donderdag 23 maart 2006

"Pool" Birthday party

Gisteravond waren we uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van Chad, Ron's collega, in Jillians in Raleigh. Jillian's is echt midden in Raleigh en een soort poolcafe/restaurant/speelzaal.

Image hosting by Photobucket

Dit is het hoogste gebouw van de skyline van Raleigh. De Hanover II, van BB&T. Zo 's avonds is hij wel erg mooi verlicht. Parkeerplek zat net om de hoek van Jillians en buiten kwamen we Chad's zus al tegen. En we hebben samen de parkeermeter bestudeerd, want dat was nog niet zo makkelijk. We waren al es vaker hier geweest en toen ging het ook al niet zo lekker. We zijn het gewoon verleerd al die betaalautomaten. Hier in de omgeving hoef je (heerlijk) nergens te betalen voor een parkeerplekje. Maar in het centrum van Raleigh dus wel. Overigens ook maar drie dollar voor de hele avond. Dat is in Rotterdam toch wel iets anders ;-)
Eenmaal binnen Chad natuurlijk gefeliciteerd. Het zag er allemaal hartstikke leuk uit en hij had twee pooltafels gereserveerd en er stonden allemaal hapjes klaar.

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Ron aan het biljarten met de jarige.....

Image hosting by Photobucket

Het was hartstikke gezellig en ik heb zelfs getracht te biljarten, ha ha ha. En wonder boven wonder was het groene tapijtje op de tafel na mijn spel nog steeds scheurloos en waren alle ballen op de tafel gebleven ;-)

Image hosting by Photobucket

Het was heel leuk om met Chad's vrienden en familie te kletsen. Het leukste vond ik toch wel de opmerking van Chad's zus. Ze vroeg waar mijn accent vandaan kwam. En ik vertelde dus uit Holland. Oh, zei ze. Hoe lang heb je daar gewoond? Nou, zei ik, ik ben er geboren. Ga weg, zei ze. Dat meen je niet. Ja hoor, zei ik. Nou dat had ze helemaal niet gedacht, vertelde ze. Wat leuk dat je nu dan met je Amerikaanse man hier woont. En ik moest zo lachen, want ze dacht echt dat Ron Amerikaans was. Dus ik vertelde dat hij ook Nederlands was. En alweer "Get out of here....". Moet zeggen dat ik het eigenlijk wel heel leuk vond dat ze dat vertelde. We zijn morgen een jaar in Amerika. En om dan te horen dat ze denken dat je een Amerikaan bent is toch wel grappig. Een jaar alweer.... Zo snel gegaan.....

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anoniem zei

jeetje een jaar alweer, ik weet nog dat ik je blog net ging lezen ! Leuk, als ze dat vargen. In het begin klonk ik heel erg school engels, maar nu komt bij mij het southern accent om een hoekje kijken. Nog net geen howdy y'all, maar het scheelt niet veel. Ik hoop nog heel wat jaartjes je amerikaanse blog te lezen, Petra. Fijn weekend alvast voor jou, Ron en de dogs !

Anoniem zei

Ik bedoel natuurlijk "vragen" in plaats van vargen, hahaha. Dat heb je als je alles te snel wilt doen...

Petra zei

Jeetje, een jaar alweer! Net als Mary Ann lees ik je blog al vanaf het begin! Na bijna 22 jaar hier kan niemand mij meer plaatsen. Of ik ben Brits of ik kom uit New York/New Jersey (de eerste heeft mijn voorkeur :-O!).

kastelke zei

Proficiat, Petra, Ron & leuke knuffelbeardies!!!! Oh, wat herinner ik mij die paar weken die vooraf gingen aan jullie verhuis nog zo goed! Al dat afscheid nemen (je had wel heel wat leuke feestjes hé!), ik werd er haast zelf zenuwachtig van!
Hoe ga je deze verjaardag vieren?
Knap zeg dat jullie al zo mooi Amerikaans spreken!!!

Anoniem zei

hoi
gefeliciteerd met jullie een jarige aanwezigheid in Amerika. Is inderdaad wel opvallend dat ze jullie allebei voor Amerikanen aanzien. A real american family the glorys.
doeiie groetjes ingrid V

Anoniem zei

Time fly's
Weet nog goed het jankende afscheid op schiphol.
Gezellig amerikaans avondje z'on verjaardag, is weer eens wat anders.



Erna

Anoniem zei

Gelukkig is het voor jullie ook een vlug jaar geweest.
Kan ook anders en dan is het minder.
Maar goed, ondanks dat jullie voor Amerikanen worden aangezien ben je dat kikkerlandje nog niet vergeten.

Ik zeg maar zo, doorgaan!!!!!!!
gr. Nop

Petra zei

@ Mary-Ann
Nou het Southern accent heb ik niet hoor. Ga het wel wat beter verstaan als het niet al te snel gaat. Jullie ook een fijn weekend!

@ Kasaka
Ik hoorde je laatst op 1 van de filmpjes op je blog praten. Dat is toch wel leuk om te horen. Brits is inderdaad waar ze me hier ook vaak indelen. Maar ook Noorwegen ;-)

@ Kastelke
Ja die afscheidsfeestjes. Was een hele aanloop naar ons vertrek. Maar ook zo leuk al die herinneringen nu!
We gaan vanavond lekker uit eten in ieder geval ;-)

@ Wendy
Ja, Zeeland klinkt nu voor mij heel ver weg.

@ Ingrid
We denken ook aan jullie vandaag ;-)

@ Erna
Weet nog goed dat Stace op Schiphol in het tulpenperkje sprong en ik zo blij was nog even met ze te kunnen wandelen met je.
En inderdaad dikke tranen. En nu? Over 14 dagen zien we elkaar weer op het vliegveld. Wel een ander vliegveld, maar toch? Kan nog niet garanderen dat ik het dan droog hou hoor ;-)

Groetjes Petra

Petra zei

@ Nop
We zijn inderdaad heel blij dat het voor ons zo goed is gegaan. En die Nederlandse basis die blijft zeker wel. Denk toen ze me zagen stuntelen aan de pooltafel ze meteen wisten dat ik een buitenlander ben, want ik had echt nog nooit "pool" gespeeld, hi hi hi.

Anoniem zei

Ik weet nog dat we bij je moeder langskwamen om afscheid te nemen en hoe we erover in zaten dat Stace en Connor in het vliegtuig moesten. Ook wij hebben zitten grienen dat jullie weggingen en ook nog om het definitieve afscheid van onze Romee.
Nu een jaar verder, ben zo blij dat jullie het naar je zin hebben en kijk er naar uit om bij jullie te komen kijken over 14 dagen. Dan kunnen we zien hoe het nou allemaal in het echie is ;-))
Congratulations with your 1st USA-anniversary!!!!!!!!!!!!!!!
High five van Ayla & Twinkle

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jullie 1e amerikaanse jaar! Niet te geloven hoe hard het allemaal gaat, Ronald zit er nu ook alweer 6!!!! jaar en als we dan terug kijken is dat ook om gevlogen!
Je hebt wel een heel leuk vooruitzicht als je vriendinnen komen, gezellig hoor! Voor ons nog 1 maand en 1 week ;-)))

groetjes Mariet

Anoniem zei

Nou 1 jaar USA, dat kan je niet beter vieren als met je 2 vriendinnen uit NL die al bijna naar jullie toe komen!!

En een heel groot compliment als de mensen daar jullie zo goed amerikaans vinden spreken!!

Anoniem zei

Als ik er aan terug denk dan was het het moment dat je ons vertelde dat jullie naar Amerika zouden gaan voor vijf jaar en ik dacht nee he. Dat jij het daar vreselijk moeilijk mee had was duidelijk omdat je ook wist dat we onze honden kinderen voorlopig niet zouden zien,maar er is al een jaar om [Joepie voor mij egoistisch he]maar we hebben veel kontact en dan is het net of je naast ons zit dus van harte met jullie een jarig verblijf.