vrijdag 31 maart 2006

Rebecca Lynne

Vandaag was het weer een heerlijk weertje. En... voor het eerst dit jaar het gras gemaaid. Was eigenlijk best wel weer even leuk. Zo'n vers groen kleurtje en al helemaal die geur. Vers gemaaid gras. Dat vindt ik altijd zo lekker ruiken. Zelfde als de geur als het een poosje droog is geweest en dat het dan gaat regenen. Ruikt ook zo lekker. Maar ik dwaal af. In mijn korte broek achter de grasmaaier aan. De hondjes hadden ook een lekker tuindaagje. Het was niet te warm nog voor ze dus ze liepen een beetje te spelen en te rennen. Lekker.
Vanavond hadden we afgesproken met Chad. Die van de bomen planten en van het poolen van vorige week met zijn verjaardag. Zijn vriendin Rebecca zou optreden op het NC state University voetbalterrein in Raleigh. Daar werd een liefdadigheids bijeenkomst gehouden voor Relay for Life van het Amerikaanse Kankerfonds. Een heel goed doel en de studenten hielden een soort van loop op het voetbalveld en daar gaan ze mee door tot morgen ochtend vroeg. Ze blijven dus de hele nacht doorlopen om geld op te halen voor het goede doel.

Image hosting by Photobucket

Vond het leuk om te zien. Er werden van allerhande spullen verkocht. Gebakken muffins, blikjes limonade, eten van de BBQ en nog veel meer spullen. En de opbrengst voor Relay for Life. Vorige week was er bij ons op de fitness school ook al een speciale Relay for life dag. Amerikanen zijn echt heel gul voor goede doelen en vond het mooi om te zien hoeveel studenten er aan deze actie meededen. En Rebecca zou dus op gaan treden. Ron had me al verteld dat ik haar muziek zeker leuk zou gaan vinden. En van de week hadden we al naar haar website gekeken en wat muziek geluisterd. En inderdaad daar hou ik wel van. Ze schrijft helemaal zelf haar muziek en songteksten, speelt gitaar en kan super zingen. Echt heeeel knap. En nu vanavond op het voetbalveld bij de studenten. Al was de temperatuur nog goed, er stond een flinke wind die het zand van het voetbal veld deed opwaaien, maar Rebecca zong echt ontzettend goed. Vorige week toen wij hadden staan poolen had ik dat echt niet achter haar gezocht. Zo'n mooie stem en ze zong heel makkelijk. Hadden het al es gehad over een "open-mike" avond waaraan ze heeft meegedaan. En dat ze het eigenlijk voor de leuk deed, maar ze heeft echt hele leuke liedjes. Liedjes die gelijk blijven hangen. Ze vertelde ook dat ze gezongen heeft met Chris Daughtry. De jongen die nu mee doet met American Idols. Hij komt ook uit North Carolina en in Idols is hij op het moment mijn favo zanger. Heerlijke stem heeft hij. Hoop echt dat hij Idols gaat winnen trouwens.Grappig om dat te horen dat Rebecca hem dan ook kent. Persoonlijk vindt ik de muziek van Rebecca een beetje lijken op de rustige nummers van Anouk. Op Rebecca's website kun je onderaan stukjes muziek beluisteren en een aantal clips van een optreden bekijken. Maar natuurlijk had ik mijn camera ook meegenomen....

Image hosting by Photobucket

en een filmpje....


View this clip on Vimeo

Nadat ze opgetreden had hebben Ron en ik mooi haar cd gekocht. Vindt het zo knap dat iemand dat kan en op zo'n mooie manier. Ze had alleen haar gitaar en het leek of er veel meer mensen meespeelden. Kortom Rebecca Lynne heeft er twee fans bij. Nederlandse fans nog wel liefst !!

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

kastelke zei

Ben eens gaan luisteren naar die dame, en inderdaad, klinkt leuk, heel ontspannend.
Goh, Petra, nu ken je al een Bekende Amerikaan. ;-))

Petra zei

@ Kastelke
Lekkere muziek he? Blijft gelijk hangen en inderdaad lekker relaxed. En ze schrijft haar muziek en teksten helemaal zelf. Vindt het zo knap, echt!!

Annemiek zei

Dat is mooie muziek, ik heb ook even een stukje geluisterd.

Anoniem zei

Ja, knap hè, muziek doet iets met je, zeker deze muziek. Leuk dat jullie gelijk een CD hebben gekocht. Ik krijg kippenvel als ik zie wat hier ook allemaal aan relay for Life enzo gedaan word, het hart van de gemiddelde amerikaan is groot. Groetjes van de ene buuv.