zondag 5 juni 2005

1 Zwaluw maakt nog geen zomer, alhoewel.....

Vandaag zijn we met Larry bij ons huis wezen kijken. We hebben nu echt overal goed gekeken. En Larry heeft alle punten opgeschreven en gaat deze lijst aan de bouwer doorgeven, zodat hij alvast aan deze punten kan gaan werken. Het viel reuze mee. Er waren wat ramen met krassen, en wat kleine puntjes, maar geen gekke dingen tegen gekomen.
En toen wij bezig waren met onze inspectie, zag ik dat onze allereerste bewoner van het huis thuis was. Ze zat op haar nestje. Zo leuk. Van uit het raam van de voordeur heb ik deze foto genomen.

Image hosted by Photobucket.com

Ze heeft een nestje gebouwd aan de onderkant van het dak van onze porch aan de voorkant van het huis. Dus lekker droog en uit de wind. Slimme zwaluw hoor. Ik vind het erg leuk, maar toen Larry het zag zei hij, waarschijnlijk wil je daar wel vanaf. Nee,zei ik, ik vind het juist hartstikke leuk. Hij lachte en zei, ik hoor je nog wel als de eitjes strakjes uit zijn en je van alles op de grond van je porch terug vindt. Nou geeft niks dacht ik. Ik vind het nog steeds leuk, maar zag Ron al bedenkelijk kijken. Het is echt een leuk gezicht en vanuit de hal kun je zo het nestje bekijken. Hoop dat de bouwer ze ook laat zitten.
En ook het gezegde van 1 zwaluw maakt nog geen zomer, klopt hier waarschijnlijk niet. Want het was me een partij warm vandaag.

Image hosted by Photobucket.com

33 graden was het. Ron's auto geeft de temperatuur in Celsius aan dus dat is wat makkelijker voor ons. Maar het was warm, erg warm. Dat komt ook een beetje door de luchtvochtigheidsgraad. Daardoor voelt het een stuk warmer. Maar door dit weer kunnen we gelijk zien hoe fijn het is om strakjes onze screened porch te hebben. Ze zijn daar dus vrijdag aan begonnen met bouwen. En dat bouwen gaat echt in een rap tempo. Ongelooflijk. Zo is er nog niks en binnen een dag zit het dak er al op.

Image hosted by Photobucket.com

Het puin wat er voor ligt was een gedeelte van ons terras. En waar dat puin dus nu ligt, komt het nieuwe terras. Ook hebben we zaterdag nog even gesproken met de man van de schutting. Die vertelde dat hij er dinsdag mee klaar zou zijn. En het ziet er goed uit. De tuin, vind ik, lijkt nu nog groter met de schutting er om heen. Oh wat zullen Stace en Connor het hier naar hun zin hebben.

Image hosted by Photobucket.com

Verder vergeet ik steeds te vertellen dat wij vrijdag avond naar Noord Raleigh zijn geweest.
Daar is een nieuw winkelcentrum en daar vlakbij in de buurt was een computerzaak waar Ron naar toe wilde. Dus wij 's avonds op pad. Ik reed. De computerwinkel was aan Capitol Boulevard. Net achter de Outback Steak house. Ron vertelde dat de winkel aan de rechterkant zat. Dat was wel fijn om te weten, want Capitol Boulevard is geloof ik 5 baans aan beide kanten, met overal winkels en stoplichten en afslagen. Als je ergens het gevoel krijgt om echt in Amerika te rijden, dan is het wel op Capitol Boulevard in Raleigh. Nou ben ik wel wat gewend in Rotterdam, maar dit was puur spannend hoor. Kreeg het dus ook lichtelijk warm van al dat verkeer, en ging dus langzamerhand alvast een beetje naar rechts, zodat ik makkelijk af kon slaan. Even voorstellen het was kwart voor zes, veel drukker kan je het niet hebben volgens mij. Afijn, Ron zegt opeens, "hey, The outback Steak house" en wijst er naar. Naar LINKS, wel te verstaan. Let op vijf banen de andere kant op !!!! Helluppie........ Nou, ik ben dus baantje voor baantje naar links op geschoven en ben een heeeeeel stuk verder links af gegaan, maar het is me gelukt. Wat een verkeer zeg.
Daarna zijn we naar het nieuwe winkelcentrumin Raleigh geweest. Heel erg mooi. Ze hebben daar op de tweede verdieping dus vloerbedekking op de grond..... Maar echt heel mooi en veel winkels. Het was leuk om even door heen te kuieren. Hier een link naar de webcam van het winkelcentrum

Groetjes Petra

www.beardie.nl

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Peet,

Het gaat nu allemaal lekker opschieten in en rond het huis. Voordat je het weet zitten jullie er in!
Vind de Zwaluw ook erg lief en een paar poepjes meer of minder... voor je het weet vliegen ze allemaal uit :-))
Groetjes en een fijne dag!
Yvonne

Anoniem zei

Hoi Petra,

Gezelig hoor de eerste bewoner.
Er zit toch water in de kraan bij jullie voor wat schoonmaak werk.
Ik zou hem ook laten zitten hoor maar mannen denken daar meestal anders over.
De hondjes zullen er ook wel op reageren.
Bij ons is al weer enige tijd de koekkoek te horen.
Heb je hem al gemist?

Groetjes Nellie

Anoniem zei

Hoi Peet,

Het schiet inderdaad goed op, voor je het weet ben je aan de schoonmaak en aan het inruimen van je kasten/spulletjes op zijn plaats zetten. Geweldig lijkt me dat. De omgeving is super!! Leuk hé zo'n nestje, gewoon laten zitten hoor.
Groetjes Karin

Petra zei

Ohhh Nellie die koekkoek......
Heb wel al veel dingetjes gemist van ons oude huis maar die niet echt hoor. Gelukkig kon ik er altijd goed door heen slapen, maar hij "koekkoekde" er een flink eind op los he?
Toen het huis in de oudere wijk achter ons verkocht was was de koekkoek ook verdwenen en dacht dat het misschien wel es verkeerd met hem afgelopen zou zijn. Maar dus niet, hij is er weer!
Leuk dat je me op de hoogte houd Nellie ;-)
Groetjes Petra

Anoniem zei

pffffffff warm zeg, 33 graden.

Jullie zullen het zwembad straks nog erg gaan missen.

Erna

Petra zei

Leuk, dat nestje, ik zou het ook laten zitten, hoor! Het is hier ook warm en vochtig, heerlijk! Summer is here!