dinsdag 14 maart 2006

Gezonde hap buiten de deur

Eigenlijk is er niet veel schokkends gebeurd de laatste twee dagen. 's Maandags naar zwemmen geweest. Het was nog steeds lekker weer, dus het zwemmen kwam als een aangename afkoeling. Daarna wat boodschapjes gedaan en wat in de tuin gewerkt. 's Avonds zijn we bij Sweet Tomatoes wezen eten. Dit is een soort buffet restaurant met heerlijke salades en soepen en andere lekkere, maar meer gezonde, etenswaar. Daarna zijn we naar de film geweest. Failure to launch, een lekkere "feel-good-movie. Met zeker hele leuke en lachwekkende momenten. Op de weg naar buiten kwamen we langs de zaal waar The Shaggy Dog draaide. De film waar dus een Beardie in meespeelt. Heb met Erna en Yvonne afgesproken dat we die gaan kijken als zij hier bij ons zijn, dus wij hadden gisteravond niet voor die film gekozen. Maarrrrrr....... laat het nou toch zijn dat de deuren van die zaal wagenwijd openstaan???? Dus wij zijn als een stel kleine kinderen even naar binnen "gepiept" hi hi hi. En ik moet zeggen dat het toch wel heel leuk is om een Beardie op groot formaat in de bioscoop te zien. We hebben zo'n 5 minuutjes gekeken en zijn daarna weer weg gegaan. Maar het is echt wel een grappige film. Toen we daarna thuis kwamen, de post bekeken. En in de post lag de "Bagpipes" tussen de stapel. The Bagpipes is het boekje van de Amerikaanse Bearded Collie club. Op de voorpagina een woord van de voorzitster over de film met de Beardie. Er was een webpagina gemaakt om mensen wat meer te vertellen over het ras. Dat het niet zoals in de film doet lijken, alleen maar een leuke hond is om te zien. Met ook uit gebreide info over de minpunten en het karakter. Hopende te voorkomen dat de Bearded Collie een modehond zal gaan worden, zoals de Collie bij Lassie en de (101) Dalmatiers en de St. Bernhard bij de film Beethoven. Een heel goed initiatief lijkt mij. Verder wordt er geld ingezameld voor het Beardie Rescue fonds. Zodat als er honden zijn die t.z.t herplaatst moeten worden daar het geld voor aanwezig is. Zo kun je dus T-shirts kopen met deze opdruk en de opbrengst gaat dan naar het Beardie rescue fonds.....



Vindt het allereerst een heel leuk en grappig plaatje. En hoop dat het zeker ook resultaat op gaat leveren. Weet niet of het zo'n flinke vaart zal lopen, maar dit weekend kwamen er wel kindertjes naar Ron toe, toen hij met de hondjes was wezen wandelen. Hey the shaggy dogs!!, riepen ze. En ze vroegen of ze ze mochten aaien. Wellicht hadden deze kindertjes ons al eerder met onze honden gezien en legden de link naar de film. Hoop wel dat mensen voordat ze een Beardie aanschaffen, zich eerst goed in het ras verdiepen.

Groetjes Petra

4 opmerkingen:

kastelke zei

En gelijk heb je, Petra! Ik vind het een fantastisch initiatief van die Club om zo'n waarschuwing te doen! En als ik het zo allemaal lees, dan herken ik heel veel in dat andere 'herdertje' van ons, de Nizinny.

Hier hebben we ook altijd die reacties: "Hey, Samson!", naar de leuke hond uit 'Samson & Gert' http://users.skynet.be/cocachoc/nl-samson.htm (denk trouwens dat het een bobtail is!).
Onze zoon zegt dan telkens "Neen, het is Bobientje".
Bobientje is het vriendinnetje van Samson, en net als onze hond een teefje.

In ieder geval: hoe schattig en lief onze honden ook zijn, het vereist toch heel wat aandacht, dus je mag niet lichtzinnig over zo'n aankoop gaan!

Anoniem zei

Klinkt goed , dat sweet tomatoes, ik vind saladbars altijd ideaal. En met een kop soep erbij, heb je meestal wel genoeg (zeker hier) Wat een zonnetje weer vandaag ! Wat een heerlijk land is dit toch. Mensen moeten zich inderdaad eerst goed in het ras verdiepen. Hier zie ik ook veel honden, helaas zie er weinig mensen mee wandelen. En beweging hebben ze toch nodig ! Groetjes, de buuv.

Petra zei

Wij zeiden dat ook al na Eight Below, dat mensen nu ook voor huskies en malamutes zouden gaan. Die zijn echt helemaal niet geschikt als "gewoon" huisdier!

Petra zei

@ Kastelke
Ja Samson hoorden wij ook altijd in NL. En was zo blij dat we daar vanaf waren, maar nu zijn we dus "the Shaggy dogs", hi hihi.

@ Mary-Ann
Ja is echt een aanrader hoor Sweet tomatoes. Het idee is hetzelfde als de Golden Corral, maar met veel lekkerder eten. Salades en verse dingen. De soep was echt heel lekker. Enne.... Yoghurt ijs toe ;-)
Ja je ziet hier inderdaad niet veel mensen met de hond wandelen. Daardoor wisten mensen denk ik ook gelijk dat wij "niet-Amerikanen" waren hier in de wijk, want wij gaan minstens vier keer per dag met ze aan de wandel.

@ Kasaka
Eight Below is inderdaad ook zo'n film. Huskeys is ook een heel speciaal ras waar mensen goed over na moeten denken als ze die in huis nemen.

Groetjes Petra