vrijdag 10 maart 2006

Umoja

Vergeet ik in het bericht van vanmorgen nog te vertellen dat we gisteravond naar de bioscoop zijn geweest. Naar de nieuwste film van Bruce Willis. "16 Blocks" Ik vond het een hele goede film. Spannend en met een verrassend eind. Er zaten leuke stukjes in waar je om moest lachen, maar hij was vooral spannend. En eigenlijk zijn dat soort films niks voor mij. Althans niet om in de bioscoop te bekijken. Ik zit altijd helemaal in zo'n film en schrik me altijd te pletter als er ineens iets gebeurd wat je niet verwacht. Nou is dat niet erg natuurlijk, maar ik schrik altijd hardop, ha ha ha. Ik geef dus een extra dimensie aan de film. Vooral aan mijn mede bioscoopbezoekers. Kan er echt niks aan doen en probeer echt niet te schrikken (of althans geen geluid te maken), maar als je daar op gaat letten, schrik je nog meer, ha ha ha. Al met al heb ik mijn tas gebruikt als het kussentje waar ik thuis altijd achter schuil. Bruce Willis was weer heel goed vond ik en zijn medespeler ook.

Vandaag had ik met Ron afgesproken om na zijn werk bij uit eten te gaan bij Chili's. We hadden daar eigenlijk nog nooit gegeten, maar op tv zagen we nu steeds hun reclame. De naam Chili's deed ons denken aan zeer spicy food, maar dat viel reuze mee. Het was heel lekker maar niet spicy, voor onze begrippen. Al met al een heerlijk begin van het weekend.

Eenmaal thuis ben ik met de honden gaan wandelen en Ron moest nog wat in de garage doen. Toen ik terug kwam lag dit uitgestald !!!

Image hosting by Photobucket

De nieuwste cd/dvd van BlØf !!!! Umoja..... Erna en Ron hebben hem aan ons gegeven en gelijk toen zei hem binnen hadden, naar ons opgestuurd. Heeeeeele dikke "dank-je-wel" knuffels van me ;-)
Natuurlijk gelijk in de DVD speler. Vind hem helemaal goed. Aanzoek zonder ringen, super!! Die trommels erbij, echt een heel mooi nummer. En natuurlijk ook, vanuit New York, Wennen aan September...... Met de zanger van de Counting Crows. In de clip van dit liedje zag ik het koetsje waar wij in december ook in hebben gezeten.
BlØf gaat op deze cd internationaal. Alle liedjes op de cd zijn in het buitenland opgenomen en met locale artiesten. Het liedje uit Ierland vind ik ook heel leuk. En ik zag in de clip met Femi Kuti dat er opnames bij zaten van het concert in Middelburg op het Abdijplein, waar wij destijds bij zijn geweest. Helemaal goed....
Umoja is Swahili's voor Saamhorigheid, eenheid. En met deze CD wordt er door de muziek een blik geboden in de verschillende landen, met hun mooiheid, maar ook met aandacht voor problemen. Zoals schoon drinkwater en Aids bijvoorbeeld.
Terwijl ik de DVD aan het kijken was is Ron in de garage gaan kijken of de CD het in de "Stille Oceaan" doet. Niet alle Europese cd's doen het in mijn auto. Maar de BLØF cd natuurlijk wel, ha ha ha. De Stille Oceaan (Pacifica) is daarme een heel stuk minder stil met deze CD er in. Dat wordt meegalmen de komende tijd. Heerlijk!! Van de cd van het Metropool orkest met BlØf (want die zit ook in onze rijdende jukebox) zo naar "the International blØf versie".
Had van Erna gisteren nog via de mail door gekregen dat BlØf ook bij Paul de Leeuw zou optreden gisteren. En heb zojuist ook dat gekeken.Toch wel heel leuk om even zo'n Nederlands tv programma te kijken en dan helemaal met BlØf er in!! Heb al stiekumpjes gekeken of er concerten zijn in september als ik in Nederland ben, maar helaas gaat de datum van de concertagenda op hun website niet zo ver. Waarschijnlijk zullen zij net in die periode op vakantie zijn. Helaas...... Maar voorlopig kan ik even voort met deze CD. Nogmaals bedankt hoor Erna en Ron (en de mannen van BlØf natuurlijk)!!


‘Van de wereld weet ik niets.
Niets dan wat ik hoor en zie, niets dan wat ik lees.
Ik ken geen andere landen, zelfs al ben ik er geweest..’
(BLØF- Liefs uit Londen)

Groetjes Petra

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Bedankt voor de interessante link van de Vara. Heb me meteen ingeschreven om de nieuwsbrief wekelijks te ontvangen!

Ga de Paul de Leeuw show vanavond op mijn gemak eens bekijken als de kindjes in bed liggen... (heb daarnet geprobeerd, maar met 2 bengels die hier de hele tijd rond mij hangen, kan ik me toch niet concentreren...)

Groetjes,

Petra zei

@ Hilde
Bij www.uitzendinggemist.nl
kun je nog meer programma's bekijken ;-)
Groetjes Petra

Anoniem zei

Mooi issie he? Blof treed ook op 8 juli op bij Cocert at Sea! http://www.concertatsea.nl/info.html

Gezellig met z`n allen naar de Brouwersdam ;-))

groetjes Mariet

Anoniem zei

hoi
leuk dat je cd al gekregen hebt.
Ik las van mariet over de Brouwersdam. Ik ga meteen kaartjes kopen. Ik wil het ook wel eens meemaken. Jullie zijn toch eerder daar geweest. Groetjes Ingrid V

Petra zei

@ Mariet en Ingrid

Ja had van Erna gehoord van het concert aan de Brouwersdam. Die had ook kaartjes.
Het is inderdaad dat we een poosje terug toen daar geweest zijn. Was toen zoveel jarig bestaan van Zierikzee. Het concert was toen gratis en onwijs goed. En weet zeker dat het 8 juli ook wel zo zal zijn. Ilse de Lange treed ook op en Racoon. Dus heen gaan hoor!!!
Groetjes Petra

Anoniem zei

Ja het was toen helemaal toppie! Ze verwachten zo`n 60.000 man, geloof ik, dus pakken wij de fiets maar ;-)

Petra zei

@ Marriet
Wauw 60.00!!!!
Dat zijn er heeeeel wat.
En dan is het wel lekker als je in de buurt woont ;-)
Graag uuuuuuuiiiitgebreid verslag Mariet, tegen die tijd ;-)

Anoniem zei

Super dat hij goed gearriveerd is, nou als je hem net zo goed vindt als wij, hier is ie al grijs gedraaid in de auto.Hihi

Dat verslag krijg je hoor, van de Brouwersdam.
Wij zijn er ook, wel enorm veel mensen daaro, jammer dat jullie niet meer daar in de buurt wonen.

Heel veel plezier met de CD

Erna

Petra zei

@ Erna

Nogmaals hartstikke bedankt hoor!!!
En hier wordt hij ook al "grijs" inmiddels......