dinsdag 21 juni 2005

Morgen "arrival dag" van de container

Morgen ochtend komt de container met al onze spulletjes. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier heel erg naar uit gekeken heb. Lekker weer op onze eigen bank zitten, onze kleren, mijn eigen kussen, kortom ons eigen gedoetje. Had vanmorgen naar het verhuis bedrijf gebeld en spontaan wisten ze niet meer wie we waren. Ojee,...... ik kreeg het er een beetje warm van, geloof ik. Maar na uitgelegd te hebben waar de spullen vandaan kwamen en dat we toch echt een afspraak hadden gemaakt voor morgen, bleek hij ineens Glorie wel te kennen. Hij dacht dat ik voor een gewone verhuizing belde en moest dus in een andere administratie kijken. Gelukkig maar. Morgen wordt het hier dik 30 graden dus hoopte ik dat ze in de morgen zouden komen en gelukkig hadden zij ook bedacht dat het in de ochtend wat koeler zou zijn en komen ze lekker vroeg. Ben benieuwd.
Vanavond zijn we nog even naar het huis geweest om wat spulletjes te brengen en om de post op te halen. Lag me daar toch een dik pakket zeg. Ze hadden gewoon alle post van voor 10 juni opgespaard. Poehee. Er waren een paar brieven van de elektriciteitsboer en ook 1 van de Amerikaanse Bearded Collie club waar we ons bij aangemeld hebben. Verder lag er ook een dikke envelop in van Ron en Erna.......Ooooooh, op de envelop zat een groene sticker voor de douane en daarop stond dat er een dvd/cd in zat. Dus ik snel openmaken natuurlijk. En zo lief, er zat een Beardie memo blok in met magneet voor op de koelkast en.......Ron & Erna hadden de nieuwe DVD van Blof opgestuurd. Ik had op de Blofsite gezien dat die inderdaad uit was gekomen. Ron en Erna zijn naar dit concert geweest van Blof met het philharmonisch orkest. En toen zij daar zaten waren wij in een huisje aan de kust van Noord-Holland waar we de volgende dag een Beardie wandeling zouden hebben. Zij belden ons toen met hun mobieltje zodat we een stukje live konden mee maken. Ook wel apart via de telefoon. Wij zaten toen inmiddels gekluisterd aan de radio, want dit concert werd ook op de radio uitgezonden. Het had wel iets aparts. Het was een krakkemikkerig radiootje waar zo nu en dan het bereik van weg viel waarna Ron dan even aan de antenne moest draaien tot er weer meer Blof gekraak uit kwam. Het geluid van deze CD is vast stukken beter als toen die avond, dat is zeker. Het eerste nummer op de cd is Bijna..... Een van mijn favoriete nummers en dit keer heel toepasselijk. Bijna zijn onze spulletjes er en bijna zijn we weer op "ons" plekje en toen ik dit liedje hoorde kreeg ik echt kippenvel hoor. We zijn bijna waar we zijn moeten ;-)

Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

6 opmerkingen:

kastelke zei

Spannend zeg!
'k Hoorde gisteren door een man van Gosselin (= internationale verhuisfirma) vertellen dat hun firma vorig jaar zo'n 30.000 containers verhuisde naar de VS! Die douanes krijgen dus ook heel wat te zien!

Anoniem zei

Wij weten hoe het is om te wachten op je container met je inboedel. Een aantal jaren geleden hebben wij hetzelfde gehad, maar dan in Zuid-Afrika. Eindelijk je eigen spullen. Als alles in huis staat, geeft dat het gevoel dat je gewoon weer in Nederland bent. Heel veel plezier in jullie prachtige woning en ga lekker genieten.
Mariƫlle. ( Tjobber)

Annemiek zei

En nu zit je denk ik nog uit te pakken. Voelt het niet een beetje als Sinterklaas?

Anoniem zei

O Peet wat geweldig, eindelijk jullie eigen spulletjes weer. Kan me voorstellen dat je er naar uitkijkt. Super!!!! Nog even meid en dan hebben jullie echt weer je eigen plekkie en kunnen jullie ervan genieten.
Dikke knuffies voor de 2 heren.
Groetjes nancy

Anoniem zei

Gelukkig de CD en DVD gearriveerd.
Begon hem al te knijpen.

Erna

Anne zei

Echt heel leuk om deze blog te lezen! Wat een verhalen :) Wel spannend om zo op de container te moeten wachten. Maar zeker ook de stap van het Nederlandse leven naar het Amerikaanse leven lijkt me zeer groot, en even wennen.