dinsdag 21 maart 2006

Groen is gras

Het gras van de buren is altijd groener.....En dat was vorige week het geval bij onze Nederburen in Camp Lejeune. Mary-Ann had op haar blog een foto geplaatst van hun huis en met prachtig groen gras er omheen. Ik stond helemaal versteld dat het gras bij hen al zo groen was. Bij ons is het namelijk plukkerig groen. Met hier een daar een pol super groen en de rest gelig. Nou is dat bij ons bij de directe buren ook zo, dus stond er eigenlijk niet bij stil, maar nu ik die foto had gezien had ik aan Ron gevraagd of dat dan ander gras was. Ook hij naar die foto kijken dus. Ja hij wist het ook niet en bedacht dat een rondje kunstmest over ons gazonnetje geen kwaad kon. Dus wij naar de plaatselijke Gamma en de nodige spullen gekocht. En flink aan het strooien geweest. Met kunstmest en met nieuw graszaad. Ook de stukken aan de zijkant van de tuin die plat gereden zijn door het bouwverkeer, weer ingezaaid en van een nieuw laagje aarde voorzien. Al met al een hele klus nog. Maarja, je wilt groen gras, of je wilt het niet.
Later las ik dus in de comments onder het betreffende stukje van Mary-Ann dat het een foto was van eerder dat jaar en vandaar het groene gras. Ik moest zo lachen. En wij maar denken, hoe doen ze dat toch? Wij zijn toch ook heel lief voor ons gras? ha ha ha. Maar nu begreep ik het. Heb het daarna tegen Ron verteld. Ohhhh vandaar..... Maar desondanks is ons geel/groene gras nu verwend met een lekker "Fertilize" kuurtje. En bovendien vandaag getrakteerd op een lekkere regendag. Onze grassprietjes zullen weer zo blij zijn dat ze bij ons zijn komen wonen en vast en zeker zich naar een tikkie groenere kleur gaan kleuren.....

Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Petra zei

Oh, dat gras!! Wij hebben een lawn service, maar die lukt het zelfs niet om het groen te houden, want met de droogte, die we nu hebben ziet het er maar gelig uit.

Annemiek zei

Wat zal het straks goed groeien met de extra bemesting!
Ik ben nu weer helemaal bijgelezen, ik zie dat je een mooi terrasje erbij hebt, lekker hoor.
Dat moet een heel gesleep zijn geweest met de aanlegmaterialen.

Anoniem zei

Petra, ik geniet iedere dag van je weblog. Hoop dat je het heel lang zal volhouden om het bij te houden.

Carola/Sales Madern

Anoniem zei

hihi nou Peet dat viel alles mee met jullie gras!!!
In ieder geval hebben jullie daardoor weer BLIJ gras in de tuin ;-)

Anoniem zei

Dat gras gaat groeien, dat merk je nog wel.
Nou ja ik weet niet waarmee jullie maaien, maar Ron zal best wel een zitmaaier willen hebben:-)

Petra zei

@ Annemiek
Dat denk ik ook, dat wordt flink maaien, hi hi hi

@ Carola
Wat leuk om hier een berichtje van je te lezen ;-)
Groetjes van ons daar in Vlaardingen.

@ Yvonne
Je begrijpt we doen alles om het iedereen naar de zin te maken. Zelfs ons gras.....

@ Anonymous
Nou nee hier geen zitmaaier. Wel een elektrische die vanzelf vooruit gaat, maar dat is weer fijn even sporten toch?

Groetjes Petra