zondag 26 maart 2006

Dogshow in Raleigh

Vandaag was er bij ons in Raleigh een hondenshow.En eigenlijk hadden we geen Beardies verwacht, maar er waren er maar liefst 3 Beardies. Vandaag was de show van de Fayetteville kennel club en gisteren van de Carolina kennelclub en vrijdag van de Durham Kennelclub en donderdag en woensdag van nog twee andere kennelclubs. Alle kennelclubs uit de omgeving doen in diezelfde week hun show. Helaas hoorde ik pas gisteren van alle shows, dus alleen zondag geweest.Op de parkeerplaats bleek al dat er veel honden waren. De hele parkeerplaats stond vol met campers en caravans. Een soort van hondencamping maar dan op een parkeerplaats.

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Op de parkeerplaats zagen we een Beardie lopen en laten we die mevrouw nou net kennen van de Carolina Beardie club. Grappig om tussen al die campers als eerste hond een Beardie te zien. Zo leuk, we wisten echt niet wat we moesten verwachten van deze show, maar hij was groot, erg groot. En veeeeeel honden. Er waren 14 ringen waar de honden uit de verschillende groepen gekeurd werden. De Beardies zitten in de "Herding group" en waren in ring 6. Wij hebben met Stace en Connor ook in Nederland en Belgie voorheen wat shows gelopen, maar hier waren wel heel erg veel rassen aanwezig. Ook veel andere rassen. Van de Rotweilers waren er heel veel en van de Border collie weer heel weinig. Zag maar twee Borders, terwijl in Nederland daar toch altijd veel van mee doen op een show. De punten aanwijzing ging wel wat anders. In Nederland loop je voor U-tjes. Maar hier ging het om punten. Degene die wint krijgt een punt en met 16 punten mag je een nestje hebben met een teefje. Hoeveel punten je nodig hebt voor kampioen dat werd me niet helemaal duidelijk. Al met al was het sfeertje wel een beetje hetzelfde als bij een Nederlandse show. Vind het prachting om naar de honden te kijken, maar ook naar de baasjes. Gek toch dat je eigenlijk wel het soort mens bij het soort hond kunt schatten. Niet altijd natuurlijk, maar zo op een hondenshow zie je toch wel een bepaald soort mensen met een bepaald soort hond. Net als in Nederland. Vond het allemaal heel leuk om te zien en mee te maken.

Image hosting by Photobucket

de doggen (groot en klein)

Image hosting by Photobucket

De Briards

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Tussendoor zijn we nog even naar de winkeltjes geweest, die er ook zat waren....(YEAH !!)

Image hosting by Photobucket

En terwijl we daar liepen kwamen we een van de deelnemende Beardies tegen. Het bazinnetje kenden we ook van de Carolina Beardie club. Leuk om even weer bij te kletsen. We hadden haar en deze Beardie voor het laatst gezien bij de Christmas Beardie Bounce. Ze was toen jarig en had een heuse Birthday doggiecake gemaakt. Vond dat toen zo leuk.

Image hosting by Photobucket

Daarna weer naar binnen al waar de Rotweilers aan de beurt waren.

Image hosting by Photobucket

We kwamen in de buurt ,Collies...

Image hosting by Photobucket

en zie daar, Bearded Collies.....

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Deze mevrouw hadden we ook al es vaker ontmoet tijdens een van de bijeenkomsten van de Bearded Collie club van North Carolina. Haar beardie had vandaag gewonnen. En het was een heerlijk knuffel. Toen we haar zagen op de Rally dag in Augustus van de Carolina Bearded Club was ze nog een heel klein pupje en nu..... echt een heel lief Beardie dametje, denk dat Stace en Connor heel graag even met haar hadden willen rennen.....

Image hosting by Photobucket

Ook nog even een filmpje......


View this clip on Vimeo

En een fotootje van onze inkopen, want dat is net zoals in Nederland heerlijk natuurlijk op een hondenshow, hi hi hi.....

Image hosting by Photobucket


Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie dingetjes heb je weer gekocht, is dat een vlag op de voorgrond die gaat vast uit over een dag of 11 hihihi

kastelke zei

Mag je in Amerika pas fokken als je 16 punten behaalde?
Ik ken het systeem van ginder eigenlijk niet, zou het eens moeten uitzoeken, eens kijken of we onze hond ook wedstrijden zouden kunnen laten doen in de US.
Wij zijn zondag ook naar een hele grote show geweest: Luxemburg. Klein verslagje op m'n blog.
En volgende keer zeker mee doen met Stace en Connor hé!

Nel zei

Ook in shows is het bij jullie weer grootser dan hier. Wij zijn ooit wel eens in ons hondentijdperk bij shows geweest, maar in m'n herinnering was dat altijd heel bescheiden.
Afgezien natuurlijk van die in Engeland in London, waar we 20 jaar na de dood van onze laatste hond nog uitnodigingen voor kregen.

Jullie hebben in ieder geval genoten.

Annemiek zei

Leuk, jullie ook naar een hondeshow. Ik ben er nog nooit geweest en heb geen idee hoe het werkt.

Anoniem zei

Hoi Petra,
Leuk die hondenshow,maar wat zetten ze de achterbenenver naar achter,lijkt wel een d.herder.
16 punten voordat je nestje mag fokken, lijkt me wel wat, maar dat wordt grote ruzie met de fokkers,Wat een grote campers
Ik mag het misschien niet zeggen, want ik ken je niet zo goed, maar mijn compliment, je bent veel afgevallen volgens mij.
Zou je de tompoezen eraf willen halen, ik ben ook aan het lijnen en ze zien er zo lekker uit

Groetjes vanuit een winderig Sint Maartensbrug .
p.s hoop dat het lukt heb al twee maal eerder geprobeerd

Ronny.

Petra zei

@ Erna
Hij hangt nu alvast te wapperen ;-)
Nog maar 11 daagjes inderdaad. Nog even en de 1 is er ook af ;-)

@ Kastelke
Volgens mij begreep ik dat inderdaad. Hoorde ze vertellen over 16 punten en toen vroeg ik mag ze dan een nestje en toen werd er ja gezegd. Weet niet of dat met minder punten dan ook mag. Hoe het met de kampioen en zo gaat weet ik niet. Als je hier aan een show wil mee doen dan moet je in ieder geval je stamboom/pedigree laten registreren bij de AKC. American Kennel club. Dat is in ieder geval nodig. Ook als je agility of rally wil gaan doen.
Heb je blog gelezen. Gefeliciteerd hoor. 3 U is helemaal niet zo slecht vindt ik ;-)

@ Nel
Je hebt in Nederland natuurlijk ook grotere shows en kleinere. Maar ik vond de verscheidenheid aan honden hier wel erg groot. Wellicht omdat het in NL meestal in twee dagen gehouden wordt en je dan niet altijd alle groepen ziet.

@ Annemiek
Heb wel Beagles gezien hoor. Daar waren er best veel van. Moest nog aan jullie Biego denken. Ik vind het een heel leuk ras. Lekker eigenwijs ;-)

@ Ronny
Het is gelukt hoor. Goed!!
Ja dat zou wat wezen in NL, die 16 punten...
De campers waren inderdaad heel groot en sommige met hele stukken uitschuifbaar. Het was eigenlijk heel leuk om over de parkeerplaats te lopen nu.
Bedankt voor het compliment. We lijnen nog steeds inderdaad en al gaat het niet zo snel, het gaat wel. Nog even volhouden en niet te veel tompoucen inderdaad ;-)

Groetjes Petra