woensdag 2 juli 2008

Chateaux Glorie

Photobucket

Van de week weer met de camera een rondje tuin gedaan. En zie daar..... we kunnen "Chateaux Glorie" openen! Nou ja niet allemaal te gelijk komen, want er zit misschien 1 flesje wijn aan onze rank. Plus ik heb ook al wat opgepeuzzeld van de oogst, dus of we de ene fles nog halen? Ze zijn namelijk best lekker! Zonde om wijn van te maken niet waar?

Photobucket

Ze zijn overigens niet zo groot als druiven in de winkel hoor, maar wel pitloos! Dus we hebben ook nog het sjeike soort.

Photobucket
De eerste oogst uit 2008.

Er hangen er nog meer aan hoor, dus elke dag pluk ik mijn verse druifjes. De bramen zijn ook aardig aan het verkleuren. Daarop kan ik haast niet wachten. Heerlijk vindt ik die. Met geheid natuurlijk weer 1 t-shirt dit jaar, waarschijnlijk wit, wat ik vast verpest, door die te versieren met een bramenvlek. Maar dat mag de bramen pret niet drukken. Nog even geduld dat wel....

Photobucket

Deze foto vond ik ook wel leuk. Heb dit bloemetje gekocht in een zakje met zaadjes als zijnde lathrus. Bloemetjes zijn heel klein en klimmen voor geen meter, dit in tegenstelling tot wat een lathrus zou moeten doen. Dus het hele stokken bouwsel er om heen heeft geen nut gehad, maar ik heb wel bloemetjes. Maar wat voor soort het is?

Photobucket
Zelfs het kleine miertje erop vindt ze een bezoekje waard.

Had nog meer foto's gemaakt en die heb ik in een kaleidoscoop slideshow gedaan. Gaf wel een leuk effect vond ik........



Wat hebben we verder gedaan? Heb van de week weer gewerkt en nu eindelijk voor het eerst de uurtjes die ik normaal zou werken. Een stuk relaxter moet ik zeggen. Kreeg vandaag ook weer de uitslag binnen voor de maandelijkse quality test en had weer een A. Het is allemaal toch wat?
Verder ben ik eindelijk geslaagd voor een kussen op de tuinbank. Onze bank is wat langer dan de standaard banken en normale bankkussens zijn daardoor te klein. Had vorige week dan drie losse kussens gekocht, maar die waren weer te klein voor drie en te groot voor vier. Die dan ook weer terug gebracht. Nu zag ik in het zondags krantje dat Target al uitverkoop had op hun tuin meubels en zo kwam ik deze tegen.

Photobucket
Prins Connor op zijn troon

Het is eigenlijk een kussen voor op een ligbed, maar de maat paste precies. Echter alleen nog maar 1 rug kussentje die er bij paste, dus die moet ik misschien nog zien te scoren bij een andere Target. Al ging het heel snel met die uitverkoop. Alles was 50 % en mensen liepen echt met hele tuinsets weg. Scheelt ook wel heel veel geld natuurlijk! Dus of de kussentjes er in de andere target nog zijn?

Van de week was het hier ook eindelijk weer een keertje "lekker" weer. Zo'n 26 graden en niet ontzettend plak. En zo ben ik gister ochtend vroeg, toen het zowaar onder de 20 graden was, met de hondjes weer een rondje Lake Pine gaan doen! Heerlijk was het. Een verkoelend windje erbij, zalig! Helaas was het vanmorgen al weer afgelopen, maar nog steeds niet echt snikheet. Verder zondagmorgen ook nog met Ron een stuk wezen rijden op de nieuwe motor. Hij rijdt echt lekker. We reden een ritje over de "back roads" zoals ze dat hier noemen. De binnenwegen zeg maar. Dit keer over Optimist Farm Road. Als je het doet moet je het goed doen niet waar? Dit is namelijk wel een weg met pittige bochtjes en flinke heuvels. Al hoewel ze in de auto altijd stukken minder lijken ;-) Afijn onder aan zo'n heuvel, "diep in het dal", stond op eens een politie wagen midden op de weg. (nou zo'n diep dal was het ook weer niet, want anders zou het geen Optimist farm road heten natuurlijk) Maar na een flinke heuvel, stond daar een politie agent naar me te wijzen dat ik niet verder mocht en daarna wees hij met zijn vinger in de lucht en maakte een rond draaiende beweging. Wat? Moet ik draaien???? Fijn!!!! Een pittigere test kan je niet verzinnen he? Een draai maken op langzame snelheid op 1 weg helft en daarna ook nog het voor elkaar zien te krijgen om die heuvel waar je net af bent gekomen, zonder de motor af te laten slaan weer om hoog te krijgen.
Pffffff, had die man niet boven op kunnen gaan staan? Was veel makkelijker voor mij geweest. Afijn met zweet in mijn handen lukte de draai prima, keek ook nog eens goed in de rondte. Deden niks illegaals, maar je wilt zeker niet aangehouden worden op zo'n zondag ochtend door een agent. Want iets anders nuttigs hebben ze vast ook niet te doen en nemen ze er lekker de tijd voor. Wat er allemaal weer niet door mijn hoofd ging???? Je houdt het niet voor mogelijk! Afijn de hol op. Vol gas zodat hij zeker niet afslaat? Of toch maar geleidelijk met het risico van afslaan. Die eerste optie leek me niet helemaal gepast. Hij had vast ook vol gas achter me aan gekomen. Dus voor de geleidelijk optie gekozen en wonder boven wonder, het ging als een trein! Een dieseltrein wel te verstaan, want hij sloeg mooi niet af. Pfffff, dat hebben we ook weer overleefd!
Daarna hebben we op een parkeerterrein bij een school nog wat oefeningetjes gedaan. Het zigzaggen en het figuur 8. Wat zeker al een heel stuk beter gaat. Wel was het ontzettend warm zo met die langzame snelheid. Dat beloofd nog wat voor het cursus weekend volgende week. Ook dan zijn er veel praktijk oefeningen en zal het ook best warm zijn.

Verder tot slot nog wat fotootjes van de boys, lekker aan de hol in de tuin!

Photobucket
Kom die frisbee afpakken hoor!

Photobucket
Lekker puhhuh

Photobucket
Pak ik toch gewoon een andere....

Photobucket
Waar haalt hij die nou weer van daan?

Photobucket
Kill and attack!!!

Photobucket
Zeg vrouwtje, wat denk je er van, ga je nog met die frisbee gooien of niet....

Photobucket
Ik doe ff niet meer mee hoor....

Zo dat was "tie" weer even.

Groetjes Petra

12 opmerkingen:

Jasmino zei

Wat een mooie foto's van je bloemen en fruit in de tuin! En je hondjes zijn ook weer heel schattig.

Veel succes met motorrijden!

Anoniem zei

mmmmmm,die druiven zien er lekker uit, maar om even te komen proeven.....stuur maar een flesje op,hahahaha

Anoniem zei

Zo zeg je ben echt goed bezig zeg op de motor!!!!!!!!!!!!

Heerlijk foto's van de boys ze zien er toppie uit.

Anoniem zei

Ik heb gisteren naar je gezwaaid. We vlogen vlak over je heen!!!

Annemiek zei

Mooie foto's. Die tuin is heel wat geworden sinds die kale vlakte in het begin.

Anoniem zei

Mooie foto`s van de beardieboys!!!Heerlijk dat Stace weer helemaal z`n oude ikke is..

leuk joh dat het motorrijden zo lekker gaat, wij gaan kijken voor een lekker stadsscootertje...het is hier zomers zo druk dus dan is zo`n dingetje errug handig!

DixieChick zei

De tuin ziet er echt heel mooi uit - die blauwpaarse bloem is echt heel erg mooi ook. Weet je wat voor een bloem het is?

Het motorrijden klinkt goed hoor! Wanneer ga je op examen?

Anoniem zei

Hoe die daar zit op die bank. Geweldig.. Zo van I own the place.

gr petra

Anja zei

Leuke foto's van de hondjes!!
Je kunt wel een winkeltje aan huis beginnen met die heerlijke druiven en bramen ;-))

Anoniem zei

Wat een prachtige druiven en bramen, zover is het in Nl nog lang niet.

Leuk die hondenfoto's.

gr. Ineke

Petra zei

@ Dixiechick
Nee ik weet niet wat voor een bloem het is. Lijkt een beetje op zo'n droogbloem, maar ook weer net iets anders. En zoals ik al zie, hij komt uit een zakje van de lathrus, dus wat dit nou zijn?

Campertrip door America zei

Nu hebben we die hondjes tenminste ook eens gezien. Prachtig en ze zien er helemaal niet verwend uit.
Groetjes Emmy, Fred & Jasmine