zaterdag 14 juni 2008

Race for the cure

Gisteravond weer "prive" motor rijles van Ron. Het was voor het eerst iets koeler nu 's avonds en Ron had pionnen voor me neer gezet. Daar tussen door "zigzaggen", remmen oefenen en manoeuvreren en evenwicht bewaren op een lang stuk en er zo lang mogelijk over doen om aan het eind te komen.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Het zigzaggen ging best aardig. Het remmen was even wennen. Je hebt op een motor een voorrem en een achterrem. De voorrem heeft de meeste remkracht, maar ook op de achterrem moet je een motor kunnen stoppen. Afijn het was weer een educatieve avond ;-)

Heb er ook nog een filmpje van voor het "bewegende" beeldmateriaal.



Gister middag had ik al de nummers en de shirtje op gehaald bij Meredith College voor de race voor the cure in Raleigh vandaag. Gistermiddag was het wel druk met ophalen en had het gevoel dat toch weer het record verbroken zou worden. Op de terug weg zag ik dit reclamebord van Chick-a-Filet. Dat is een restaurant wat alleen kipproducten verkoopt. Ala McDonald, zeg maar. Ze hebben altijd twee koeien in hun commercials en die promoten altijd "Eat more chicken". Daarom moest ik zo lachen om dit reclame bord.

Photobucket

Dit bord staat langs de snelweg en heeft altijd iets van het restaurant wat een soort van seizoens gebonden is. Nu met het uitstekende trappetje en twee van de koeien in een zwembad. Erg leuk gevonden!

En toen op naar de zaterdag! De tijden van de verschillende lopen waren gewijzigd en nu was het vandaag dus vroeg op! Kwart voor zeven had ik met Alison afgesproken. En iets van tien over 7 waren we ter plekken. We konden gelukkig een mooi parkeer plekje vinden, niet zo heel ver van de start. Het was er weer ontzettend druk en al snel hoorden we dat er 25.000 mensen mee liepen vandaag en er bijna 2 miljoen dollar is ingezameld! Al deze mensen startten in groepen van de wedstrijd lopers, de vrouwen, en de open race. Ook was er nog een 1 miles races voor kinderen. De organisatie was echt super, want het zag er allemaal weer heel verzorgd en picobello uit.

Photobucket

Op onze weg naar onze start kwamen de hardlopers al binnen. Ik heb nog gekeken of ik Guus en Alexandra zag, maar helaas. Heb ze niet gezien bij binnenkomst.

Photobucket

De dames loop was weer erg druk. Dit waren de mensen die voor ons stonden. De twee roze streepjes achterin, dat is de start.

Photobucket

en dit waren de mensen achter ons......

Photobucket

Echt zo indruk wekkend! En zo mooi ook dat zo velen zich inzetten voor zo'n goed doel! Om kwart voor 8 was de start en langzaam kwamen wij ook over de start lijn.

Photobucket

En eenmaal aan de gang was het een enorme lange sliert van lopers! Zo mooi om daar een deel van te zijn!

Photobucket

Helaas had Linda geen energie genoeg om er bij te zijn vandaag. Maar we hebben afgesproken, dat we hem volgend jaar met zijn drietjes gaan lopen!

Photobucket

Deze foto is alweer van bijna bij de finish. Dat krijg je als je te veel "bept" onderweg, dan vergeet je foto's te maken ;-) En net voor de finish, zag ik Guus en Alexandra langs de kant staan! Zo leuk dat ze er stonden!

Photobucket

Even gedag gezegd en toen weer door, want we konden nog net binnen het uur finishen. We hebben de 5 kilometer heel het stuk gewoon gelopen. Verleden jaar had ik half gelopen en half gejogd. Toen kwam ik in 52 minuten binnen en nu 59 minuten en 55 seconden, ha ha ha. Zo hard had ik vorig jaar dus ook niet gerend. Nu wel stevig doorgestapt hoor met Alison. En we vonden het eigenlijk wel weer knap van ons!

Photobucket

De foto hier boven is gemaakt door Guus. Ik en Alison net voor de finish!

Photobucket

En daar is de finish!!

Daarna zijn we met Guus en Alexandra naar het paviljoen gelopen en een broodje van Panera bread gegeten en nog wat meer "goodies" gescoord.

Photobucket

Guus en Alexandra checken hierboven hun uitslagen. Zij hadden de runners race gedaan en hadden hele knappe tijden. Petje af! Voor Alexandra was het de eerste keer en had het heel goed gedaan vond ik. Volgend jaar toch maar weer proberen! Alison had ook de nodige plannen, dus misschien is dat mijn stok achter de deur!

Photobucket

Photobucket
Alexandra, Guus en ik.

Daarna werd het al snel erg warm en zijn we weer op huis gegaan en hebben afscheid genomen van elkaar. Met een zeer voldaan gevoel en weer een heel stel indrukwekkende herinneringen rijker richting huis!


(Ook nog een kort filmpje van de loop zelf)

17 opmerkingen:

Petra zei

Goed, hoor, dat jij mee hebt gelopen! Katja en ik wilden het samen lopen, maar met de stroomuitval en alles (het was vorige zaterdag hier) kwam het er niet van.

Anoniem zei

Gefeliciteerd, knap van je! Wat een indrukwekkend gezicht om al die lopende mensen te zien.

En wat goed van je om zo mooi tussen die pionnetjes door te manouveren, ik zou het je niet nadoen.

groet, Ineke

Anja zei

Wat goed dat je aan die race voor het goede doel mee hebt gelopen.
Fijn dat er zoveel geld is ingezameld!

Stoer hoor die motorfoto's!!

Anoniem zei

zo wat een hoop lopers zeg, lijkt me idd kicken om daar tussen te lopen en mooi dat er zoveel is ingezameld voor dit goede doel.

Vond de motorles ook wel grappig en ik zag dat je nu ook een helm droeg en handschoenen, slim hoor....veel succes verder.

Anoniem zei

Schitterend dat je weer mee hebt gedaan. Wat een geweldig evenement. Vorig jaar was het voor mij heel emotioneel beladen. Nu kon ik dit stukje met een goed gevoel lezen!

Jasmino zei

Wauw, mooie prestatie!

kastelke zei

Alexandra? Ik dacht dat Guus zijn vrous/vriendin (?) Sacha noemde.

In ieder geval: goed gedaan van jullie!

En nog veel succes met de motorrijles. Je doet dat goed zeg!

Guus zei

Elke, zowel Sasha als Alexandra is goed. Enne... we zijn nog niet getrouwd!

Petra zei

@ Ineke
Moet zeggen dat ik dat zelf ook altijd dacht, dat ik dat niet zou kunnen. Maar het valt in het "echies" best wel mee.

@ Elmarstel
Ja goed he ;-)
Aan een jas wordt gewerkt, hi hi hi. Tot nu toe voelde ik me echt het michelin mannetje in de gepaste jassen.

@ Wendy
Het is ook super dat je er met een goed gevoel naar kunt kijken nu!

ann en ron zei

Petje af maar weer, daar heb je weer wat neergezet! Toppie meid, hollend, wandelend, t maakt allemaal niet uit, je flikt t m maar weer ff. Wij zijn trots op je.

Wat een heerlijke reclame van dat kiprestaurant. Heb m even geleend van je en doorgestuurd naar de duikschool. Hoe toepasselijk: als je hier slaagt voor je open water gaan ze al sinds jaar en dag naar een kiprestaurant en laat die ene koe nou net een snorkeltje dragen....

Leuk die slalom met je motorles. Knap dat je dat kan hoor. Wij gaan zaterdag 21e een grip en slipcursus van de anwb doen, mag ik met een auto zigzaggen. Denk dat de rem iets makkelijker werkt dan van je motor. Gaat je wel lukken allemaal hoor, gewoon doorgaan zou Barry Stevens zeggen.

groetjes en op naar dinsdag....

M@riet zei

Da`s serious business dat motorrijden van jou! Het gaat echt goed, maar volgens mij heb je ook een zeer goede coach ;-))

Toppie dat je weer hebt meegelopen, het ziet er idd heel indrukwekkend uit!

Kristel Holsbeek zei

Mooi zo meegelopen...proficiat!!!

Anoniem zei

Die zijn echt heel leuk bedacht elke keer die kipreclames. Vind je dat remmen voor ook niet enger dan de achterrem gebruiken ? had in toen nogal wat moeite mee ha ha
Wat een mensen die daaraan meegedaan hebben, goed hoor!

Anoniem zei

Peet, geweldig dat je deze run hebt gelopen en het ziet er indrukwekkend uit. Daar hou je zeker een goed gevoel van over.
Super dat je hebt meegedaan!! Voor volgend jaar of je nu hardloopt of wandelt het maakt allemaal niet uit. De inzet van je die telt!!

Het motorrijden gaat je goed af, succes met je verdere lessen.

Groetjes,
Kaar

Anoniem zei

Hoi Ron en Petra
Hier weer eens een berichtje van mij. Wat een leuke dingen lees ik weer op je blog. Wil jij ook je motor rijbewijs halen zodat jullie samen op pad kunnen? Stoer hoor.
Ed heeft het er ook wel eens over, dat hij wil dat ik mijn motorrijbewijs ga halen. En dan die wandeltocht voor het goede doel. Je bent goed bezig. Wij hebben de film van de Kiterunner ook pas gezien. Mooie film, maar ook zielig. Hassan was zo'n lief jongetje. Hier gaat alles goed. Stijn wordt al echt eigenwijs. Ik moet nog 1 week werken en dan heb ik zwangerschapsverlof. Dus nog even en er is weer een meisje in de familie. Groetjes Danielle

Petra zei

@ Mariet
Inderdaad die 'Prive' coach doet het hem hoor!

@ Bianca
Ja die voorrem is wel wat enger dan de achter rem. Die doet het namelijk wel heel goed, hi hi hi.

@ Danielle
Ja dat is wel het plan, maar of dat ook gaat lukken? We gaan het zien.

Mooi he de kiterunner. Inderdaad zielig voor Hassan. Gelukkig kon zijn zoon net zo goed omgaan met de katapult als zijn vader.

Nou even volhouden dan nog deze week en dan op naar het verlof.
We kijken uit hoor naar jullie "meisje".Het gaat al aardig opschieten nou he?
Kregen van de week trouwens een kaartje van je moeder uit Frankrijk. Zo leuk! Ze waren nu bij de kust aangekomen stond er op.

Anoniem zei

Prachtig dat filmpje op de motor.
Nog even en het knietje zit aan de grond. Maar goed, met Ron als instructeur komt het helemaal goed !

Groeten,

Edwin