zaterdag 11 maart 2006

bloesem...

De bloesem springt echt open vandaag. Gisteren alles nog in knop en vandaag is er veel open gegaan. Het was vandaag de heerlijke temperatuur van 29 graden!!! De perzikkenboom is echt prachtig nu.

Image hosting by Photobucket

In de verte zie je een donkere onweersbui in de lucht aankomen, maar deze is uiteindelijk niet bij ons terecht gekomen. De temperatuur was zomers warm en vanochtend en tot in de middag was er een zalig zonnetje. Hartstikke lekker!!

Image hosting by Photobucket

De kleine peartree doet ook zijn best en staat vol met bloesem. Zo leuk om te zien allemaal. Kan daar echt van genieten en doe elke dag een rondje door de tuin nu, om te kijken hoe alles ineens is gaan groeien. Een Chinese kers die we in pot hebben gezet zit ook helemaal in knop en er waren er een paar uit vandaag.

Image hosting by Photobucket
Ook nog een fotootje van de Pine trees die we zondag geplant hebben. Als het goed is worden ze uiteindelijk als de boom die je ziet op de achtergrond, ha ha ha. Al moeten we daar nog wel heeeeeel lang op gaan wachten!!!
Ook de andere nieuw geplante bomen zitten vol met knop. Zo leuk dat ze goed zijn aan geslagen. Ik zag ook dat de Maple die we vorige week hebben geplant nu al blaadjes begint te krijgen. Het pruimenboompje bij het terras is wat verder en heeft al flink wat blad. Kortom het is lente!!!
Vanmiddag kregen we weer een telefoontje waarbij de telefoon "Out of Area" aangaf. Het was Audrey. Bij Jaap en Audrey wonen de Beardie broertjes Boy en Mick, van Stacey en Connor. Van de week zijn zij over gegaan naar hun nieuwe huis in Enschede. Al in 2004 waren de plannen er. Er kwamen nieuwe kavels in de wijk Roombeek. De wijk waar de vuurwerkramp is geweest. Het hele traject hebben ze doorlopen, de uitgifte van de kavels, de keuze uit een huis naar smaak, de architect, de bouwvergunning, de bouw zelf, de keuze van de dakpannen!, de inrichting en ga zo maar door. Maar nu was het zover. Ze wonen er nu in en wat een plaatje is het geworden. Audrey's broer heeft een website voor hen bijgehouden en zo konden onder andere wij aan de andere kant van de oceaan meegenieten van de bouwresultaten. Voordat we naar Amerika gingen, zijn we samen met Jaap en Audrey nog naar het bouwkavel wezen kijken. En het is zo leuk om te zien hoe het nu allemaal geworden is. Stapje voor stapje zagen we via de foto's het prachtige resultaat. En om dit heuglijk feit te vieren, hebben we een taart bij hen laten bezorgen vandaag. Bij ons huis in Zierikzee hebben wij ook al deze stappen meegemaakt en we weten maar al te goed dat aan het eind van de bouw je er ontzettend naar uitkijkt om eindelijk in het eindresultaat te gaan wonen. We wensen hen en "the doggies" dan ook heeeeeel veeeeel geluk in het mooie nieuwe paleis!!!

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

kastelke zei

Die vuurwerkramp was natuurlijk een ware ramp, maar gelukkig dat er terug iets moois staat op die plaats. Het verdriet zal nooit vergeten worden, maar zo kan er toch ook terug ruimte zijn voor geluk!
Ik ben jaloers op jullie weer... De klimop hangt hier zielig tegen de draad, er is amper een knopje te zien in m'n vlinderplanten of aan de notenboom, en gisteren zag alles plots weer wit.

Anoniem zei

Hallo Petra,

Ik heb al eens gereageerd, maar dat is alweer een tijd geleden. Ik lees dagelijks jouw weblog en vindt het geweldig zoals jij je belevenissen beschrijft in Amerika.
Nadat ik vandaag "bloesem" had gelezen , is eindelijk bij mij het "kwartje" gevallen. Voor mijn werk ben ik veel in de binnenstad van Enschede en kom geregeld Jaap en Audrey tegen. Natuurlijk zag ik de honden en kon het niet laten om even een praatje te maken met hen en aandacht te geven aan de honden. Vol trots vertel je dan dat ook ik "besmet" ben met het Bearded Collie virus. En dan besef je pas hoe "klein" de wereld is.

Groeten Mariƫlle (Gildehaus)

Nel zei

Wat heerlijk 29 graden !! Ben een beetje veel jaloers, hier is het 23 graden kouder. Bah !! Kan ik niet even bij jou in het zonnetje komen zitten ???

Ik heb de site bekeken van jullie vrienden. Leuk om te zien hoe stap voor stap alles een thuis wordt.

Anoniem zei

Wat fijn voor Jaap en Audrey dat ze nu een huis naar geheel eigen wens hebben! Ik wens hun heel veel geluk toe met hun nieuwe stek!

Heerlijk he als het voorjaar in je tuin zichtbaar wordt he!! Mmmm wat zullen die peren en perziken lekker worden!!!

Ben wel jaloers op je 29 graden hoor, hier is het maar net boven het vriespunt en ijskoud!!

Annemiek zei

Daar kan ik ook zo van genieten als alles tot leven begint te komen. Die dennen groeien harder dan je denkt hoor!

Anoniem zei

Heerlijk weertje, maar hier staan ook de planten in de knop, de kamerfoelie krijgt al blaadjes en aan de hortensia zitten dikke knopen.
Wel is het s'nachts brrrrrrrrrr ijskoud maar overdag lekker droog en een heerlijk zonnetje.

Erna

Petra zei

Prachtig, he, die bloesem! Er zijn hier nu ook een paar roze en witte bomen uit. Hopelijk gaat het nu de komende weken niet te hard vriezen!

Petra zei

@ Kastelke
Inderdaad zo komt er weer een hele mooie woonwijk op deze plaats. En vergeten wordt het nooit.....

@ Marielle
Leuk dat je mijn blog ook leest!
Nou dat is wel heel toevallig zeg.
De wereld is inderdaad maar heeeeeel klein ;-)

@ Nel
Leuk he? De taart staat er nu zelfs ook op ;-)

@ Annemiek
Ik hoop het wel dat de Pinetrees lekker gaan groeien. De buren verderop hadden ze ook gepland en die groeien inderdaad heel snel.

@ Erna
Gelukkig... bij jullie gaat het ook snel lente worden hoor !