zondag 1 juni 2008

Veel filmpjes....

Goh wat gaat het toch altijd snel, voor je het weet ben je 25 jaar ineens ;-) ha ha ha. Nee hoor, ben 38 geworden en vandaag was een hele leuke verjaardag, met veel leuke telefoontjes en veel dingetjes gedaan. En hartstikke bedankt voor de comments op het blog. Heel leuk, want vanmorgen bij het openmaken van de mailbox op de computer ook nog hartstikke veel ecards en berichtjes op Hyves! Echt leuk! De ecards worden steeds leuker, vindt ik. Met bewegende beelden en muziekjes en foto's. En zo is er nu dan per ecard ook nog voor me gezongen. Het kan allemaal tegenwoordig! Wat een bofferd ben ik toch!
Heb nog even wat bewegende beelden van onze "schijtlijster zwaluwen". Ze zijn wel lief nu hoor. Hun koppies komen nu boven het randje van het nestje uit en als moeders er aan komt gevlogen gaan gelijk hun bekkies wagenwijd open. Zo leuk. Komt tie hoor!



Verder heb ik vanmorgen, dan zowaar mijn eerste motorrijles gehad van Ron! Wie had dat ooit gedacht, ik op een motor. Ik zelfs gisteren nog niet, maar vanmorgen helemaal in de feeststemming en had zoiets van misschien moet ik het maar eens gewoon proberen. Niet geprobeerd dan weet je het ook niet eigenlijk. Had een paar weekjes terug al een keer achterop gezeten met Ron, maar nu er zelf op zitten? Er op komen is al een moeilijkheid! En zeker als je net vandaag weer een jaar ouder bent geworden natuurlijk. Maar ik zat en zag alleen maar een berg knopjes en pedalen. Ron had uitgelegd, hoe je start, waar de remmen zitten en hoe je schakelt en de motor in zijn 1 zet. Heb zelf nooit een brommertje gehad en alles is dan ook voor mij nieuw. Na het in zijn 1 zetten de koppeling op laten komen en dan ga je rijden.... IEKKKKKSsss daar ging ik, met een slakkegangetje wel te verstaan, maar ik ging! En toen sloeg ie af. Pfffff wat spannend allemaal zeg. Maar Ron weer op nieuw uit leggen, koppeling naar beneden klikken met je voet en weer de koppeling op laten komen en zo hebben we een half uur geprobeerd en zowaar daarna ging ik. Ik had het door!!! Wouw.... ik ging al 5 mile per uur, ha ha ha. Recht door hoor, dat ging namelijk het lekkerste en niet holletje op ;-) Want dat was weer een fractie moeilijker met de koppeling. Maar ik ging! Miste zo nu en dan wel mijn "zijwieltjes", ha ha ha. Maar... ik vond het best leuk eigenlijk? En na het keren en een bochtjes maken, durfde ik rechtdoor al zelfs 10 mile per uur, ohhhhhh, wat spannend. Daarna ook nog keurig het cul de sacje aan het eind van een straat rond gereden zonder te stoppen. Poeh hee, wat spannend ;-) Wat een ervaring. Onder tussen werd ik luid aan toegejuichd door de buurtjes die in de tuin bezig waren. Zo grappig. Later stopte er ook nog een andere buurvrouw en het boertje die hier achter woont en beiden zo positief dat ik aan het oefenen was. Toch wel erg leuk hoe ze je zo aanmoedigen hier hoor.

Photobucket
Stoer he?

Daarna nog richting de nieuwe wijk die aan onze wijk wordt gebouwd gereden. En ook daar ging het best aardig. Ging niet hard hoor, maar het was net echt! ha ha ha. Afijn, Ron die van de ene kant van de wijk me achtervolgde naar de andere kant van de wijk, had het inmiddels aardig warm gekregen, met al het coachen. En zelf had ik het ook behoorlijk warm hoor. Wat een spannend gedoe allemaal. Dus toen zelf de motor de oprit op gereden (scherp bochtje hoor!) en netjes geparkeerd en er ook nog eens helemaal zelf af geklommen, ha ha ha. Maar... vond het eigenlijk best leuk, ook mega spannend hoor! Toch dan maar mijn learning permit gaan halen? Zodat ik officieel mag gaan oefenen? Die krijg je namelijk door je theorie voor het motorrijbewijs te halen. Inmiddels heeft Ron die boekjes opgezocht en ga ik me maar eens in verdiepen. Ben bang dat daar wel in zal staan dat je met een motor niet op het fietspad mag. Wel jammer, want die 10 mile per uur die beviel me wel, hi hi hi. Moet nog even niet denken aan veel harder. Er is dus nog zat te leren voor me ;-) Maar.... wordt vervolgd!!!


Voor de liefhebbers bewegend actie materiaal van mijn eerste motorritje!

Daarna zijn we met de Kever een stukje gaan toeren, via binnen weggetjes enzo. En zo kwamen we ineens langs de New Hill Valley stoomtrein die op het punt stond om te vertrekken. Ook wel leuk om te zien! Wat een kabaal maakte die!



Daarna langs lake Jordan en daar bij de botenhelling wezen kijken. Altijd goed voor leuke taferelen ;-) Zo was er dit keer een gewone personen auto die een behoorlijk grote boot te water ging laten. Manlief ging in de boot en daarna moest moeder de vrouw de trailer van de helling naar boven rijden. En de auto ging alleen maar achteruit, ipv naar boven..... Ook spannend......



Toen door richting Apex en daar zijn we wat wezen eten bij de Red Robin en een nieuw zwembadje gehaald voor de hondjes bij de Petsmart. Het was echt een warme dag vandaag en we dachten dat zij ook wel wat verkoeling konden gebruiken.

Photobucket

En eenmaal thuis gelijk gevuld en met de hondjes lekker met het water gekliederd. Dikke pret hoor. Connor vindt het altijd wel lekker, terwijl Stace vooral probeert zo droog mogelijk te blijven. Die vindt het meer een hele grote drinkbak.

Photobucket

Photobucket

Photobucket
He lekker even zo staan.....

Photobucket
Heerlijk toch zo ?....

Photobucket



Daarna zelf ook wat verkoeling gezocht en lekker even gerelaxed van toch wel veel actie in 1 zo'n verjaardag!

Photobucket

We kunnen er weer een jaartje tegen aan!

Groetjes Petra

17 opmerkingen:

Anja zei

Wauw, dat ziet er stoer uit op de motor!! Knap van je hoor!

Wat een leuke foto's van de hondjes en het zwembad, zij zullen het ook wel warm hebben met die lange haren.

Anoniem zei

Oh, oh, kijk ik even een dagje niet op je blog..... en dan mis ik je verjaardag!

Alsnog van harte gefeliciteerd!

groetjes, Ineke

Ineke zei

PS Wat een enige foto's van de hondjes!

Ineke

Jasmino zei

Heerlijk zo'n relaxte verjaardag! En dan je eerste motorrijles, ik vind je enorm dapper hoor, ik zou het niet durven. Doe je wel heel voorzichtig?!

Wat een heerlijk weertje ook, als ik die tuin met die geweldig jacuzzi zie in dat prachtige weer heb ik zin om in het vliegtuig te stappen!

Kristel Holsbeek zei

Leuk he zo motorrijden!!!! Geniet er maar van.
En dan relaxen met de hondjes...gezellig.

Anoniem zei

Hahaha, die Petra...
Dit is het begin van het einde. Nu wordt het serieus. Nog een paar weken en dan ben je er zo gek van dat je je eigen rijbewijs gaat halen. You shall see !!


Groeten,

Edwin

Anoniem zei

Hoi Petra,

Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Ik zie dat je inmiddels ook besmet bent met het motor-virus.

Ik heb vorige week mijn learners permit gehaald en ben zelf van het weekend voor het eerst de echte weg op gegaan en alhoewel het best eng is de eerste paar minuutjes is het toch wel leuk.

Ik heb Ron de link gestuurd van Johnston Community college waar ik op 11 juli les ga nemen. Zal ik een plekkie voor je vrijhouden ;-).

Groetjes en veel plezier op de motor!

Miranda zei

He Petra, ook van mijn kant nog de beste wensen met je 25ste, hahaha. Heerlijk om zo jong te blijven niet. Enne vooral doorgaan met oefenen op de motor!!! Je bent al een echte motormuis. Zal wel lekker zijn met die warme temperaturen lijkt me, tenzij je een leren pakkie aantrekt natuurlijk. Dat lijkt mij weer minder. Ook de hondjes worden goed verwend daar met het zwembad, net als de baasjes overgens......maar geniet er maar lekker van. Groetjes en een knuffel voor de dogs.

Anoniem zei

Nou je hebt er wel een hele gezellige dag van gemaakt.
Motormuis!!!!!!!!!!!!!!

Erna

Familie Tomasouw zei

OH, Geweldig! Moet je doen joh, je motorrijbewijs halen, is echt te gek als je zelf kan rijden, is leuker dan achterop kan ik je vertellen uit eigen ervaring. Ik krijg ook weer de kriebels als ik jou zo zie ;-)
groetjes

Petra zei

Nou, dat was een leuke verjaardag! Mij niet gezien zo'n motor, doodeng, hoe stoer het er ook uitziet!

Anoniem zei

Wat een heerlijk dagje is het geweest! Stoer hoor op de motor, helemaal leuk, straks zien we je nog in het leer op kekke Harley ;-)
Geweldig om te zien hoe je hondjes zich vermaken met hun eigen doggiepool!

kastelke zei

Wat een heerlijke verjaardag!

Anna zei

Wat zag dat er professioneel uit.Voor herhaling vatbaar. Wat is hat al lekker zomers bij jullie. heerlijk in de tuin en jacuzzi en natuurlijk de honden in bad, zalig.
Toos

Anoniem zei

Ja...nou ben ik wel heel erg laat, maar toch alsnog van harte gefeliciteerd met je 25e verjaardag ;-).
Had ik het geweten, dan was ik 'ff' op de koffie gekomen, want op jouw verjaardag was ik nog in Orlando, da's minder ver dan Den Haag toch? Ben inmiddels weer thuis (met heimwee..zucht), en weer helemaal bijgelezen.

groetjes!

Anoniem zei

Ik vind het wel stoer van je hoor. Ik weet niet of ik het zou durven..Maar dat dacht jij blijkbaar ook.

Wat warm bij jullie. hier morgen ook over de 30. wij komen altijd een beetje achteraan hobbelen.

gr petra

Petra zei

@ All
Bedankt voor de felicitaties!

@ Edwin
Zullen we het maar houden op het begin van het begin, hi hi hi.
Begin van het einde is zo definitief ;-))))

@ Ruud
Heb een telefoontje gekregen en 11 julli "mag" ik ook! Tot dan!

@ Jackie
Wie weet kunnen we ooit een keertje samen ergens naar toe tuffen joh ;-)

@ Karin
Ja je was van harte welkom geweest hoor! Sterkte met afkicken....

@ Petra van Dijk
Ja het is precies zoals je zegt, had het van mezelf ook nooit verwacht dat ik het zou durven. Maar zie daar!

Groetjes Petra