zaterdag 11 juni 2005

Aan de slag....

Na gister al het papierwerk te hebben gedaan, en dat was echt een hele stapel......, zijn we vandaag aan de slag gegaan. De inspectie vooraf 's morgens was trouwens best goed gegaan en de meeste punten die we eerder die week hadden waren in orde. Een aantal dingen moesten besteld worden, zoals de nieuwe ramen en die komen de aankomende week. Verder moesten wat dingen nog geschilderd worden en dat is vandaag gebeurd. Dus al met al zag het er goed uit.
Maar het papier werk was echt een mega stapel. In NL sta je bij de notaris binnen een kwartiertje toch wel weer buiten maar nu waren we dik een uur bij deze mevrouw in het kantoor. Gisteravond zijn we samen weer naar het huis wezen kijken en waren we al wat begonnen met wat dingetjes te doen. En vandaag zijn we daar mee verder gegaan. De keuken en de badkamers hebben een sopje gekregen en Ron heeft wat elektrische dingen gedaan. Zo hebben we nu wat dimmers op een aantal lampen en als ik de inloopkast in ga, springt volledig automatisch het licht aan. Wat een luxe !!! Zelf heb ik de stofzuiger geprobeerd en ohhhh wat een heerlijkheid. Net als "vroeger" weer gewoon simpel stofzuigen. Niet met een speciale lamp of een of andere "beaterbrush" borstel, gewoon een slang en een normale stofzuigervoet. Ben er zo blij mee. Vooral met twee van die wollebollen in huis. Over wolle bollen gesproken. Vandaag was voor hun dus de eerste keer in het nieuwe huis. Helaas hebben ze de tuin nog niet kunnen inspecteren, vanwege de schilders die bezig waren met het verven van het terras. Maar van het huis hebben ze elk hoekje en gaatje besnuffeld. Met volop kwispelende staarten. Connor vond vooral de schilders erg interessant en kwispelde zijn kont er haast af als hij ze door het raam bezig zag.

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Stace liep overal met mij mee door het huis en heeft dus veel van de badkamers gezien..... Maar allebei deden ze het hartstikke goed. Uiteindelijk ging Connor in het toilet liggen slapen in de hoop nog een glimp van de schilders op te vangen.

Daar de porch een erg belangrijk punt was ivm het wel of niet opleveren was die dus gisterochtend klaar en vanmorgen kwamen ze het terras nog verven want door de regen van afgelopen week was dat niet meer gelukt. Weliswaar waren ze aan de porch vrijdag om 7 uur 's morgens nog bezig, maar de deur zat er in en ook het gaas was om 8 uur klaar. Dus al met al echt op het nippertje allemaal. Maar gelukkig op tijd klaar.......


Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Vandaag waren we tussen de middag voor een lunch uitgenodigd bij een collega van Ron zo dat we daarna weer gelijk aan het werk konden. Het was heerlijk. We hebben lekker zitten eten bij hen. Eerst even in de tuin wat gedronken en daarna gewoon aanschuiven. Dat was wel prettig na 4 wc's en 3 badkamers en een keuken soppen....... (nee, ik klaag niet, gewoon even voor de statistieken ;-) ) Daarna kwamen Andy en Martha ook nog mee even bij het huis kijken. Het was gezellig en Andy is echt heel aardig en kwam met wat nuttige tips voor de tuin. Vooral voor het gras. Want dat is hier heel erg belangrijk hebben we inmiddels gemerkt. Ron had inmiddels de garagevloer voorzien van de eerste primer zodat hij morgen de vloer kan gaan verven. Dus voor de eerste dag hebben we best veel gedaan.
Even nog over de Zwaluw en haar nestje..... De eitjes zijn inmiddels uitgekomen en af en toe komen er een paar kopjes omhoog en beginnen ze te piepen. Zo lief....

Image hosted by Photobucket.com

Je kan het op de foto niet zo goed zien, maar we wilden moeders niet te veel laten schrikken terwijl we haar kinders aan het begluren waren, dus even een snelle foto toen ze even van het nestje afvloog. Heb zojuist wat eten voor ze gekocht om ze een beetje van de schrik bij te laten komen.

Toen we aan het eind van de middag naar het appartement terug reden en net de bocht om wilden gaan, zagen we Larry net weg rijden. Larry heeft ons echt geholpen met de papiermassa en andere perikelen rond het huis kopen hier. En we waren verbaasd hem nu hier bij ons te zien. Was er dan toch niet iets niet goed? Waren we iets vergeten? We draaiden beiden onze portierramen open. Althans we drukten op een knopje eigenlijk en hij vertelde dat hij wat voor ons had. Dus we parkeerden de auto en Larry keerde en parkeerde daarna naast ons. Zijn vrouw was ook mee gekomen. Toen hij uitstapte vertelde dat hij wat voor ons had en gaf hij ons een kado. Het was een "Raintrain" . Hij had Ron daar een tijdje terug over verteld. Dit is een soort apparaat dat over de tuinslang heen rolt en daarmee je je hele grasveld water kunt geven. Wij waren al bij een paar zaken wezen kijken, maar konden hem niet vinden en hadden dit ook aan Larry verteld. En nu kregen we het van hem. Zo leuk en attent. We stonden helemaal verbaasd. Maar echt heel erg aardig van hem. We hebben afgesproken dat hij snel maar weer es langs moet komen.
In de avond zijn we naar Lowes geweest. Daar hebben we onze koelkast, wasmachine en droger en BBQ besteld. Ja, dat kan hier dus gewoon op een zaterdag avond. Moet er zelf ook heel erg aan wennen, maar die winkel bleef dus tot 10 uur vanavond open. En zo kunnen we morgen weer verder met wat andere dingen in het huis. Maar voor nu is het een hele lange dag geweest !!!

Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

10 opmerkingen:

Anoniem zei

goeden morgen wat hebben al veel gedaan zeg en wat lief van die larij en de honden zo blij het taras is heel mooi en heele mooie vloer in de kamer maar jullie moeten nog heel wat doen heb echt met jullie te doen heel veel liefs van hier groetjes en pootje van max voor stace en connor zal de ballon morgen op blaasen zijn jullie er toch bij doei doei

Anoniem zei

hallo nog even dit heb net de fotootjes gekeken je staan er goed op in de garage ron en larry met ze vrouw fijne mensen hoop ze eens te ontmoeten ben altijd blij wat jullie sturen mam

Anoniem zei

Het gaat allemaal lekker snel zeg!!
Voor de honden ook hartstikke fijn weer de ruimte om zich helemaal uit te kunnen leven:-))
Het is in ieder geval een heerlijk huis, daar kunnen jullie echt van gaan genieten!
Groetjes Yvonne

Annemiek zei

Proficiat met jullie nieuwe stekje!

Anoniem zei

Jullie hebben bergen werk verzet!!!

En dat je zo blij kan zijn met een simpele normale stofzuiger hihi.

Je verhaal is weer heerlijk om te lezen.
Word er helemaal blij van dat jullie zo blij zijn hihi.

Liefs Erna

Petra zei

Veel plezier met inrichten! Voor je het weet voelt het helemaal als "thuis"!

Anoniem zei

Wauw, ziet er helemaal toppie uit! Nu kunnen jullie je uit gaan leven op de container! Veel plezier met het inrichten van jullie huis!

Mariet

kastelke zei

En wanneer gaan jullie nu écht verhuizen?...

Anoniem zei

leuk naar je eigen stekkie, het is echt een mooi huis.
gr. nop

Anoniem zei

Oh wat leuk dat je weer in je eigen huis aan de slag kunt.
Nou werkse dan maar en een knuffel voor de hondjes.
P.s Mail nog even je adres door A.u.b
Gr Margret