vrijdag 10 maart 2006

Morning "Glorie"

Gistermorgen eerst met de hondjes, daarna naar de Petsmart voor hondenvoer. Daarna naar de Target voor brood en boodschapjes en daarna naar Jessy koffiedrinken. Het weer was al weer heerlijk. En vanaf de Target had ik Miep ingesteld om naar Jessy te rijden. Ben er al zoveel keer geweest nu, maar als ik ineens van een heel andere kant kom, weet ik even niet hoe ik er het snelst kom. Maar wat was nou ook al weer de straat waar zij in woonde. Ik dacht me te herinneren dat ik vorige keer toen we bij Eugenie hadden afgesproken, ik ook vanaf de Target kwam en toen langs hun wijk was gereden. Dus maar Eugenie's adres ingetikt. Maar ik rijden en rijden en stond ineens voor de wijk waar Eugenie woont. Logisch zou je denken, als je haar adres intikt. Duh???? Maar was niet langs Jessy's wijk gekomen. Uhhhhh, nou moet je zelf gaan denken Petra, ha ha ha. Dus na veel gekraak bedacht ik me dat ik eerst weet terug naar High House Road moest en daarna wist ik de weg weer. Al met al was ik wel mooi een kwartier te laat nu door mijn vage wegkeuze. Maarja, gelukkig stond de cola light koud voor me en kon ik daarna van genieten. Het was weer even gezellig bij te kletsen. Na de koffieleut ben ik even naar Crossroads en Walmart in Cary geweest en toen weer terug naar huis.



Het was heerlijk weer en ik had twee rozen voor in de tuin bij de walmart meegenomen en die moesten geplant worden, wat ik dus gedaan heb. Volgens het plaatje zouden ze een beetje oudrose van kleur moeten worden. Heb ze geplaatst waar ook de sprinkler dripping is, zodat ze genoeg water krijgen in de zomer. Hou ontzettend van rozen en heb er al een aantal nu geplant. Hoop dat ze inderdaad de kleur krijgen als op het plaatje van de verpakking ;-)
Verder begint op sommige plekken in de tuin ineens heel hard het gras te groeien en dat heb ik ook weer even wat korter gemaakt. Het gras groeit hier heel raar. In de winter wordt het helemaal geel en dan tegen de lente komen er groene plekken in. Nou zou je denken dat ligt aan onze "liefde" voor het gras, maar dat is dus overal zo. Het is heel ander gras dan in Nederland. Dikker en polliger, zeg maar. En in de winter dus geel. Vind het heel leuk om te zien dat het gras weer groen aan het worden is, maar wat dus ook inhoudt dat er weer gemaait moet gaan worden. De honden vonden het allemaal wel best dat ik zo lekker in de tuin bezig was en dartelden vrolijk om me heen. Het is echt lente!!! Heerlijk.
Gisteravond had ik trouwens ook de "Morning Glory" zaadjes, die Annemiek me had toegestuurd in een bakje met water gedaan.



Een nacht inweken en de dag er na kan je ze dan planten, had Annemiek opgeschreven. En dat heb ik dus ook gedaan. Langs het hek om de hottub heen en in een ander perkje en in een hanging basket. Dat had ik gelezen in een tuinblad. Ben benieuwd, hoop echt dat de Morning Glory het hier ook doet bij de Glories ;-)

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou bij jou is het echt lente Petra. Wij moeten het dit weekend weer doen met een ekstra portie kou het gaat weer onder nul en kans op sneeuwbuien. Maar hou zelf de lente in je hoofd doe ik ook.

Petra zei

Heerlijk, de lente! Hij is hier ook (althans tijdelijk) gearriveerd!

Anoniem zei

Heerlijk lente.Hier schijnt ook de zon maar vanmorgen nog zeiknat geregend op het strand.

Houwen zo die temperatuur een week of wat,heb net mijn zomerbroeken van vorig jaar opgezocht hihi

Erna

kastelke zei

Ik heb ook knolletjes in de tuin die plots uitkomen, met witte knopjes! ('k weet alleen nog niet wat het gaat worden, maar in ieder geval geeft het heel erg een 'lente-gevoel'!

P.S.: Petra, je bent nu al zowat een jaar in Amerika, je hebt die cola light dus toch wel zélf uit de ijskast genomen?! ;-)

Annemiek zei

Dat is een goeie Elke :-)
Help! Hier liggen nog moppen sneeuw in de tuin! En jij kan al Morning Glory planten! Ik hoop dat ze het heel goed zullen doen, en net zo mooi zullen zijn als op het plaatje.

Anoniem zei

Hallo !
Ik volg sinds een dag of 2 het Amerikaforum en heb daar je blog ontdekt.
Ik zie dat je in North Carolina woont en wij zijn zinnens er binnen 5 weken naartoe te gaan om er te logeren bij familie voor 20 dagen.
Wij zijn fervente bloemen- en plantenliefhebbers ... Ik heb al gezocht en gezocht en niks gevonden op internet ivm de wetgeving over planten of zaden mee te brengen naar België.
Hopelijk kun jij me wat uitsluitsel geven hieromtrent en ik duim dat het geen enkel probleem zal geven bij de douanecontrole.
Mag ik op een antwoordje rekenen ? Je zou er ons een heel groot plezier mee doen.
Verder heb ik nog wat vragen ivm de endemische bloemen en bomen in de buurt van Greensboro (waar wij gaan verblijven). Is het arboretum daar de moeite waard ? Zijn er andere mooie tuinen of arboreta in die buurt ?
Kortom ... kun je ons wat tips geven over plekken die daar een bezoek waard zijn qua natuur ? We zijn echter cultuurbarbaren vrees ik. Dus musea interesseren ons niet zo veel.
Nu hoop ik maar dat je niet te ver uit de buurt van Greensboro woont, dat zou natuurlijk ideaal zijn !!!

Ik heb zelf geen blog, maar wel een vrouwenforum (www.yaku.be) en er staat ook een rubriek 'inpakken en wegwezen). Als je wil kun je daar eventueel wat antwoorden geven (mijn schoonzus die in Greensboro woont wordt binnenkort ook lid).
Je mag me ook steeds per email contacteren yaku@skynet.be
Ik zou je heel dankbaar en erkentelijk zijn mocht je toch een paar vragen willen beantwoorden.
Met vriendelijk groet !