zaterdag 2 september 2006

Concord Mills

Gisteren was ik de kast in de logeerkamer aan het doorspitten. Daar heb ik wat foldertjes liggen van wat er hier te doen is. Nou kwam ik in die stapel een folder tegen van Concord Mills. Had er nog nooit van gehoord eigenlijk. En dat is voor een winkelcentrum voor mij wel een uitzondering, hi hi hi. Las dat het een winkelcentrum is, maar ook met outletwinkels. Het zag er wel heel erg leuk uit, dus vandaag zijn we daar heen gereden. We waren toch vroeg wakker want het was weer de 1e zaterdag van september. Nou en? Zul je misschien denken. Maar 1 september is het begin van het jachtseizoen hier. En dus werden we figuurlijk en ook wel een beetje letterlijk ons bed uit geschoten van ochtend. Al vroeg klonken de knallen van de geweren hier achter bij het meertje. Stace dacht dat het vuurwerk was en kwam met een grote plof tussen ons in liggen. Niet lang daarna gevolg door plof nummer 2, die luisterd naar de naam Connor. Afijn 6 uur klaar wakker......
Dus ter plekke maar bedacht dat het vandaag Concord Mills dag werd. We waren nu toch wakker. Al met al toch een flink endje rijden, maar het was weer mooi weer vandaag. Dus met het kapje naar beneden op naar Concord! Onderweg was er een detour op highway 49 en raakten we even de weg kwijt. Miep was thuis in de andere auto, dus even op menselijk compas gereden. (ahum)

Photobucket - Video and Image Hosting


Ik raak altijd in een stress van moeten we nu oost of west. Of noord of zuid. En dat alles moet je beslissen in drie seconden, want dan zijn de borden alweer voorbij. Volgende keer gaat Miep gewoon met ons mee hoor. We maken maar een plekje voor haar in Ron's auto. Komt ze gewoon gezellig tussen ons in zitten!
Uiteindelijk kwamen we langs Lowes motorspeedway bekend van Nascar racing en de film Days of thunder met Tom Cruise.
Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


Vandaag was er geen activiteit te bekennen, maar zo van de weg af gezien was het een heel grote racebaan. Op het kaartje van het foldertje van de shopping mall, staat dat deze race baan vlakbij moet liggen. Dus we waren inmiddels "warm" qua kompas. En ja hoor, niet veel verder kwam de Bass Pro shop in zicht. En ik wist dat deze ook in dit winkel centrum een vestiging had. We waren er toch gekomen! De Bass Pro shop is echt een hele grote winkel waar ze alles, wat te maken heeft met outdoor, verkopen. Zo staan er dus ook speedboten in de winkel, maar ook vishengels, kampeerspullen en gympen ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting


Deze winkel zit ook in Florida en in Myrtle Beach. Vindt het altijd wel grappig om door heen te wandelen. Ze verkopen er alleen ook jaagspullen en toen ik de geweren zag moest ik even aan de ganzen bij ons meertje denken. Wij hadden een vroege start vandaag, maar hun dag moet helemaal slecht geweest zijn met zo'n stel jagers op je vertrouwde plekje. Nadat we door de Bass Pro shop waren gelopen kwamen we in het winkelcentrum zelf. Alles is hier overdekt. In tegenstelling tot de outlet in Smithfield, waar we eigenlijk altijd naar toe gaan. Maar het leuke van deze outlet mall vindt ik dat er ook gewone winkels te vinden zijn. Dus we hebben lekker geshopt. Er is ook een soort van automaten hal in het winkel centrum en daar stonden een soort van danscomputers. Er stonden twee jongens op te dansen. Het ging echt heel snel. Hun voeten dansten er op los. Op het beeld voor hen komen pijltjes en in de richting van de pijltjes moeten ze hun voeten op het juiste raakvlak aan raken. Het deed me denken aan twister van vroeger. "Doe je rechter voet op rood en je linker arm op blauw". Alleen dit ging een heeeeeel stuk sneller. Vond dit wel een heel leuk en grappig gezicht om te zien. En een goede work-out zeg. De jongens stonden tussen door steeds uit te hijgen. De jongen die rechts danste was heel lenig en gaf een soort van showtje. En er bleven ook veel mensen staan kijken. Verderop in het winkelcentrum stond nog zo'n machine en ook daar veel bekijks. Het zal wel een nieuwe rage zijn of zo. Of misschien loop ik achter en "was" het een rage, hi hi hi. Althans in Concord was het nog enorm "in" zo aan het publiek er om heen te zien.



Er was ook een Halloween winkel. Enkel en alleen Halloween spulletjes. Met vele verschillende kledij en attributen. Ik vond deze wel grappig eigenlijk.

Photobucket - Video and Image Hosting


Grappig om te zien weer allemaal. Als alles volgens planning loopt is Ron's moeder, oma, oom en tante hier met Halloween. Hoop dat net als vorig jaar weer de kinderen langs komen. Vond het vorig jaar erg leuk om mee te maken hier. Gek idee dat het over twee maanden al zo ver is.
Via de 64 (de weg naar de dierentuin) zijn we terug naar huis gereden. Vind dit altijd wel een leuke weg om te rijden.

Photobucket - Video and Image Hosting


Veel groen en vaak aparte dingen te zien. Zoals deze motor. Hij haalde ons in en niet alleen de man zijn jas was met de Amerikaanse vlag, maar zijn hele motor was bespoten in het teken van de Amerikaanse vlag.

Photobucket - Video and Image Hosting


Ook zagen we vanaf de weg nog een bijeenkomst van classic cars. Grappig om zoveel verschillende dingen te zien. Niet lang erna waren we weer op de vertrouwde highway 55 richting huis. Het was een vermoeiende, maar geslaagde zaterdag!!

Photobucket - Video and Image Hosting


Groetjes Petra

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou dat je door al de borden de weg nog hebt kunnen vinden hahahaha.
En dan zonder Miep!

In nederland moet het dan ook lukken.

Anoniem zei

Wat een gezellie uitstapje!!

Anoniem zei

Jullie hebben er weer een leuke zaterdag opzitten!!!
En om hier in Nederland relaxed rond te rijden mag je gewoon "onze Miep"oftewel "Michele" lenen hoor;-))
Een fijne zondag!!

Groetjes Yvonne

Petra zei

@ Erna
Nou daar ben ik niet zo zeker van hoor. Dan moet ik rijden en kijken tegelijk, hi hihi.
Nu moest ik alleen maar kijken en het ging al fout.

@ Yvonne
De redding is nabij!!
Thanks!!! Ik zal Michelle met een warm onthaal verwelkomen ;-)

Anoniem zei

He, ik zag mijn favoriete winkels dus gelijk mapquest ingeschakeld, maar het is voor mij bijna 5 uur rijden.....dat is net te ver. Ik hou het maar op Smithfield...
Wel altijd veel te zien onderweg, fijne zondag en bukken!!!!! Daar komt weer een schot...

Larissa zei

Heee Concord Mills komt mij heeeel bekend in de oren! Volgens mij ben ik daar ook geweest!!