zaterdag 1 april 2006

"Getuind"

Vandaag was Ron "geboekt" als verhuizer bij een collega. Zij hebben gisteren de sleutel gehad van hun nieuwe huis en dus nu alle spullen over. Dus die heeft zijn dag zeer nuttig besteed. Ik een heel stuk minder. (ahum) Alhoewel ik het nu terug bedenk toch nog wel een heleboel gedaan heb alles bij elkaar. Maar vanmorgen eerst naar de Home depot. Ik heb een pot gevuld met twee tomaten planten en ik moet daarvoor een bamboe hebben ofzo, want ze groeien echt snel en waaien alle kanten op. Dus op naar de Home Depot. Ik was niet de enige die dat plan gevat had. Want het was druk!!! Onwijs. Er waren drie kassa's open bij de tuinafdeling. Daar waar normaal 1 kassa open is en de dame daar altijd tijd heeft voor een praatje, omdat ze niet zoveel te doen heeft, was het nu dringen geblazen. Nu stond er met drie kassa's open nog een rij. Wauw.... en terwijl ik me door de rij heen de winkel in wurmde kwam ik langs een stapel ijzer. Er stond een bordje bij dat deze zijn ter ondersteuning voor tomaten. Oh..... da's handig.... Dus die in de kar. Natuurlijk weer even rondgesnuffeld tussen de plantjes en zo en ook nog een zak aarde meegenomen en twee potten. Ik had een paar weken terug zaadjes meegenomen om meloenen te gaan kweken, ha ha ha. Nog nooit geprobeerd, maar ik ben gek van meloenen, dus dacht ga het eens proberen. Het weer is er hier prima voor. Dus we gaan het proberen. Dus heb ik bij thuiskomst de potten gevuld en de zaadjes er in gedaan. Ik heb nu dus twee soorten meloen in de kweek, ha ha ha. Cantaloupe en Galia.
Het andere project, namelijk de "Morning Glory, bij de Glories" gaat heel voorspoedig. Inmiddels zijn er duidelijk hele ieniemie groeiseltjes te zien.
Het ziet er goed uit!!

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Verder heb ik de filters van de hot tub schoongemaakt met de tuinslang en een sopje en zaadjes van de Lathyrus gepland om het hek van de hottub heen. Ik vind deze altijd zo lief. Pluk ze vaak en zet ze in een klein vaasje binnen. Hoop dat ze het hier een beetje willen doen. Ook een pot gevuld met zaadjes van de papaver. Heb dat al vaker geprobeerd in NL, maar het is me nog nooit echt gelukt. Heb ook al es een kant en klaar plantje gekocht, maar ook geen succes. Dus... als deze niet wil lukken dan is het dit keer echt de laaste keer geweest. Maar ik vind ze wel altijd heel mooi, dus vandaar mijn aanhoudenheid ;-) Deze zaadjes (ook de lathyrus) kwamen uit Nederland en gekocht bij de Walmart. Dus dat moet gaan lukken. De stokroos die ik vorig jaar gezaaid had is nu heel uitbundig gaan groeien en die heb ik een paar weken geleden uitgepland in vijf mooie grote planten. In de hoop dat ik nu mooie stokrozen zal krijgen dit jaar. Verder de hanging baskets van water voorzien. Daarna met mijn camera de tuin rond geweest....

De tulpen zijn inmiddels uit en zijn nu echt prachtig. Zo van dichtbij lijken ze net niet echt....

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

De Verbena van dichtbij.

Image hosting by Photobucket

Petunia uit de hanging basket.

Image hosting by Photobucket

De wingerd loopt ook al uit.

Image hosting by Photobucket

Vind het altijd leuk om een rondje door de tuin te doen. Vooral nu het allemaal uitloopt. Elke keer zie ik weer wat meer. Nu met het warmere weer gaat het allemaal heel snel. Ben ook benieuwd hoe lang de tulpen het nog volhouden met dit weer. De narcisjes zijn nu bijna allemaal al weg. Dat is echt heel snel gegaan.

's Avonds hebben Ron en ik de film "House of D" gekeken die we bij de blockbuster hadden meegenomen van de week. Vond het een leuke film. En Robin Williams speelt echt heel erg goed weer. Deze film hadden we samen met "Derailed" van de week meegenomen. In Derailed speelt Jennifer Aniston mee. Spannende film ook.

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Nel zei

jaja...zuster Glory zaait papavers !!
Je hebt al heel wat mooie bloemen in je tuin, geen wonder met dat mooie weer bij jullie.

Anoniem zei

Ik vind het niet eerlijk, jij loopt met alles een paar weken voor. Verdorie!!!!!!!!!!!!
En ik vind het zo mooi als alles begint te groeien en bloeien. snik

Groetjes Nop

Anoniem zei

Mooi hoor en het ruikt vooral 's avonds dan zo lekker he.
Derailed wil ik ook nog zien, maar die was steeds verhuurd, populair hier!
Groetjes bijna buurtjes

Anoniem zei

heb genoten van jullie prachtige bloemen. de tuin word steeds mooier. petje af .doei.

Anoniem zei

Leuk hoor al dat geur en kleur in je tuin, hier vreten de herten het op, dus ik heb de moeite niet gedaan. Wat een weertje hè buuv, genieten ! Derailed, ja staat ook nog op mijn lijstje....Groetjes !

Annemiek zei

Heerlijk om zo alles te zien groeien. Hier komt het heel langzaam tot leven. De eerste narcissen bloeien nu pas.

Anoniem zei

Heerlijk alles zo zien groeien. Het wordt tijd dat ik er ook eens aan begin...
Mooie foto's!

Groetjes,

Anoniem zei

tja zo zie ik nog weer eens wat bloemen. Hier zitten we nog in het gele zand tijdperk en tja het weer werkt hier ook nog niet echt mee. :) Wacht misschien op ons
Groetjes Autje

Anoniem zei

ik heb afgelopen week ook Derailed gezien en ik vond hem mooi. Het was even spannend want de recensies waren verschillend.