vrijdag 2 maart 2007

Voorjaar met veel wind

Photobucket - Video and Image Hosting

Gisteren was het heerlijk weer overdag en spontaan was er ineens bloesem zichtbaar aan onze bomen in de tuin. Ik kreeg er echt een voorjaars gevoel van. Alle houtsnippers liggen inmiddels ook op hun plek in de tuin. Dit wilden we graag af hebben voordat het zou gaan regenen. De zakken met houtsnippers waren nu nog droog en van donderdag op vrijdagnacht zou het flink gaan regenen, wat inhield dat dan de houtsnippers nat zouden worden en een stuk zwaarder per zak zouden wegen vanwege het vocht. Die klus is nu gelukkig geklaard. Want later in de middag was het een stuk minder zonnig. Al deed de bloesem nog heel erg zijn best om de lente te laten doordringen.

Photobucket - Video and Image Hosting


De temperatuur was ook nog heel goed, maar geen zonnetje meer. En later op de dag zag ik op de tv het nieuws van de tornado in Alabama. De beelden waren schokkend. En volgens de weermannen bij ons op de lokale tv kwam dit stormfront vannacht over North Carolina. Toen wij naar bed gingen was het nog steeds alleen een onweerswaarschuwing, maar ik moet zeggen dat ik me er niet lekker bij voelde. Rond 3 uur 's nachts zou het ergste punt zijn en natuurlijk was ik om 3 uur wakker. TV aan en snel gekeken hoe het er bij ons in de buurt was. Er was inmiddels wel een tornado watch, maar nog geen warning. Een watch wil zeggen dat er tornado's kunnen voorkomen en een warning wil zeggen dat er tornado's geconstateerd zijn. Nou was er wel onweer en veel regen, maar verder niets ernstigs. Als er een tornado in onze buurt is, gaan er ook sirenes, maar als ik lig te slapen, slaap ik ook echt en wordt daar vast niet wakker van.... En om door zoiets verrast te worden 's nachts, dat is nou ook geen pretje. Onlangs hoorde ik over het bestaan van weerradio's. Op de tvzenders was er nu ook aandacht voor. Vooral omdat er in Riegelwood, NC onlangs ook een tornado was geweest. En ik besloot dat zo'n radio voor ons ook een handig iets zou zijn. En heb er vanmiddag dus 1 besteld via Amazon.com. Deze weerradio's geven een hoge toon als er een weersalarm is afgegeven in jouw regio. Daarna kun je op de radio kijken wat voor weersalarm er is. Al is het alleen al voor mijn gemoedsrust (en onze nachtrust) ;-)



Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Petra zei

Ja, goed idee zo'n weerradio. Wij zitten net zo ver naar het noorden, dat tornado's hier vrij zeldzaam zijn (met uitzondering van tropische stormen). Het kan dus wel gebeuren, maar een weerradio voelt dan weer zo paniekerig aan. Hoewel, die terreur alarm, die zou hier nog weleens te pas kunnen komen.

Anoniem zei

Wij hebben donderdagochtend onze eerste tornadowarning gehad. De sirenes zijn gegaan en wij zijn gaan schuilen in de basement. Hierdoor zijn de kinderen te laat op school gearriveerd, maar blijkbaar ontbraken nog de helft van de kinderen toen we op school aankwamen...

Ik had nog nooit van zo'n weerradio gehoord. Misschien voor ons ook een goed idee, vermits we hier in een tornadogebied zitten. Hou je me op de hoogte als die goed werkt? Alvast bedankt voor de tip.

Ja, van die school in Alabama was ik ook geschrokken... Het zal je kind maar wezen dat onder het puin terecht kwam. Wat een trauma trouwens voor al die kinderen.

Groetjes,

Anoniem zei

Helaas kan het weer ook minder mooie dingen toe brengen. Zo wij zaten te geniten van het zonnetje zijn anderen aan "het puin ruimen".

Mooie foto's van de bloesems...

blips zei

Dit soort foto's kunnen wij nog lang niet maken. Eerst moet die meter sneeuw nog smelten. Een weerradio is inderdaad een goed ding, moet er wel eentje zijn die ook op batterijen werkt anders heb je er niks aan als de stroom uitvalt, tornado's zorgen daar ook voor. (:-

Anoniem zei

Mooie foto`s Peet, geeft echt een voorjaarsgevoel! En zo`n radio is idd een uitkomst als je een beetje in de gevarenzone woont..Blips heeft helemaal gelijk, wij moeten eigenlijk ook nog gaan kijken voor een radio die ook op batterijen kan, daar denk je eigenlijk niet over na dat de stroom ook uit kan vallen ;-)

Fijn weekend!

Nel zei

Wat een primeur jouw foto's. Heerlijk de lente komt eraan, nu hier nog.
Bijzonder zo'n weerradio. Nog nooit van gehoord, maar nu we het eerste weeralarm hebben gehad zou dit wel eens kunnen gaan overwaaien uit de US (letterlijk/figuurlijk, haha)
Fijn weekend !

Anoniem zei

Prachtig je bloesem. Hier heeft het wel even flink gestormd, ik hoop dat het bij jullie weer wat afgezwakt is.
Het blijft onvoorspelbaar dit soort weer, want na al die regen konden we gewoon weer in de zon zitten...
Fijn weekend!

Petra zei

@ Hilde
Had er ook nog nooit van gehoord eerlijk gezegd. Maar ik laat onze ervaringen aan je weten ;-)

@ Blips
Er zitten inderdaad back-up batterijen in dit apparaat.

@ Patricia
Inderdaad vandaag heerlijk weer ;-)
Niks veranderelijker dan het weer, vooral hier.

Anoniem zei

Heerlijk die foto's. Ook hier begon de sneeuw goed te smelten, maar inmiddel valt er op dit moment weer nieuwe.. Wij moeten dus nog even wachten vrees ik..

Larissa zei

Erg handig zo'n weerradio, dan voel je je toch een stukje veiliger. Ben blij dat er in Nederland geen tornado's voorkomen, wat een schade richten die dingen aan zeg!

Ik kan niet wachten totdat het hier lente wordt, ben die kou nou wel weer zat. Heb ook al allemaal leuke t-shirtjes gekocht, en die wil ik natuurlijk ook graag snel aan;)

Anoniem zei

Mooi die bloesem!! Toevallig zag ik vanochtend dat die van ons ook ietsjepietsje an het uitlopen is.

Wat een verhaal van de dierenarts!! Niet te geloven zeg. gelukkig heb je nog wat teruggekregen. Toch is en blijft het een dure geschiedenis al die inentingen, wormenkuren e.d. maar het is wel nodig. Van de week kocht ik een nieuwe zak voer voor Spottemans, vorige keer 49,95 nu 51,95...commentaar...'eh ja, ik weet het ook niet, maar de prijzen staan op deze folder'...Er stond wel maart 2007 op, dus maar betaald!

Anoniem zei

Het ziet er weer leuk uit, het lijkt wel zomer!
Wel zo veilig zo'n radio watch.
Gr. Toos