woensdag 13 september 2006

Veel bezoekjes in drie dagen

In de afgelopen dagen heb ik inmiddels heel wat kilometers afgelegd. Van Hellevoetsluis, Rotterdam, Zierikzee, Noordwelle, Hellevoetsluis, De Bilt, Bilthoven en Enschede. Veel km's dus!
Maar wel heel leuk om iedereen weer te zien. Maandag was Romy jarig dus was ik 's morgens naar Ron's zus toe geweest. Daar zag ik dus ook voor het eerst hun hond "Beau". De Golden retriever van bijna twaalf weken. Wat een scheetje! \hij is echt super lief en nog zo heerlijk puppy-achtig.

Photobucket - Video and Image Hosting

We hebben tussen de middag bij Aquarius op het terras wat gegeten in het zonnetje.
Want het weer is hier heeeeel on-nederlands eigenlijk. Het is een heerlijk weertje met een zonnetje en zo af en toe een fris briesje. Nog geen spatje regen gezien. Dus het is echt heel onnederlands! Na het eten zijn we, Ron's moeder, Ingrid en ik naar de Struyten gegaan, waar we jarige Romy tegen kwamen, die net uit school kwam. Daarna ben ik naar het nieuwe paard van Romy wezen kijken. Tjens heet ze. Ik moet eerlijk zeggen dat ik Tjens vooral heel erg groot vond, maar het een prachtig gezicht vond om Romy er op te zien rijden.

Photobucket - Video and Image Hosting

Na het paardrijden hebben we wat gegeten bij Ron's zus en daarna ben ik met Richard naar de voetbaltraining van Jesse wezen kijken. Wat wel heel erg leuk was om te zien.

Photobucket - Video and Image Hosting

Na het voetballen weer terug naar hun huis voor de verjaardag. Al met al een heel druk daagje, maar ben weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes. En... heb ik weer een kroket gegeten ;-)
Dinsdagmorgen zijn mijn moeder en ik wezen winkelen in de Reijerwaard in Ridderkerk. Was even krap aan, want om 12 uur zou de thuiskapster bij mijn zus komen. Dus snel en gericht shoppen dus. Wat me aardig gelukt is. Daarna naar de kapster en daarna naa de tandarts! Ja ja, ik had een afspraak gemaakt bij mijn oude Nederlandse tandarts. Dit na het 5 kronen verhaal bij de Amerikaanse tandarts. De tandarts vroeg me niks te zeggen welke het waren volgens de Amerikaanse en ging kijken. Hij begon te lachen en hij zei:"Ik zie het al.... hij heeft voor elke gevulde kies een kroon bedacht". En raadde me vooral aan om daar niet in mee te gaan. Alle vullingen waren volgens hem nog goed en waren echt niet aan kronen toe. Daarna heeft hij het tandsteen verwijderd en "Klaar is Kees" (of in dit geval niet Kees, maar Petra). Goh wat kan je dan blij zijn met je tandarts he? Het bevestigde mijn gevoel wat ik kreeg na het bezoek aan de Amerikaanse tandarts. Daar gaan we dus mooi niet naar terug.
Na de tandarts ben ik Chad op gaan halen in Vlaardingen. Chad is een collega van Ron die nu voor cursus in NL is. Samen met hem ben ik naar Zierikzee geweest.

Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting

Het was heel gezellig en Chad vond Zierikzee super. Vooral toen ik hem vertelde dat veel gebouwen uit de 16e eeuw waren. Toen we aankwamen waren de winkels nog net even open en hebben we samen een haring gegeten. En tot mijn verbazing vond Chad die eigenlijk wel lekker. Hij moest wel even wennen hoe je zo'n haring aan zijn staart pakt en opeet ;-) Op de markt hebben we op een terras wat gegeten en daarna zijn we langs de Zeeland brug en ons oude huis gereden.

Photobucket - Video and Image Hosting

Er was niet zo heel veel veranderd, behalve dat in de tuin, de planten enorm gegroeid waren zeg. Echt enorm! Stond er wel van te kijken. Later kwamen we ook nog onze oude buurtjes tegen en hun kindertjes Soon Mi en Shashank. Het was heel leuk om hun weer even te zien. Ook Marga en Rob van het eerste huis zagen we. En vooral bij Marga moest ik even knipperen. Ze was namelijk 26 kilo afgevallen!!! Echt een mega groot verschil. Wouw super,wat ontzettend knap van haar. Ze had het dieet van streep je slank van de Margriet gevolgd. Duidelijk met een perfect resultaat!
Daarna zijn we naar Henk en Mariet, en hun Beardies Beau en Max gereden in Noordwelle. Ook het weerzien met hen was super en ook gelijk weer gezellig. Mariet had een heel leuk kadootje voor ons gemaakt, met tulpen, stroopwafels en zeeuwse babbelaars. Vooral Chad vond het heel leuk en was helemaal verbaasd van al dat leuks. En had het er tijdens de rit naar Hellevoetsluis steeds over. En ze had ook nog Zeeuwse bolussen gehaald. Heerlijk !!! Was weer goed hen even te zien. Al was het echt maar "even".
In Hellevoetsluis nog langs geweest bij Ron's zus en Ron's moeder was er ook. Nog met Jesse gekletst en Jesse liet zijn nieuwe brommertje aan Chad zien. Daarna heb ik Chad bij zijn hotel in Vlaardingen terug gebracht en ben weer richting Barendrecht gereden. Wat een aparte, maar o zo leuke dinsdag middag.

Photobucket - Video and Image Hosting

Vandaag zou ik met Anja en Ada naar Audrey gaan. Audrey en Anja hebben allebei respectievelijk twee broerjtes en een zusje van Stacey. En Ada is samen met Henny de fokkers van onze hondjes. Ada en Henny zijn sinds kort opa en oma geworden en woensdag is hun oppas dag en dus ging ook hun kleindochter Lois mee met ons. Dus nu met zijn viertjes richting Audrey. Audrey (en Jaap)zijn onlangs verhuisd naar een nieuwbouwhuis wat binnen het gebied van de Roombeek wijk in Enschede staat. Het huis was werkelijk prachtig. Zo mooi en sfeervol ingericht ook. De tuin is inmiddels af en we hebben lekker in de tuin de lunch gegeten die Audrey voor ons geregeld had.

Photobucket - Video and Image Hosting

Boy en Mick, vond de meegebrachte tennis ballen helemaal lekker en waren er best nog wel even zoet mee. Zo leuk om ook hen weer te zien. Het weerzien van Lois van Anja en Moedertjes Annabelle en Tara was trouwens ook super. Ze waren allemaal zo enthousiast en heb weer genoten van alle knuffels die ik van ze kreeg. Mick van Audrey zat steeds bij me of in de buurt. Zo'n lieverd.

Photobucket - Video and Image Hosting

Na de lunch zijn we een stukje door de nieuwe wijk heen gelopen met de honden.Audrey wist natuurlijk precies te vertellen hoe en wat. En liet ons het stuk zien waar de vuurwerkfabriek was en waar de grootste impact was. Dit is nu herdenkings punt met daarom heen een soort van park. Ik denk dat het goed is dat de gemeente besloten heeft om zoiets te maken en er omheen weer veel nieuwbouw toe te staan. Daardoor wordt het weer een heel mooie woonwijk, zo vlak bij het centrum van Enschede.

Photobucket - Video and Image Hosting

Het afscheid nemen voelt weer raar. Het blijft al met al niet 1 van mijn sterkste punten. Het was reuze gezellig geweest en toen Jaap thuis kwam zijn we niet lang daarna, na afscheid te hebben genomen van Jaap, Audrey en Boy en Mick, weer richting De Bilt gereden.

Photobucket - Video and Image Hosting

Daar zagen we bij Ada thuis Henny en natuurlijk ook weer Tara (moeder van Stacey) en Annabelle (moeder van Connor). Het weerzien was weer heel leuk en had op de bank aan beiden kanten een heerlijke knuffel Beardie ;-) Wat wil je nou nog meer?

Photobucket - Video and Image Hosting

Daarna ben ik met Anja naar huis gereden waar ze heerlijke mosselen voor me had klaarstaan. Samen hebben we heerlijk zitten smikkelen. Lois en Aby natuurlijk ook weer geknuffeld en met een volle buik weer richting Barendrecht. Goh wat een drukke dagen, met een behoorlijk strak schema. Maar ik geniet van minuut tot minuut.......
Morgen staat een bezoek aan Ron's oma in Beverwijk op het schema en ga ik de jongste telg van de familie in Heerhugowaard bewonderen. En heb ook geruchten gehoord over het halen van "Chinese food" ;-) Helemaal niet verkeerd dacht ik zo!

Groetjes Petra

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Laat het lekker allemaal over je heenkomen, en geniet met volle teugen ! Het is nog steeds lekker weer, en we genieten van je verhalen ! Doeg...

Nel zei

Wat een leuke vakantie heb je hier gepland, het spat er helemaal af. Je kan het programma dan wel helemaal vol plannen, maar dan kan je alles doen wat je van plan bent.
Zomaar van ik zie wel is meestal zonde van je kostbare tijd hier. Geniet er maar lekker van !

Anoniem zei

Druk, druk, druk !!!
Maar het belangrijkste is dat je het in ieder geval naar je zin hebt en zo te lezen lukt dat prima ;-))

Anoniem zei

Chinese food??? ja dat had je besteld maar bedoel je hier anders is t zo kort op elkaar. Als je andere voorkeur hebt hoor ik t graag hoor. Nou geweldig wat je allemaal in de rondte toert. Heerlijk dat je zo een leuk programma hebt. Heb je straks weer een hoop om op terug te kijken. Nou ik verheug me op zondag! Toedeloei

Petra zei

@ Anneke
Ja hoor kijk ook uit naar de Soesterhill Chinese ;-)

Groetjes Peet