vrijdag 1 september 2006

De dag na Ernesto

Nou vanochtend dus wakker geworden en dan natuurlijk in het donker naar buiten turen meteen. Het zag er normaal uit zo in het donker. En zelfs nadat het licht werd zag het er normaal uit. Ok er was een flinke wind geweest en ook regen. Maar niet die hoeveelheid als die er verwacht werd. Geen overstromingen bij Crabtree Mall en geen over volle "lake" hier in de wijk. Rond een uur of acht werd het zelfs droog en alleen nog maar een flinke bries. Ik schat een windkracht 5 of zo. En de temperatuur was ontzettend naar beneden gegaan. Oh... dat was even lekker zeg. Het was zo'n 64 F, wat zo'n 17 graden is. De honden werden er helemaal blij van. Ben dus ook lekker met ze gaan wandelen. Tijdens mijn rondje met de hondjes in de wijk kwamen we Judy tegen met haar 14 jarige Golden Retriever. We liepen samen op en de temperatuur was heerlijk. We hebben er sinds gisteren een nieuwe straat bij in de wijk, dus die hebben we ook gelijk ingewijd tijdens onze wandeling. Gisteren waren ze nog aan het asfalteren, maar de weg is nu af. De wijk die aan de andere kant van James Slaugther road ligt hebben we ook nog een stuk gedaan en toen liepen we weer huiswaarts. Het was zulk lekker fris weer voor de honden dat we wel extra ver moesten gaan vandaag. Het deed me een beetje aan Nederland denken. Harde bries, spatjes miezer en stappen met de honden. Gisteren zaten we nog tegen de 30 graden aan, vandaag niet boven de 20 en morgen gaan we weer naar de 30, dus we moesten het waarnemen. Daarna nog even met ze in de tuin geweest. Waarbij ze midden in de tuin gingen liggen met hun neus in de wind! Het was een soort van zonnebaden, maar dan in de wind. Dus een beetje Woeiebaden, zeg maar ;-)

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting

En tussendoor natuurlijk even rennen met die frisbee natuurlijk.

Photobucket - Video and Image Hosting




Wat mij weer op viel is de lucht. Vorige keer bij de overblijfselen van een andere storm had ik ook al op gemerkt dat de wolken in een soort van hele grote brede cirkel gaan. De wind kwam ook van alle kanten, merkte ik. Het zijn geen rechte lijnen waar je de wolken heen ziet gaan. Maar ze gaan de bocht om als het ware. Heel raar. Heb geprobeerd het op de foto te krijgen, maar echt goed zie je het niet. Maar het is toch wel een erg apart gezicht.

Photobucket - Video and Image Hosting


Bij het door de tuin struinen viel de schade reuze mee. Heb alleen een trellis die naast de rolemmer staat die begroeit is met Morning Glory. Die was al topzwaar geworden door de enorme groei van de plant, maar de wind heeft er voor gezorgd dat hij nu en topzwaar is en ook scheef staat. En het hondenzwembadje was over de schutting gewaaid en lag bij de buren in de tuin. Maar verder geen schokkende feiten te melden. In tegenstelling tot de voorspellingen is het oog van de storm niet over Raleigh heen gegaan. Maar meer naar het Oosten. De kust van Noord Carolina heeft dus wel heel veel regen gehad. Wat Patricia uit Camp Le Jeune in NC al schreef bij de comments. Ik hoop dat het voor hen ook meegevallen is. Verder op tv veel beelden van Ernesto in Virgina. Daar schijn Ernesto met een andere depressie in de lucht gebotst te zijn of zo. Tsja... dat dat kon wist ik ook niet, maar ook daar heel veel regen. Petra die hier ook vaak leest komt uit Vienna bij Washington en zal waarschijnlijk ook daar wat van mee krijgen. Al met al hoop ik dat iedereen droge voeten heeft en houdt en dat de schade beperkt blijft!
Voor ons nu een extra lang weekend. Maandag is het Labour day en dat is een vrije dag in Amerika. Dus even een lekker lang weekend voor de boeg. En wens jullie in ieder geval ook een goed weekend toe!

Groetjes Petra

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig dat het bij jullie mee is gevallen. Ik kan me wel een voorstelling maken bij die foto van de wolken en snap wat je bedoelt. Gek eigenlijk he, dat die temperatuur zo naar beneden is gegaan voor een dag. Goede temperatuur om de rotzooi op te ruimen, en ik snap dat de honden hebben genoten. Maar nu mag de zon weer komen...Geniet van jullie lange vrije weekend, Groetjes weer

Anoniem zei

Heerlijk die afkoeling, de hondjes liggen lekker uit te wapperen

Petra zei

Het heeft hier wel flink geregend en we hebben vier uur zonder stroom gezeten, maar ten zuiden (in Richmond) en oosten (aan de Chesapeake Bay) heeft het enorm huisgehouden. Ik snap wat je bedoelt met die wolken, wij zagen ze vanochtend ook zo. Laten we maar hopen, dat dit het voor dit jaar is.