woensdag 11 juni 2008

Zwemmen

Nou allereerst even het antwoord op de vraag van gisteren. Wel grappig om te zien hoe verschillend de antwoorden zijn. Maar het was dus antwoord A, het dragen van een helm kan een dodelijk motor ongeluk voorkomen. Ik had gekozen voor antwoord B, vooral ook om dat er in het boekje nogal gehamerd werd op het kijken. Ze hadden het over SEE. Wat inhoudt: Search Evaluate and Execute. Ik dacht daarom dan ook dat het vooruit kijken belangrijker is dan een helm, want als je niet goed kijkt en je stuit op gevaar, kan soms zelfs een helm niet genoeg zijn toch? Maar volgens Ron is dat veel te gedetailleerd gedacht en daarin heeft hij ook gelijk. Je moet toch iets simpeler denken bij die vragen. Wat ik dinsdag dan ook gedaan heb, met een beter resultaat. Maar de A kiezers, gefeliciteerd, jullie weten wat te doen om een dodelijk motor ongeval te voorkomen!
In het hele theorie boekje nog meer van die opbeurende feiten trouwens. 40 tot 45 % van de motorongelukken zijn het gevolg van gebruik van alcohol of het zijn onder drug gerelateerde invloeden. Nou doe ik niet aan allebei, dus dat zou mijn veiligheids kansen met het zelfde percentage doen stijgen. Maar dan moeten mijn mede weggebruikers ook niet drinken natuurlijk als ik op de weg ben. Want dat vertellen de statistieken niet of het door drank gebruik van de bestuurder kwam. Afijn, het is mooi opletten geblazen op de motor. Heb gisteravond ter ere van mijn slagen, nu dan ook "legaal" op de motor gereden, weer achter in de wijk. Het schakelen gaat iets beter en het wegrijden ook wat relaxter. Met het theorie bewijs mag je gelijk motorrijden op de openbare weg, alleen geen passagiers meenemen. Snel wel he? In ieder geval verkies ik nog even de wijk hier achter, met weinig ander verkeer en lagere snelheden, tot dat alles wat vanzelfsprekender gaat.

Vandaag zijn we lekker met de hondjes naar Lake Jordan gegaan om te zwemmen. Er stond later op de dag een wat koelere wind, wat het buiten zijn iets aangenamer maakte. Toch nog steeds zo'n 35 graden, maar het voelde wel al wat lekkerder dan de 40 graden, van de laatste aantal dagen. De hondjes vonden het weer geweldig!

Photobucket

Photobucket

Connor haalde braaf de stokken op al zwemmend, waarna Stace hem opwachtte en duidelijk vond dat hij recht had op de stokken. Al gaf Connor ze mooi niet aan hem af.

Photobucket

En niet alleen Connor was aan het zwemmen ;-)

Photobucket

Ik was ook wel toe aan een verfrissende duik. Het water was alles behalve koud en het is zo leuk om samen met Connor in het water te zijn. Al zwemt hij je gewoon omver hoor. Alles voor de stok, vrouwtje of geen vrouwtje, ha ha ha. Sterker nog, hij zwom nu echt met zijn turbo aan, in de angst dat ik per ongeluk zijn stok zou pakken. Wat een hond toch ook he?

Photobucket
Zo ik heb hem weer hoor baas! Je moet tegenwoordig wel snel kunnen zwemmen voor de buit!

Daarna hebben we nog even op het grasveld bij het strandje gezeten en naar de bootjes gekeken. Je zou er bijna van in een vakantie stemming komen!

Photobucket

Verder heb ik me dit jaar ook weer ingeschreven voor de Susan Komen Race for the Cure. De loop waarbij geld ingezameld wordt voor borstkanker onderzoek. Hier de link naar mijn "personal page" van de loop. Vorig jaar deed ik ook mee en liepen er 22.000 mensen mee. Vond het zo indrukwekkend toen en nu loop ik hem samen met Alison en misschien, als ze zich goed voelt, loopt Linda de buurvrouw die nu de strijd letterlijk aangaat, ook nog een stukje mee. Ze heeft op het moment haar vierde chemo gehad en nu nog twee te gaan. Zou het heel knap vinden van haar als ze er bij is, al is het alleen maar voor de "spirit", want het "wij" gevoel is er zeker aanwezig en dat heeft ze misschien net nodig nu. Wat ze wel veranderd hebben ten goede van vorig jaar, is de start tijd. Nu wel wat vroeg, kwart voor 8 's morgens, maar vorig jaar was de start om 10.00 en toen was het echt al heel erg warm. En ook nu beloofd het een dag met een temperatuur van boven de dertig graden te worden. Hoorde trouwens dat Alexandra van Guus de run ook mee doet dit keer. Die starten nog ietsjes vroeger, maar wellicht komen we hen ook nog wel tegen. Zou wel weer even leuk zijn. Dat alles dus aanstaande zaterdag!

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Dt is lekker ontspannen na zo'n fijne dagen bij de DMV. Die sjachie heeft zker weten familie in Oneonta NY. Hier zit waarschijnlijk de rest van haar familie...Ja en in visa's en I 94 zijn ze al helemaal niet thuis...

Maar je hebt hem gefeliciteerd!

Gr petra

Anoniem zei

Wat ziet dat zwemmen er weer heerlijk uit.
Leuk dat je weer meeloopt. Vorig jaar toen je liep zat ik midden in de behandelingen. Het jaar is voorbij gevlogen!

Jasmino zei

Goed zeg, dat je weer meeloopt! Veel succes alvast.

Leuke foto's van het zwemmen!

Anoniem zei

Ik zie nu pas hoe je zonnenbril staat, was het een goede keus?

Super van je dat je as zaterdag meeloopt.

Groetjes,
Kaar

Anoniem zei

Petra heel veel succes een zaterdag. groetjes uit Barendrecht

Anoniem zei

je gaat lekker meid! Mooi dat je weer mee loopt...

Geweldige foto`s van de waterboys ;-)

Greotjes Mariet

Petra zei

@ Wendy
Zo lekker dat dat jaar zo snel is gegaan! En super dat er nu hele andere dingen in de planning liggen voor je de komende periode. Wens je dan ook super veel plezier alvast voor de aankomende trip naar Amerika! Geniet er maar lekker van.

@ Karin
Ja brilletjes zijn helemaal toppie! Zo als je ziet draag ik ze zelfs zwemmend, ha ha ha.

Anoniem zei

Nou dat motorrijden ga je vast lukken hoor, oefening baart kunst. Als je de onzekerheid overwonnen hebt gaat het een stuk makkelijker (hoor mij).
Dat zwemmen ziet er lekker relaxed uit. Heerlijk rustig daar.
Voor zaterdag heel veel succes met het lopen en ik hoop dat er veel geld gedoneerd wordt.

Groetjes,
Marchien + 2CC

Ineke zei

Wat een enige foto van dat hondenkoppie met een zonnebrilletje!

Veel loop-succes zaterdag!

groet, Ineke

Anna zei

Wordt je toch ook een motorfreak????
Ga je nu ook hard oefenen om ook op zo'n ding te rijden?
Ik vindt het wel knap om het in 1x te halen.
Als ik dit leest krijg ik ook de kriebels.
Toos

M@riet zei

hai! Ik bedenk me opeens, er zitten daar volgens mij wel slangen en schildpadden, ga jij daar zomaar zwemmen?

Groetjes,

Mariet

Petra zei

@ Mariet
Nee ik heb mijn schoenen aan,ha ha ha. Vooral het lopen in het water vindt ik eng.
We waren bij het strandje aan Ebenhaezer, daar moet je entree betalen en wordt alles ook een soort van afgezet en zijn er boot hellingen enzo.
En we gaan alleen bij strandjes waar ook andere mensen zijn. Hier waren mensen met een motorbootje bezig. In de hoop dat slangen dan weg zijn ;-) Schilpadden zijn zekers weg. Maar, wat een lef he?