dinsdag 18 april 2006

Gras, vruchten en rozen

Gisteravond stond eigenlijk op het programma om naar de film te gaan maar omdat er een onweersbui los barste is het er eigenlijk niet van gekomen. Vind naar de film gaan altijd wel leuk als het bezoek net weg is. Vind het huis altijd zo stil dan en moet weer even omschakelen naar mijn dagelijkse routine. Eigenlijk heb ik als er bezoek is, ook altijd lekker een soort van vakantiegevoel. En na een vakantie is het altijd even wennen weer aan de dagelijkse dingen. Lang hoef ik niet te wennen eigenlijk, want volgende week komt mijn moeder en mijn zus en haar man en neefje. Leuke vooruitzichten dus. Al was het wel heel stil vanmorgen. Geloof ook wel dat de hondjes hun beardievriendinnetjes misten. Stace bleef op de uitkijk gisteravond en had zoiets van ben je onder weg niet twee dames kwijt geraakt? Connor was in de avond naar boven gegaan, daar waar Yvonne en Erna sliepen. Maar kwam tot twee keer kijken waar ze bleven. Tjsa.... het leven is hard, ook voor een Beardie, hi hi hi.
Had vanmorgen al gelijk een afspraak met de insecten meneer. Deze jongen komt altijd 1 keer in de drie maanden ons huis voorzien van een goedje dat er voor zorgt dat spinnen en ander gespuis buiten blijven wonen. En tot nog toe zeer effectief moet ik zeggen. Dus ben altijd blij hem weer te zien. Hij vertelde de vorige keer dat hij en zijn vrouw een zoontje hadden gekregen en liet toen vol trots een foto aan mijn zien. Nu vertelde hij dat hij ontzettend groeide en het heel goed deed volgens hem. Leuk om hem zo enthousiast te horen vertellen over zijn zoontje.
Na zijn bezoek heb ik me in de tuin begeven en ben het gras gaan maaien. Voor de tweede keer dit jaar. Vind het altijd een lekker "verstand op nul" klusje. In het begin kwamen de honden om me heen rennen, maar daarna plofte ze in de schaduw neer en begonnen aan een diep middag dutje. Dus het was verders ik en mijn maaimachine, zeg maar. Even nergens aan denken, alleen aan het korter worden van het gras. Klink raar, maar ik vind het altijd wel lekker, hi hi hi. Ik had twee derde gemaaid en toen hoorde ik gesputter.... en daarna was het stil. Ojee, hij zal toch niet stuk zijn? Nog een keer proberen te starten dan maar? Pruttelpruttelput, geen actie meer te bekennen. Hmmmm, wat vervelend. Verders heb ik o,o verstand van zo'n apparaat en wilde hem al naar zijn plekje in de garage terug duwen. Totdat ik ineens een ingeving kreeg dat de benzine wel eens op kon zijn. Tsja als ik mijn verstand eenmaal uitgeschakeld heb, komt het wel weer heeeel langzaam op gang, ha ha ha.... Ja hoor dat was het euvel. Liep naar de garage naar het tankje met benzine.... Leeg..... He jakkes.... Zal je net zien. Dus op naar het benzinestation voor benzine. Eenmaal daar zag ik dat de prijs van benzine behoorlijk om hoog was gegaan. Twee dollar en negentachtig cent voor 1 gallon. Natuurlijk nog een koopje vergeleken bij de prijs in Nederland. Maar in zo'n drie weken tijd is er 60 cent bijgekomen. Zag op het journaal dat een vat olie nu een record prijs heeft bereikt. Hoop dat het nu wel weer even genoeg gestegen is. Eenmaal weer terug met een vol tankje het laaste stukje afgemaakt en ineens dacht ik laat ik eens even in de perzikboom kijken of er al enig zicht is op enig perzik. Heb deze boom vorig jaar eind augustus gekocht. In het tuincentrum zat hij toen vol perzikken, maar tijdens het vervoeren naar huis waren ze er bijna allemaal afgevallen. Dus had wel goede hoop dat er dit jaar perzikken aan zouden komen. En ja hoor, ik zag kleine perzikjes zitten. Al veel groter dan ik verwacht had. Wat leuk!!!

Image hosting by Photobucket


Image hosting by Photobucket


Een paar weken geleden nog bloesem en nu al zo gegroeid. Werd er helemaal vrolijk van. Van de week had ik ook al gezien dat mijn lemontree bloesem kreeg. Ook die had ik in augustus gekocht met twee citroenen er aan. Dus hoopte dat hij het dit jaar ook weer zou gaan doen. Er zitten nu in ieder geval wel veel witte bloemetjes aan en als dat allemaal citroenen gaan worden, zit ik goed ;-)

Image hosting by Photobucket


Ook staan nu alle rozen er al weer prachtig bij. Van de week zijn die allemaal tegelijk open gesprongen. De roos is echt mijn favoriet. Vroeger in Zierikzee had ik ook heel wat rozen staan. Prachtig! En hoopte dat ze het hier ook zouden doen. Het is hier natuurlijk behoorlijk warm dus was bang dat ze daar niet zo goed tegen zouden kunnen. Maar dat valt reuze mee gelukkig.....

Image hosting by Photobucket


Een roze nog in knop.

Image hosting by Photobucket


Een witte nu mooi uit. Deze ruiken ook heel lekker. Een soort van Engelse thee roos.

Image hosting by Photobucket


Deze roos heeft wel apart blad. Lijkt van dichtbij net een pioenroos, maar is een stuk kleiner. Wel een prachtige kleur.

Image hosting by Photobucket


Deze heeft een soort van paarsachtige blauwe gloed over zicht. En deze is weer een heel stuk groter dan de andere. Al met al is het een kleurig geheel en geniet ik weer van de nieuwe bloemen ;-)
's Avonds zijn we naar de Golf Galaxy geweest. Eens in de zoveel tijd hebben zij "special member night". Dat member zijn houdt niet veel meer in dat je een pasje van hun winkel hebt en dat ze je emailadres hebben. Het leuke van deze avonden is dat je veel dingen gratis mag proberen. Zo is er een instructeur die met behulp van een camera je slag opneemt en daarna verteld waar je kan verbeteren. Vanavond heb ik die ook geprobeerd en hij vertelde dat ik mijn club wat hoger moest houden. Toen ik dat er na deed sloeg ik de bal ineens heel hard. Dat advies was dus heel goed. Weer wat geleerd vanavond. Daarna samen met hem naar de opnamen gekeken hoe het eruit zag. Je ziet jezelf nooit een bal slaan, dus het is goed om het een keer terug te zien. Grappig ook wel. Maar hij vond dat ik het best goed deed. Natuurlijk nog zat dingen te verbeteren, maar het zag er helemaal niet verkeerd uit, zei hij. Dank u meneer de instructeur, u heeft mijn avond weer helemaal goed gemaakt, ha ha ha.
Op deze avond geven ze ook lootjes als je binnenkomt en twee keer op de avond worden er prijzen weg gegeven. De eerste loting was een driver, die helaas aan onze neus voorbij ging. Ron's collega Chad was er ook en we liepen een beetje door de zaak te struinen en toen kwam er een man naar me toe en vroeg of ik bleef voor de tweede trekking. Toen ik ja zei gaf hij me vier lootjes. Wat lief van hem..... Dat moest nu toch wel gaan lukken!! De volgende prijs was een waarde bon van 250,- dollar aan Nike spullen. Nooit weg toch? Afijn de microfoon ging aan en het lotnummer werd omgeroepen ......... en.....het winnende nummer had ik niet in mijn hand ;-)Wel jammer, want ik had nu wel ineens veel meer kans, maar het mocht niet zo zijn. Daarna met Ron's auto weer naar huis gereden (ja Erna, nu mag ik weer mee, hi hi hi) Het was wel een stuk frisser nu, maar nog steeds zo'n 20 graden. Wat een heerlijkheid toch weer.

Groetjes Petra

8 opmerkingen:

kastelke zei

Oh, Petra, wat een mooie rozen heb jij staan! En 't is wel heel fijn als je zo eens een paar vruchtjes van eigen kweek kan proeven...
Is het écht nodig dat die insectenverdelgers komen (zitten er zoveel meer insecten als hier in BE/NL?), of is het meer een soort van 'luxe' dat die diensten langskomen?

Petra zei

@ Kastelke
Ja is het ech nodig?
Voor mensen die niet zo bang zijn misschien niet. Maar de spinnen en ander gespuis, zijn net als de bekers cola in Amerika een stuk groter, hi hi hi
Plus omdat er veel andere, voor mij onbekende insecten zijn, wil ik geen risico nemen.
In het appartement waar we tijdelijk zaten werd het denk ik niet gedaan en hadden we regelmatig bezoek. Hier gelukkig nog niet zo'n ongewenste ontmoeting gehad.
Hij komt eens in de drie maanden buiten langs het huis en langs de plinten in het huis wat spuiten en dat kost 55,- dollar. Misschien een luxe maar voor mij ook een betere nachtrust, hi hi hi

Groetjes Petra

Anoniem zei

Leuk je tuin foto's zeker nu ik weet hoe het er allemaal in het echt uitziet.
Bofferd lekker cabrio rijden hihihi
Ik vondt het geweldig.

Wel jammer dat je geen prijs had in de loterij

Erna

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's van de rozen en alle andere planten uit de tuin!! Kan je straks lekker jam maken e.d. van de perzikken!!

Anoniem zei

Ja Petra, je tuin ziet er zeker mooi uit.
Heel leuk die kleine perzikken aan je boom.
Zet je straks ook zo'n kistje langs de weg?

Groetjes Angelique

Petra zei

@Erna
Het vertelt ook veel leuker als je weet hoe het er uit ziet ;-)
@ Marieke
Uhh??? geloof dat dat jam maken er niet echt in zit hoor. Wel grappig he? Had nog nooit een perzikken boom gezien eigenlijk......
@ Angelique
Ja zo'n kratje net als in de Betuwe, hi hi hi.
Met perzikken en citroenen!

Anoniem zei

Ik snap de honden wel...weg weer extra aandacht van echte Beardie fans. Frank heeft bij ons vorige week ook rondom het huis verdelger gespoten. Ik vind met name kakkerlakken zo vies.....
Leuk zo met een camera aan de slag bij het golfen, dat kan hier ook, maar ik moet eerst mijn 1e les nog krijgen.

Anoniem zei

Inderdaad, de beesten die ik hier tegenkom heb ik in NL nog nooit rond de huizen zien lopen. Wij sprayen ook, met spul wat in NL niet eens te verkrijgen is, helaas.
Mooie foto's ! Groetjes van de buuv.