zondag 5 maart 2006

Pinehurst

Vandaag zijn we eerst begonnen om de pine trees die we gisteren ook gekocht hadden te planten. Deze waren een heel wat kleiner dan de bomen in de voortuin dus dat ging een heel stuk makkelijker. Het was weer heerlijk buiten. Na de bomen nog de Holly-struik geplant en daarna was het even lekker buiten zitten. Even wat gedronken en in de middag zijn we naar Pinehurst gegaan. Pinehurst staat bekend om zijn golfbaan. Voor ons ongeveer 50 mile rijden. Op de heenweg kwamen we langs de leuke antiekwinkeltjes die aan highway 1 liggen.

Image hosting by Photobucket

En langs Southern Pines. Wat een leuk historisch "downtown" heeft. Hier draaide in de plaatselijke bioscoop de film "the fastest Indian". Ron moest natuurlijk even een foto maken van de motor die er demonstratief voor geparkeerd was! De film gaat niet over het volk indan maar over het motoren merk Indian....

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Daarna door naar Pinehurst. Het is een leuk idylisch plaatsje met leuke kleine shopjes en het mooie oude hotel

Image hosting by Photobucket

In 2005 is in juni de US Open hier geweest. Wij hebben de wedstrijd en alle commercie er omheen toen op tv bewonderd, want kaartjes waren er niet voor normale prijzen te koop.

Image hosting by Photobucket

We zagen bij het binnen rijden van Pinehurst meteen al dat het een heel apart sfeertje is in Pinehurst. Overal zijn er golfbanen. Echt heel apart om te zien. En daar zagen we DE golfbaan.

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Het is er een zeer sjeike bedoening. Wat wel leuk was dat de spulletjes van de us open nu met 75 % korting verkocht werden in de golfshop. Dus Ron heeft nog een leuke pet kunnen scoren ;-). Want gegolfd hebben we hier niet. Een rondje golfen kost hier 275,- dollar, dus dan maar een petje voor 5,- dollar, ha ha ha.....

Image hosting by Photobucket

Natuurlijk ook "het" beeld van Payne Stewart bekeken. Waarvan wij, gezien onze huidige straatnaam, het wel grappig zouden vinden om hem in het klein in de voortuin te hebben, hi hi hi. Het beeld staat bij de 18th hole op Pinehurst baan nummer 2. Deze baan mag je alleen bespelen als je dus lid bent van de club of bij hoge uizonderingen...

Image hosting by Photobucket

De honden vonden het allemaal weer super interessant en genoten van de mooie omgeving, net als wij ;-)

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Petra zei

Oh, die laatste foto is er een voor een kaart! North Carolina en South Carolina zijn echte golfers mecca's!

kastelke zei

Oooh, tussen de bloemetjes, hoe schattig!
Amai, die prijzen om te kunnen golfen... Da's vreselijk veel geld! Kan me niet inbeelden dat ik ooit zoveel geld zou hebben zodat ik zo maar effe een paar honderd dollar uitgeef aan een partijtje golf... (denk dat ik dan liever al m'n geld nog eens na zou tellen, of het op een stapel zou leggen om te zien hoeveel dat wel niet is, LOL!).
Kan je in die winkeltjes ook leuke antiek kopen, of is 'antiek' een eufemisme voor 'rommel'?

Anoniem zei

Ze zijn daar wel echt golf "gek" en dan die prijzen.

En ons maar de ogen uitsteken met het lekkere weer. Ik zit hiet te smachten naar het voorjaar:-)

Nop en 3 idioten

Annemiek zei

O die lieverd tussen de bloemetjes :-)

Anoniem zei

Ja, dit is helemaal wat voor Frank (golfgek), hier zullen we dus ook nog wel een keer naartoe gaan, en dan moet ik hem tegen houden om niet te gaan golfen......hij zou het er zo voor uitgeven....
Leuke foto's en in die "antiek" winkeltjes kun je vaak de leukste curiosa "scoren"
Groetjes

Anoniem zei

Prachtige foto's!

Ja, die motor zou hier wel in de buurt passen. Zowat 5 buren hebben hier zo'n pronkstuk!

Leek me wel een leuk uitje!

Groetjes,

Nel zei

Schattig zo tussen de bloemetjes..
Het is toch ongekend de prijzen voor zulke grote toernooien. Maakt niet uit welke sport, als je naar de Formule I wil ben je ook zo idioot veel geld kwijt. Nog maar niet gesproken over de prijzen van de hotels.

Anoniem zei

Hey Petra, je weet allang dat ik ook wel eens kijk he?! Maar toch, even een berichtje. Ik zag namelijk dat je schreef dat men op 'anonymous' moest klikken (en een hoop mensen vergeten dan d'r naam onderaan het berichtje te zetten), maar je kan ook volgens mij op 'other' drukken, wat ik nu even ga proberen.... ->

Anoniem zei

Ja, dat werkt! Dan vraagt de computer namelijk of je effe je naam wilt invullen, en die verschijnt dan netjes bovenaan je berichtje. En aangezien je wilt weten wie wie is.......
Ik kom trouwens niet wandelen vanmorgen, er komen 2 makelaars over de vloer en hoe sneller het huis verkoopt, hoe beter voor ons, dus ik zei tegen ze "hoe sneller je langs kan komen, hoe beter", wat dus deze morgen geworden is. Wandelse in ieder geval, en de groetjes aan de rest van de dames. Tot donderdag!

Anoniem zei

Hier zitten ze tussen de krokusjes de schatjes met nadruk op kusjes en bij jou tussen de violen maar altijd leuke plaatjes.En golf daar begin ik maar niet aan met zulke prijzen.

Petra zei

@ Kastelke
Je vindt er van alles en nog wat. Van oude cola flesjes, tot blikken speelgoed en meubels. Best wel leuk om es door heen te lopen. Maar moet wel zeggen dat iets wat 50 jaar oud is al als "antiek" wordt beschouwd.

@ Nop
Ik zal wat jullie kant uit blazen ;-)

@ Patricia
Dan vind hij dit vast ook heel leuk om een keer gezien te hebben. Het is een heel apart sfeertje hoor! En bij jullie vandaan denk ik ook niet zo heel ver.
Ligt een beetje in het midden.

@ Jessica
Leuk dat je een berichtje achterlaat ;-) Hoop dat het wil lukken met de makelaars!

@ Ada
Ik moest ook aan de foto met Tara denken tussen de krokusjes. Maar haar (klein)kinders komen ook heel leuk over tussen de blommetjes he?