maandag 4 september 2006

Film onder de sterren....

Gistermorgen hebben we eerst in de tuin gewerkt. Ik heb de coniferen wat gesnoeid en was struiken in de voortuin. Het was weer puur warm buiten. Maar het is weer mooi geworden na het snoeiwerk. Alles ziet er weer wat strakker uit zeg maar. Stond natuurlijk weer met mijn slippertjes in een "fire ants" nest. Voelt altijd zo raar. Eerst voel je ze lopen, niks aan de hand. Maar dan beginnen ze te prikken. En dan is het zaak ze zo snel mogelijk van je voeten af te krijgen. Ze laten een soort van muggebeten achter. Niks schokkends, maar jeuken dus wel.
's Middags hebben we genoten van het zonnetje en ons afgekoeld in de hottub. Die nu eigenlijk cooltub is op het moment. Nu we in de gaten hebben dat als we hem 's nachts open laten, hij zo'n 29 graden wordt, gaan we er ook met deze warme temperaturen buiten in. Heerlijk!!!
's Avonds hadden we ook leuke plannen. We zijn eerst wezen eten bij Chili's. We vinden het heel lekker altijd daar en ze hebben vaak net wat andere dingen op het menu. Toen we binnen kwamen zagen we allemaal kleurplaten. Was wel een grappig gezicht eigenlijk. Heel de entree was beplakt. Toen we aan tafel gingen kregen wij ook twee kleurplaten en demonstratief werd er een beker met kleurtjes neergezet. We moesten er een beetje om lachen. Maar mijn nieuwsgierigheid was daardoor wel geprikkeld. Ik las wat op de kleurplaat stond. Het was een inzamelingsactie voor St. Judes. Vind dit een hele goede organisatie. Zij hebben ziekenhuizen voor kinderen met kanker en doen veel research. Via de kleurplaat kon je dus ook een donatie doen. Wat we dan ook gedaan hebben. Vond het een hele leuke, maar vooral goede actie van Chili's. En zo aan de kleurplaten te zien, werd er op die manier veel geld ingezameld.
Na het eten hadden we nog meer plannen en wel om naar de Starlite drive in bioscoop in Durham te gaan. We wilden al een poosje terug gaan, maar er draaide steeds geen leuke films. Nou ja films die ik leuk vond. Eerst draaide er een avonturenfilm, toen een griezelfilm, maar nu een lachfilm. En dat is meer mijn type films ;-) Talladega Nights. Het gaat over een racedriver en dan op een grappige manier.
Was heel benieuwd hoe zo'n drive in bioscoop er nou uit zou zien in het "echt". We kwamen aanrijden en vanaf de weg zag je de achterkant van het hoge scherm. We reden eerst voorbij de ingang, want dat was eigenlijk niet meer dan een smal paadje op het gras. Dus even keren en weer terug en nu opletten.....

Photobucket - Video and Image Hosting


Daarna ging het over in een geasfalteerde weggetje die ons langs het loket deed rijden. De man achter het loket had er zin en was reuze vrolijk. Het was duidelijk te zien dat ook hij in het zonnetje had gezeten vandaag. Het gedeelte van zijn gezicht waar hij zijn zonnebril had gehad was duidelijk nog wit en de rest rood. We waren met Ron's auto en hij maakte grapje over met hoeveel we waren. Terwijl er duidelijk zichtbaar was dat we met niet meer dan twee konden zijn. De kaartjes waren 5 dollar per stuk. En hij vertelde ons dat we de radio op 92,9 moesten zetten voor het geluid van de film. Ok, dat zouden we onthouden. Daarna mochten we doorrijden en een plekje zoeken. Het was nog niet zo druk, dus we zochten een plekje in het midden en die was ook nog vrij vooraan.

Photobucket - Video and Image Hosting


De parkeerplekjes zijn aan de voorkant wat hoger dan de achterkant. Waardoor de neus van de auto wat omhoog gaat. Er naast staat nog een paal waar voorheen het geluid uit kwam. Deze bios is al uit de jaren 60. Het huisjes wat je op de link ziet, staat er nog steeds en daar verkopen ze de popcorn, cola en jumbo augurken ;-) Naast ons zat een hele familie, met een stuk of 4 auto's die met zijn allen aan het BBQ-en waren. Aan de andere kant was een man en een vrouw, met drie kinderen waar van ze er twee de fles aan het geven waren. De kinderen werden daarna achterin de SUV gelegd op geimproviseerde bedjes en gingen slapen. En zij zaten daarna te genieten van de film. Achter ons stonden een man en een vrouw met twee honden. Ohhhh, er mochten ook honden naar deze bioscoop. Wat leuk! (dat moeten we dus ook nog een keertje gaan doen ;-) ) Veel mensen hadden stoeltjes mee genomen en deze voor de auto gezet. En zo keken zij de film, met natuurlijk de zelf mee gebrachte koelbox binnen handbereik. Geweldig!! Ook hadden mensen stoelen in de pick-up truck gezet en zo wel een heel super plekje hadden gecreeerd. Volop tailgaten dus en al met al heel veel te zien.

Photobucket - Video and Image Hosting Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


In het begin was het niet zo druk nog maar tegen half negen werd het echt druk. We waren nog even een rondje gelopen. Waarbij ik dus ook merkte dat niet alleen mensen op de film afkwamen maar ook vleermuizen.....(oeps) en het was duidelijk dat ze mijn witte blouse ook erg interessant vonden. Je begrijpt, ik was zo weer terug bij de auto, hi hi hi. Daarna toen het echt donker werd heb ik ze niet meer gezien, maar bij de halfschemer waren ze er met de hele familie volgens mij ;-).
Om kwart voor negen begon de film en het was echt heel leuk. Je kon het ook heel goed zien. Zo grappig. Het geluid was super zo uit de auto boxen. En het was leuk te horen dat iedereen om ons heen ook de radio op 92,9 zetten. Ook wij hadden een koeltas gepakt, met cola en lekkers. Zo gezellig! Afijn we zijn weer een hele ervaring rijker en vond het echt heel erg leuk!!!

Photobucket - Video and Image Hosting


Natuurlijk ook een film van deze bios.....



Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk verslag Petra! Ik heb altijd al eens willen weten hoe dat allemaal werkt bij zo'n drive in bios. Het lijkt me echt heel leuk om een keer mee te maken.

Anoniem zei

In Landgraaf (Limburg) heb je ook zo'n drive inn bioscoop.
De laatste keer dat we daar waren hebben we Pearl Harbor gezien dus dat is alweer een tijd geleden!
Quincy was er uiteraard ook bij!!!
Toen wij er waren was er dat weekend een meeting van Amerikaanse Oldtimers....dus daar stonden we s'avonds midden tussen in!!! Dat was echt helemaal geweldig om mee te maken!! We hadden echt zo'n Grease gevoel.

Anoniem zei

Lijkt me echt leuk om een keer mee te maken!! Dacht dat men in de auto's bleef zitten, maar zo blijkt op de film gaat men op stoeltjes zitten.

Petra zei

@ Karin
Volgende keer als je hier bent gaan we heen, ok? ;-)

@ Rianne
Lijkt me ook heel erg leuk, vooral tussen de oldtimers in.

@ Marieke
Tailgating, is hier helemaal in ;-)
BBQ aan stoeltjes mee en radio aan. Dat doen ze meestal ook bij sportwedstrijden op de parkeerplaats. Heel leuk om te zien!

Groetjes Petra

Anoniem zei

Wat leuk zeg doe drive-in, ja amerikanen maken overal een tailgate party van. En gezellig dat wel, zelfs onze auto heeft een tailgate klepje zodat de achterbak helemaal open is en je erop kan zitten. (amerikaans model hahaha) Chili's was bij ons ook 1 van de favorieten. En St judes, is een prachtige organisatie ! Groetjes !

Anoniem zei

Echt leuk zo naar de film.
Nou zet bij mij ook maar op mijn lijstje voor de "volgende keer"

Erna

Anoniem zei

Ziet er echt leuk uit!!!

Annemiek zei

Leuk he, zo naar de drive in. Je hebt dezelfde film als ons uitgezocht :)

Anoniem zei

Nog nooit naar een drive in bioscoop geweest. Moeten we zeker ook eens doen. Eens uitkijken of men dat hier in St.Louis ook heeft!

Groetjes,

Anoniem zei

Ha Petra, het lijkt me hartstikke leuk om een keer samen bij jou naar de drive in bios te gaan....maar....we kennen elkaar helemaal niet 'in het echt'.....misschien had je een andere Karin in gedachten?? Ik ben trouwens wel een trouwe lezeres van je blog...dus ergens heb ik het idee dat ik jou wel ken..:-))

groetjes van Karin (uit Den Haag)

Petra zei

@ Karin
Inderdaad had ik mijn zus Karin in gedachte. Wel grappig eigenlijk ;-)
En ook leuk dat je berichtjes achterlaat!
Groetjes Petra