donderdag 30 juni 2005

Sleutels ingeleverd

Gisteren eerst 's morgens naar "de Nederlandse" vrouwen koffie drinken. Dit keer was het bij Saskia. Saskia had ook net haar rijbewijs gehaald, dus ging het gesprek daar een beetje over. Daarbij vroeg ze bij wie ik had afgereden. Nou, vertelde ik, een beetje grote man met grijs haar en een bril. Toen begon ze te lachen, Ha, dat is mijn buurman, zei ze. Ik vertelde nog dat ik inderdaad tijdens het afrijden het nog over zijn Nederlandse buren gepraat heb met hem. Zo leuk. Zo zie je maar weer hoe klein de wereld ook in Cary is.
's Avonds hebben we de sleutels van het appartement ingeleverd. Raar om toch weer door een "leeg" appartement te lopen. Het was er behoorlijk gehorig, maar ben blij dat we daar hebben gewoond die drie maanden. Het was toch een soort van veilige tussenhaven voor ons. De hondjes hebben het er ook prima naar hun zin gehad. Onze wandelingetjes rond het zwembad en het meertje, die later vol bleek te zitten met (water) slangen. (waar ik erg peuneveu van werd, hi hi hi) Het basketbal veldje waar Ron en ik samen met de honden gingen basketballen, vond ik ook erg leuk. Dus eigenlijk weer een stukje afgesloten, maar het is nu reuze fijn om weer op "ons eigenste" plekje te zijn. Het voelt echt heel vertrouwd en gisteravond hebben we voor het eerst hier het gras gemaaid. Als je je daardoor niet thuis gaat voelen, dan weet ik het niet. Hoe vaak we in de Kluutstraat zoiets hadden van he jakkes, weer grasmaaien, waren we nu gisteren heel blij om te maaien. (voor hoelang het duurt, ha ha ha) Onze maaier uit NL doet het goed, althans er kwamen eerst wel enorme blauwe rookwolken vanuit openingen waar waarschijnlijk nooit iets uit hoort te komen, laat staan rook. Oei oei, hebben we nu wel de goede benzine gekocht? Het heet hier weer allemaal anders. En wat voor benzine kochten we nou ook alweer in NL. Belangrijke details, maar je moet het maar allemaal net nog weten. Gelukkig hield de maaier na het derde baantje maaien gelukkig op met protesteren en kwam er nergens meer rook uit. En wist ook hij weer waar we hem voor gekocht hebben destijds, namelijk grasmaaien en niet om rooksignalen hier in de buurt te verspreiden. Waarschijnlijk heeft hij in de container toch iets scheef gestaan waardoor er olie op plaatsen is gekomen waar geen olie hoort te zitten. Het maaien op zich viel reuze mee. Vergeleken met Zierikzee, hier (nog) weinig bochtjes en om plantjes heen te maaien. Dus gewoon simpel rechte banen maaien, zo simpel dat het mij ook zelfs lukte en ik moet zeggen ik vond het nog leuk ook. Hoe raar moet je zijn? ;-)

Groetjes Petra

http://www.beardie.nl

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Peet ik kan niet begrijpen dat jij grasmaaien leuk kan vinden. Bij grasmaaien moet ik altijd aan de vrijdagen denken dat we op de camping aankwamen en eerst met z'n allen het gras moesten doen.
Karin

Anoniem zei

Ja maar deze is elektrisch ;-)
Groetjes Peet

kastelke zei

Petra, je mag bij ons ook altijd het gras komen afrijden hoor!
'k Zal je ondertussen een bakkie koffie maken en een lekker stukje appelcake bakken. ;-)

Anoniem zei

Nou Petra, In ons nieuwe huis, we hebben vandaag de sleutel gekregen, kunnen we ook ons hart op halen met grasmaaien.
Moeten er nog een kopen zelfs.
Succes en jullie hadden altijd een prachtig GAZON dus in Amerika zal het ook wel lukken.

Groetjes Nellie.

O,ja heb je ons verhuisbericht nog ontvangen per mail??!!

Doei

Petra zei

Ja zekers.
Wens jullie heel veel geluk in jullie nieuwe huis. Maar dat gaat zeker lukken. Burgh Haamstede is prachtig!!!
Groetjes Petra

Petra zei

Ha, ha, ha, nou geniet nog maar van dat maaien, voor nu ;). Rick heeft het lang volgehouden, maar nu komen er toch iedere week mannetjes voor dat werk. En wij hebben nog wel zo'n rijding als maaimachine. Het gras groeit als onkruid hier!
Maar wel erg fijn om in je eigen huis, eigen tuin, eigen alles bezig te zijn!
En nog heel erg bedankt voor de informatie over de Beardies. Het is nog niet actueel hier, maar langzaam begint de conversatie. Brynna zegt "woef" terug!