woensdag 15 juni 2005

Kleine zwaluwtjes worden groot

Gisteravond zijn we weer naar het huis geweest. Er waren nog wat dingetjes te doen en we konden dan ook weer wat spulletjes meenemen. Ik had wat deurmatjes gekocht en nog een douchematje en nog meer van dat soort pret. Ik vind het heel leuk om te zien dat de spulletjes die we de afgelopen weken hier hebben gekocht hun plaatsje nu gaan krijgen in ons huis. Net als puzzelstukjes die op hun plaats vallen.
Van de week had ik de zwaluw vanwege alle stress met het in en uit geloop in ons huis wat te eten gegeven. Nou hier raakte ze dus helemaal van in een stress. Stom ook van mij om te denken dat ze dit zomaar goed zou vinden zo vlak bij haar nest. Ik had dus een bakje neer gezet met wat vogelzaad. Maar ze was zo geschrokken van dat bakje, dat ze niet meer op haar nestje durfde. Zo zielig. Ik ook met mijn goed bedoelde ideeen....... Dus maar snel het bakje weer weggehaald, maar moeder zwaluw was niet meer te bekennen. Was er eigenlijk wel een beetje "sippies" van.... Zo stom van mij....
Totdat ik maandag weer in het huis was en zag haar weer heerlijk op het nestje zitten. Gelukkig ze was terug !!!! En gisteren toen ze even wat eten aan het zoeken was, zag ik twee koppies boven het randje van het nestje uitkomen. Ohhhhhh wat waren ze lelijk, ha ha ha. Vreselijk, maar ook heel vertederend. En maar piepen om moeders en eten.... Prachtig gezicht !!!
Helaas durf ik geen foto dichterbij te maken, omdat ik bang ben dat moeders weer de benen neemt. Dus deze is door de voordeur genomen.

Image hosted by Photobucket.com

Groetjes Petra


http://www.beardie.nl

5 opmerkingen:

Annemiek zei

Proficiat aan de zwaluwmoeder :-)
Ehh, zwaluwen eten geen zaadjes hoor, ze vangen insekten, hihi.
Dus heel goed om ze bij je huis te hebben.

Petra zei

Ja, dat zei mijn man ook. Maarja, toen had ik de zak voer al gekocht hi hi hi.
Ach misschien kunnen we daar nu andere vogeltjes blij mee maken

Annemiek zei

Het was goed bedoelt :-)
Maar inderdaad, andere vogeltjes zullen er blij mee zijn.

Petra zei

Ach, schattig, die zwaluwtjes! Ik had ook zo'n "fout" gemaakt, hoor, Petra! Gelukkig kwam ze weer terug.
Pas wel op met vogelzaad, bij ons vorige huis kwamen de ratten daarop af =:-O!

Anoniem zei

Hoi Petra,

Leuk die zwaluwen, de koekkoek is er ook nog steeds hoor.
Weet je als dat zaad in de tuin terecht komt heb je een mooie wilde "bloemen"tuin .
Dat is mij ook eens overkomen.
Na het voeren voor de winter kwamen al die gemorste zaadjes uit. Heb er nog lang "plezier" van gehad. Dus kijk maar uit.

Groetjes uit Zierikzee.

Nellie