maandag 27 maart 2006

Afzwemmen en afslaan en opdreggen.

Vanmorgen eerst wezen zwemmen. Afgelopen vrijdag ook en in de sauna ging het gesprek over zere voeten. Ja, soms komen er echt de vreemdste onderwerpen voorbij. Maar nu dus over zere voeten. En ik heb al een poosje last van mijn rechter voet. Een beetje beurs gevoel onder mijn voetzool. Maar eigenlijk nooit bij stil gestaan verders. Maar deze vrouw vertelde dat dus ook en zij was er mee naar de dokter geweest en naar de lerares van de aquafitness. Zij raadde haar aan om aqua fitness schoenen te gaan dragen tijdens de les. En dat had ze gedaan en zij had nu geen last meer van zere voeten. Nou ik had dus nog nooit van aquafitness schoenen gehoord en vroeg aan haar wat voor schoenen dat dan waren. Dus ze liet ze zien. Onderop zitten gaten in de zool zodat het water er uit kan en ook van boven is het water doorlatend. Grappig.... Ik vroeg haar waar ze ze gekocht had en dat was bij Omega Sports in Crossroads. Dus zaterdag zijn we daar geweest en heb ik een paar gekocht. Dus vanochtend voor het eerst naar de zwem met de nieuwe schoenen aan. Echt charmant is anders hoor. Badpak aan en van die mooie gympen eronder, ha ha ha. Maar eenmaal in het water ziet niemand het meer, hield ik me voor. Ik liep het zwembad in en ineens kreeg ik het gevoel van vroeger met afzwemmen. Dan moet je ook met je schoenen aan zwemmen. Moest er eigenlijk een beetje om lachen. Maar mijn mede aqua fitnessers zagen meteen dat ik "beschoend" was en feliciteerde me met mijn aankoop. Leuk, die spontane reacties.
Afijn, bij de eerste pas merkte ik al dat het door die schoenen toch wel een stukkie zwaarder was nu. Poeh hey. Maar afijn daar kwamen we voor niet waar? En nu ook maar hopen dat het met mijn voet wat beter gaat de komende week.
Vanmiddag met de hondjes aan de wandel geweest en even in de tuin met ze gezeten. Het was weer heerlijk weer vandaag en voor vanmiddag had Ron aan het eind van de middag een Teetime afgesproken op Crooked Creek, de golfbaan vlak bij ons.

Image hosting by Photobucket

We hadden van de week een kaartje in de bus gekregen dat je met twee mensen kon golfen en dat er dan 1 gratis was. Dus wij wilden wel van dit aanbod gebruik maken. Rondom Crooked Creek staan allemaal mooie huizen en dat is ook wel heel leuk om te zien tijdens het golfen. Maarrrrr je moet natuurlijk ook een beetje op letten hoe je slaat, ha haha. Hoor je luid gerinkel, dan was je slag duidelijk te hard ;-)

Image hosting by Photobucket

Op deze foto kun je goed zien hoe dichtbij de huizen bij de baan staan. Nu is het wel zo dat als je bijna gaat putten je niet meer zo hard slaat, maar met mij weet je dat nooit, ha ha ha. Zo ben ik een specialist in het vinden van bunkers (een stuk op de golfbaan gevuld met zand) Waar ik meestal pas na drie slagen of zo weer uit ben.....

Image hosting by Photobucket

Het was weer leuk om even weer lekker te wandelen en wat te golfen. Voor ons was het alweer een tijdje terug. Maar nu het weer wat betere temperaturen gaan worden is het leuk om weer te golfen.

Image hosting by Photobucket

Het was heerlijk rustig en we hadden alle tijd aan ons zelf. Wat ik altijd het lekkerste vind. De ene hole gaat gewoon beter dan de andere. En als het dan net even verkeerd gaat is het fijn dat er niemand achter je staat te wachten.

Image hosting by Photobucket

Overal hoorde je de vogeltjes fluiten, eekhoorntjes die over de baan heen rennen en de mooie tuintjes van de huizen langs de baan. Het was gewoon even heerlijk!!!
En ook zagen we de schilpadjes weer zonnen. Het weer was er ideaal voor.....

Image hosting by Photobucket

Image hosting by Photobucket

Een pinetree, van onder af gefotografeerd....

Image hosting by Photobucket

De Crooked Creek baan is heel erg glooiend. Sommige zijn echt flinke heuvels en Ron had de bal op het gedeelte geslagen waar je moet putten, maar was er met dezelfde vaart weer af gerold. Dus die kon op zoek naar zijn balletje. Mijn balletje lag er nog voor en ik liep er naar toe. Zoals je hier op de foto ziet.

Image hosting by Photobucket

Maar terwijl ik daar naar toe liep zag ik een mevrouw half in de bosjes bukken en het water in lopen. Ook raar? Mmmmm beetje vreemd? En dat op zo'n golfbaan. Ron zag ik voorbij gaan op zoek naar zijn balletje aan de andere kant van die heuvel. En terwijl ik verder liep zag ik dat er wat in het water lag. Kon niet goed zien wat het nou was, maar die vrouw stond er aan te trekken en haar zoontje stond er bij.
En nog liep ik door naar mijn balletje, maar moest er steeds naar kijken. En ik besloot toch maar even naar die mevrouw te lopen. Ze zat inmiddels op haar hurken half in het water. En terwijl ik nu op een paar meter afstand stond zag ik het... Het was een hond die in het water stond. Een labrador. Een ouwetje zo te zien. Ik vroeg of er iets met de hond was. Nouw zei ze "He's stuck". Oh jee... de hond zat vast in de blubber. En het was geen klein Labradortje. Het was echt een Labrador met een flink (Amerikaans)formaat. Het was echt zielig. Ik probeerde haar dus te helpen. Maar dat ging niet lukken. Dus ik riep: "Ron".... maar geen gehoor. Ron was helemaal aan de andere kant en had natuurlijk al helemaal geen hond gezien. Dus ja wat moet je dan? Eigenlijk maar 1 oplossing... met mijn golfschoentjes dan maar de bagger in om die vrouw en hond te helpen. En na veel gesjor en getil hebben die vrouw en ik haar uit de bagger gekregen. Eenmaal aan de kant was de hond uitgeput en zakte in heen. Het bleek dat ze al 13 jaar was en slechte achterpoten. Vroeger toen ze nog jonger was dook ze altijd die poel in zei de mevrouw en nu had ze dat dus weer gedaan, maar kwam er niet meer uit. Wat een verhaal weer zeg. En die Ron maar zoeken. Ik had inmiddels een hond gevonden en gered. Hey, zei die mevrouw, daar is je man. En van boven af de heuvel zag ik Ron staan kijken wat ik nou in hemelsnaam aan het doen was. Had modderschoenen en handen tijdens een rondje golf???? Ik vroeg de mevrouw of ik haar nog ergens mee kon helpen en ze zei dat het al weer wat beter ging met de hond en ze bedankte me vriendelijk en ik liep daarna terug naar Ron. Waarbij zo ongeveer de vraagtekens boven zijn hoofd cirkelden.... Ja, kan er ook niks aan doen hoor. Maar zonder baggeren hadden we haar er niet uitgekregen denk ik, ha ha ha. Hij dacht dat ik wat met die mevrouw had staan kletsen. Dat doe ik namelijk meestal met mensen met honden, dus hij had zoiets van hoe kom je nou aan die bagger overal, ha ha ha. Met een handdoekje voor het golfen heb ik wat gepoetst hier en daar. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het daarna een stuk minder ging met mijn golf ;-) Besefte later pas hoe zielig het voor die hond was.

Image hosting by Photobucket

Een foto vanaf 1 van de heuvels....

Image hosting by Photobucket

Uiteindelijk waren we in de avond klaar met de 18 holes. Wat een mooie baan, met een wel hele rare ervaring.....

Image hosting by Photobucket

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

kastelke zei

Straks moet je bij de burgemeester komen, en krijg je een medaille omdat je de hond gered hebt! ;-)

Anoniem zei

Wat een prachtige baan. Lekker om eens met de hondjes op te dollen of mag dat niet.Hihihi

Ach echt zielig voor dat beessie dat ie zo vast zat. Gelukkig kwam jij langs.

Erna

Anoniem zei

Nou dat heb je ook weer mee gemaakt, waar golfen al niet goed voor is.

Groetjes Nop

Annemiek zei

Wat zielig voor die hond, je hebt je goede daad weer verricht. Je maakt ook van alles mee op de meest onverwachte plekken.

Anoniem zei

hoi
goeie daad zeg. Jammer dat Ron niet in de buurt was voor de nodige fotos.
Groetjes Ingrid Verheij

Anoniem zei

Wat een mooie golfbaan, weer een goede tip voor ons.. Leuke foto ook van dat schildpadje,
Dierenliefde zit bij jou heel diep, gelukkig!
Groetjes "staat genoten"

Anoniem zei

Denk dat je wel goed kon slapen nadat je die hond gered hebt.

Anoniem zei

Petra to the rescue ! Mooie golfbaan ook ! Groetjes vanuit een bijna zonnig Lejeune.

Anoniem zei

Goed hoor dat je die labrador gered hebt, dat zielige beestje!!
Je verdient een pluim!!

Nel zei

Goed van je dat je bent blijven helpen. Stel je je zelf maar eens voor met Stacey of Connor die vastzitten en ze lopen voorbij en zwaaien alleen maar of zeggen "hello" are you swimmming ?

Nel zei

Nog even een p.s. : hoe krijg ik een filmpje met Vimeo in een posting. Het lukt niet.....
s.o.s. s.o.s. s.o.s.

Petra zei

@ Kastelke
Ha ha ha, denk eerder naar de masseur voor mijn rug ;-)

@ Erna
Jaaaaa, konden ze maar lekker rennen daar maar Neeeeee dat mag lekker niet....

@ Nop & Annemiek
Ja wie had dat gedacht.

@ Ingrid
Ja dat zou helemaal fraai geweest zijn. Foto's staan maken en de twee vrouwen laten ploeteren, ha ha ha Maar was vast een apart kiekje geworden ;-)

@ Patricia
Ja zo diep dat je er voor de modder in gaat (ahum). En dit was trouwens niet de eerste keer eigenlijk, ha ha ha....

@ Hester
Na eerst een doucheje genomen te hebben wel...

@ Marieke
Nouw een pluim? Denk dat jij ook was gaan helpen toch?

@ Nel
dat denk ik meestal wel, wat zou ik graag gehad hebben als ik in die positie zou zitten en over het filmpje heb ik je maild ;-)

Anoniem zei

Ach....ik zie dat arme oude hondje zitten in de modder! Goed dat je geholpen hebt en weetje ....een modderbad is soms heel goed voor je!!