maandag 21 juli 2008

Drie keer raden

wat wij gisteren gegeten hebben?

Photobucket

Beercan Chicken..... Moet eerlijk zeggen dat ik het "toedienen" van het blikje bier een beetje zielig vond voor kippie. Hier zijn de kippen altijd al helemaal schoon gemaakt, dus eigenlijk ging het, ja hoe zeg je dat, makkelijk? Wat een idee he?
Maarja het resultaat is echt een super lekker kippetje. Maar zo de foto is net of ie aan het dansen is ;-)

Afijn na 1 uur en drie kwartier op 350 graden zo op onze BBQ gestaan te hebben was ie "uitgedanst". En hij was erg lekker eerlijk gezegd. Echt een aanrader hoor. En zo moeilijk is het niet. Je doet normale kruiden op de kip en dan 105 minuten op de gril die zo ongeveer 350 graden Fahrenheit (180 graden celcius) moet zijn gedurende die tijd. Voor de rest hoef je niks te doen. Je kan het overigens ook in de oven doen. Belangrijk detail is dat het blikje bier nog voor de helft gevuld met bier moet zijn. Ron vond het overigens helemaal niet erg om, voordat kippie aan de beurt was, de andere helft uit het blikje te drinken ;-)

Groetjes Petra

11 opmerkingen:

Anja zei

Ohh, wat een zielig kippetje om zo op de bbq te eindigen en dan ook nog eens met een foto op een weblog te worden geplaatst ;-))

Jasmino zei

Wat een grappig gezicht zeg........ Moet ik hier ook eens proberen (in de oven dan).

Je blog ziet er trouwens wel erg mooi uit met deze nieuw layout!

Anoniem zei

Hihihi geen kijk zo die kip.
Kijk maar uit dat stichting wakker dier het niet ziet.
Die hebben een reclame spot met:
"Kip het meest mishandelde stukje vlees"
Ben wel erg benieuwd hoe het smaakt

Petra zei

@ Erna
Laten we hopen dat ze ons niet vinden. Vond het zelf ook wel een treurig einde voor kippie.

Anoniem zei

even een vraagje dan hoor, maar is na het bereiden van die kip dat blikje dan leeg????
sorry, ik ben blonT....en waarom een half blikje bier????

DixieChick zei

Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel als iets dat wij ook maar eens moeten proberen. Manlief is echt gek op grillen!

Het zwembad uitje van van het weekend zag er trouwens ook heerlijk uit!

Anoniem zei

Tragisch einde hoor voor die (dronken?)opgeblikte kip, maar hoe komt ze nou zo bruin als ze alleen maar boven de BBQ hangt?
Tja, ook ik was in een 'grijs' verleden ooit blond ;-)

Ineke zei

Ik zal ook wel een beetje blond zijn :-)
maar past zo'n blikje bier wel in het gaatje van de kip?
Of... hoe blijft die kip zo mooi zitten op dat blikje?

gr, Ineke

Petra zei

@ Elmarstel
Het blikje had nog wat bier, maar het meeste was verdampt en dat maakt dat de kip niet droog is, maar malsig blijft.

@ Karin (dh)
In principe had ik er niks geks op gedaan alleen paprika, zout en peper. Denk door de BBQ dat hij zo bruin (en knapperig) wordt.

@ Ineke
Ja je wilt het niet geloven, maar het blikje paste zo in het kippie.
Hier doen ze de organen uit de kip in een zakje binnen in de kip stoppen. Hij is dus al helemaal schoon gemaakt, maar het was eigenlijk heel makkelijk. Daarna blijft kippie zo op het blikje staan.
Ze verkopen hier trouwens ook speciale standaards ervoor, maar bij ons bleef hij keurig op de grillplaat staan.

Petra zei

Oh vergeet ik er nog bij te zeggen dat je hem niet direct boven de vlammen moet zetten, maar net iets ernaast, anders is de kans groot dat kippie zwart wordt.

Petra zei

Bedankt voor het filet americain recept! Daar ben ik ook dol op. Ik ga het zeker eens maken.