha. Bedankt voor deze eyeopener,wahhaaaa.....
Echt ik word zeker nog eens op een dag blond wakker....
Ook jullie wens ik een hele goede reis. Jullie blijven volgens mij wat langer dan mijn zus en ik zou het heel erg leuk vinden om jullie weer te zien. Jullie zijn van harte welkom om bij ons langs te komen hoor. (Doen he????)
In ieder geval veel plezier in NC !!!!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Helaas, de adelaar is weg,alleen een zwart vlak. Jammer,jammer, ik vond het zoiets prachtigs. Zo,n grote vogel zo dicht bij!

Groetjes Ronny..

Petra zei

@ Ronny
http://www.infotecbusinesssystems.com/wildlife/

Hierboven ook nog een andere link van een adelaar die aan het broeden is.
Prachtig om te zien he?

groetjes Petra