zondag 17 september 2006

Donderdag, vrijdag en zaterdag....

Zoals de voorgaande dagen ook donderdag, vrijdag en zaterdag een strak schema. Donderdag zou ik met Ron's moeder naar Ron's oma in Beverwijk gaan. Om daarna met zijn drietjes naar Danielle en Stijn in Heerhugowaard te gaan. Bij aankomst bij oma stond er al een overheerlijke tompouce op ons te wachten, dus die hebben we lekker opgegeten. Daarna ben ik naar de Breestraat gegaan om nog even snel te winkelen. Eerst zou ik met de auto daar naar toe gaan, maar veel parkeergelegenheid is daar ook niet. Dus maar lopen dan, maar dat zou weer langer gaan duren. Toen kwam Ron's moeder op het idee om op de fiets te gaan. Ze hadden nog een oude fiets van Ingrid in Oma's schuur staan dus dat werd het plan. Al gauw bleek dat na anderhalf jaar niet fietsen ik toch wat ontwenningsverschijnselen had bij het fietsen ;-) Maar het is als schaatsen toch? Dat verleer je ook niet zeggen ze. Afijn na wat rare capriolen en eenmaal in de Breestraat aangekomen ging het met de balans en de versnellingen een stuk beter, hi hi hi. Daarna ben ik naar de Hema geweest en nog andere winkeltjes. Op de terugweg nog even een bos rozen voor oma gekocht en toen terug naar de fiets. Ik had bedacht dat ik de aankopen tussen de snelbinders zou doen en de bloemen over het stuur. Maar bij de fiets aangekomen, zag ik dat er helemaal geen snelbinders aan zaten. Oje... Dus met vier tassen en een bos rozen weer terug. Deze outfit deed mijn balans niet echt veel goeds. Maar ik ben weer veilig met de aankopen bij oma terug gekomen. Wat zowaar een klein wonder moet zijn geweest ;-)Daarna hebben we in de tuin een broodje met zijn drietjes gegeten en vertrokken we naar Heerhugowaard.

Photobucket - Video and Image Hosting

Toen we aankwamen lag Stijn nog even lekker te slapen, dus even nog gezellig wat bij gepraat. En niet lang daarna onze eerste ontmoeting live met Stijn....

Photobucket - Video and Image Hosting

Wat een lekker tevreden mannetje. Heerlijk alles bekijkend nam hij de vreemde gezichten in hem op en vond alles wel best. Heel leuk om hem nu in het echt te kunnen aanschouwen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Natasja en Ome Jan en Tante Conny kwamen ook nog gezellig even langs en het was leuk zo met zijn allen weer even te zijn. Ook wel vreemd, maar zoals bij alle andere bezoek van van de week voelt het ook weer zo vertrouwd. Net alsof ik uit Zierikzee bij ze op bezoek kwam.

Photobucket - Video and Image Hosting

Na het bezoek naar Toos en Gerard. Die een heerlijke appeltaart hadden gebakken en bij hun zouden we chinees gaan eten. Eerst nog even in de tuin gezeten en daarna aan de Chinees. Ook hier weer zo vertrouwd. Over een maandje komen zij en Ron's moeder en oma naar ons toe en dat maakt het afscheid nemen een heel stuk makkelijker. Want dat afscheid nemen is nog steeds niet mijn sterkste kant eigenlijk.

Photobucket - Video and Image Hosting

Na de rit naar Hellevoetsluis weer terug naar Barendrecht en snel naar bed, want vrijdag weer een druk schema. Allereerst 's morgens wandelen over HET rode paadje in Zierikzee met de Joep, Erin en Ashbey en natuurlijk Margret en Marisca. Het was weer even leuk om hen en de hondjes te zien. Het rode paadje was het pad waar ik altijd mijn hondjes uitliet en hen dus vaak op tegen kwam. Leuk om hun ook even te kunnen zien tijdens mij bezoek hier.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Na dit wandelingetje, ben ik weer richting ons oude huis gegaan en even een "bakkie" gedaan bij de achterbuurtjes Dim en Nel. Zo leuk om al die vertrouwde gezichten weer even te zien. Hierna richting Renesse waar ik had afgesproken met Bernice en haar man. Zijn hebben sinds een week een kleine Beardie pup in huis en natuurlijk greep ik de kans om die te komen bewonderen. Bernice en ik deden vroeger samen behendigheid in Wilhelminadorp. Haar Balou en Stace zaten in dezelfde groep. Het was heel leuk om hen en Kiara en Balou weer te zien en te beknuffelen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

En kleine Sarabi is een heel lief klein scheetje hoor! Wat zijn ze toch prachtig als ze klein zijn.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Na een heerlijke appelflap en het kostelijke vermaak van puppedup en Balou en Kiara ben ik, na afscheid genomen van Bernice en Martin, richting Zevenbergen gereden. En tot mijn spijt zag ik dat de brug bij Bruinisse open stond. Voorheen heb ik hier zeeeeeer regelmatig voor gestaan. Het leek wel of de brugwachter rook dat ik er aan kwam en hij dan snel de brug open deed. Maar nu was het anders. Ik kon doorrijden!! Wat een vooruitgang zeg. Er is namelijk een tweede brug aangelegd. Wat zeker het file leed op deze weg een heel stuk zal verminderen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Wat een verbetering zeg!! Moest er van blijdschap gewoon even een foto van maken ;-)
De rit ging naar Mandy en Siebe en dit kleine lieve snoetje....

Photobucket - Video and Image Hosting

Namelijk Isa. Isa is duidelijk een heel end veranderd en gegroeid sinds anderhalf jaar. Op zo'n leeftijd scheelt dat zo veel. Het was heel leuk haar te horen klessebessen over van alles en nog wat. En ze noemde mij zelfs Miss Amerika ;-) Wat een eer en wat een moppie.

Photobucket - Video and Image Hosting

Mandy's moeder was er ook en Andrea en Gerard. Mandy, Andrea en ik kennen elkaar nog van de MEAO en al die jaren is er nog steeds contact. Leuk om elkaar dan nu weer te zien onder het genot van een sateetje van de BBQ!

Photobucket - Video and Image Hosting

Zaterdag had ik afgesproken met Yvonne en Ton in Krimpen a/d IJssel. Al vroeg, want we zouden naar de markt in Rotterdam gaan. Op de 1 of andere manier had ik daar zo zin in. Na de begroeting van Ayla en Twinkle en (alweer zo'n) heerlijk tompouce.....

Photobucket - Video and Image Hosting

zijn Yvonne en ik met de metro naar Rotterdam gegaan. Op zich is dat al een hele ervaring. Denk dat het zeker zo'n vijftien jaar terug was dat ik in de metro had gezeten. Dus dat op zich was al weer grappig.

Photobucket - Video and Image Hosting

We zijn uitgestapt bij de Blaak en dan sta je precies op de markt! En oooooooh wat een mooie bloemen stallen zijn daar toch! Dat heb je toch alleen in NL zo. Zoveel keus en zoveel moois. Moest even "oh, en ah-en" bij zoveel bloemen.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Daarna weer terug naar Yvonne's huis en hebben we de net gekochte ananas en kibbeling in de tuin op gegeten. Daarna aan de wandel in Krimpen. Voorheen deden we dit vaker en keek er echt naar uit. Het weer was alweer zo lekker vandaag. Wat dat betreft bof ik wel heel erg met het weer in Nl tijdens deze week. Helaas was ik mijn fototoestel vergeten en eigenlijk was dat al een voorteken. Met de minuut ging ik meer niesen en voelde me een beetje draaieriger. Eerst dacht ik nog dat het aan het zonnetje lag. Maar in NC had ik al zoveel zon gehad. Dat zou wel vreemd zijn dat ik nu er last van had. Mijn zus, neefje en moeder hadden van de week een griepje gehad en al snel bleek dat ik daardoor ook getroffen was. Ik werd na het eten bij de Breeka pas echt ziek. Heeeel vervelend. Ton is toen met hondjes terug gelopen en de auto gaan halen en we zijn met de auto terug gegaan. Daarna snel naar huis. Het afscheid van Ton en Yvonne en Ayla en Twinkle was toch wel weer moeilijk vond ik. Snel nog even een fotootje van ze geschoten. Weliswaar na een lekkere duik in een sloot, dus niet op zijn allermooist, maar wel heel typerend voor Ayla en Twinkle!

Photobucket - Video and Image Hosting

Vandaag zou ik eigenlijk naar Soesterberg zijn gegaan. En totdat ik mijn haar ging fohnen was ik dat ook nog steeds van plan. Maar het zweet brak me aan alle kanten uit en voelde me helemaal niet lekker. Dus,.... afgebeld. En daar baalde ik wel van, maar alle paracetamol mocht niet baten. Ik snotterde er op los en proestte en kuchte. Dus vandaag i.p.v. naar Anneke een rustig daagje. Gelukkig komen Anneke en Carin binnen kort naar ons toe in Amerika dus dat maakte het een beetje goed. Maar al met al vond ik het wel jammer. Morgen heb ik inpak dag en ga ik de laatste dingetjes bij Bas van der Heijden scoren. En daarna alles in pakken.... Dat wordt vast nog een hele klus ;-)

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig hebben we toch een leuke dag gehad en vond de afloop eigenlijk voor jou het vervelendst Peet. Hoop dat je weer snel opknapt, zodat je weer fris het vliegtuig in kan meid ;-)
Beterschap nog en boodschapze morgen!!!

Anoniem zei

Net niet de laatste level gehaald... Wat jammer. Veel beterschap en veel verse kippensoep!! gr.anja

Anoniem zei

Heel leuk je weer gezien te hebben. Namens Stijn nog bedankt voor zijn mooie schoenen (ook Ron natuurlijk). Als ie wat groter is zal hij er met trots op lopen. We kijken er naar uit om jullie kant eens op te komen. We blijven je volgen via de weblog of we Skypen !!!
Groetjes,
Danielle, Stijn en Edwin

Anoniem zei

Nou Miss America, get well soon en alvast een goeie vlucht terug. Wat lekker dat alles zo vertrouwd is hè ? Je zal straks ook weer lekker genieten thuis. Laat je het lekkere weer wel hier, hahaha. Succes met inpakken !

Anoniem zei

Hee meis,

Ik hoop, dat je weer opgeknapt bent. Je had t ook wel errrug druk. Enne de pepernoten heb je nu misgelopen en de taart (ik dacht voorschotje op sinterklaas) maar misschien kunnen we daar nog wat aan doen. Ik vind t wel fijn, dat ik je snel zie anders had ik toch echt even naar jou toegekomen op "ziekenbezoek". Maar je komt vast wel weer deze kant op en dan zet je ons maar aan t begin van de lijst. Dat huis staat nog wel even hoor. Nou gauw opknappen, vandaag inpakken en scoren (wat je vergeet of geen ruimte meer voor had zegt t voort dan neem ik t voor je mee!). Dan morgen lekker saampies op pad. En dan lekker er tussenuit met mannielief even bijkomen. Daarna zie je me snel zat. Dikke kus van de hele bubs (de suggestie om dan maar langs te komen bij jou werd met groot gejuich ontvangen, dus er zal hard gespaard worden). Tot gauw en thuis de groetjes aan Ron.
groetjes van 'de Stichting'!!!

Anoniem zei

Hoi
Ik hoop dat je een beetje bent opgeknapt voor de grote reis en dat alles in je koffer past. Succes met pakken. Een hele goede vlucht en doe Ron de groeten van ons allemaal. Nog bedankt voor de gezelligheid. Doei Ingrid V

Anoniem zei

Je bezoek zit er al weer op....je kijkt er naar uit en voor je het weet is het alweer voorbij!Wij vonden het gezelli en hopelijk zien we elkaar weer in NC! Hele goede reis terug:-)
Wat zullen je mannen weer blij zijn;-)

groetjes Henk, Mariet ( en Beau en Max!)

Anoniem zei

Hoi Petra,
Weer een leuk verslag.
Ben je een beetje opgeknapt,voor de
reis van morgen.
We zien jullie gauw in North- carolina. Toos en Gerard

Anoniem zei

Nou meisie je bent inmiddels onderweg, vanmorgen vroeg nog even dag geknuffelsd en gezegd ,tot volgend jaar.

Veel plezier(vooral Ron) met de inhoud van de koffers hihihi

Erna

Anoniem zei

Hoi Peet en Riet,

Ik hoop dat jullie een goeie reis gehad hebben en begrijp ik het goed Peet kom je volgend jaar weer????
Groetjes Yvonne & dikke leb van de meiden