vrijdag 11 juli 2008

Donders en bliksems,

Zou kapitein Haak gezegd hebben voor omschrijving van het weer van van de week. Want het is hier best goed raak geweest. Elke avond zowat onweer. Enorme knallen waren er en op dinsdagavond was er weer een tornado warning. Je ziet een rondje getekend op het beeld hieronder en daar was volgens de radar de rotatie genoteerd. En dus een tornado warning.

Photobucket

Heel dicht bij ons dit keer, maar gelukkig was het goed te zien ook op die radar op tv dat hij precies onderlangs aan ons voorbij zou gaan. Het was dit keer heel raar, want bij ons scheen nog zo een beetje het zonnetje, maar de weer radio ging af en op tv ook de nodige waarschuwingen. Bij het naar buiten kijken zagen we letterlijk "de bui hangen".

Photobucket

Photobucket

Zo heb ik dat nog nooit gezien hier. Wel vaker warnings gehad, maar dan regende het vaak al en zie je het niet zo dreigend zo als nu het geval was. Heb er ook nog een filmpje van. Het begin van het filmpje is aan de voorkant van ons huis en aan het einde is in de achtertuin en zie je het in eens heel hard gaan waaien.....



Het luide gefluit en gekwetter op het filmpje is trouwens van ons "zwaluw-alarmsysteem". Zo wordt je dus belaagd als je bij je eigen voor de deur staat ;-) Voorals nog viel de schade van deze storm mee. Wel waren er 1450 mensen die avond zonder stroom. Bij ons viel hij even uit, maar schoot gelukkig na een halve minuut alles weer aan. Een kleine tien minuten later zag het er buiten zo uit. Grote voordeel is van die dagelijkse buien, dat het gras er weer een heel stuk groener uit ziet.

Photobucket

Stace vindt al die onweersgrapjes een stuk minder leuk en heeft er zo zijn bedenkingen over. Belangrijkste voor hem is, vooral in de buurt van de baasjes blijven, dan komt het meestal wel goed ;-)

Photobucket

Nou is het verder gewoon heerlijk weer hoor. Het is niet zoals in Nederland, dat dan het weer helemaal van slag is. Gewoon nog bloedje heet, maar met onweer in de avond dan vaak.
Verder heb ik van de week gewerkt en is de maand juni daar afgesloten. Mijn maandverslag ook weer ingeleverd en nu aankomende week lekker vrij! Eigenlijk is dat wel ideaal zo. Op het punt dat ik denk, nu wordt het wel een beetje teveel, heb ik een week vrij. In die week wel wat vergaderingen dan, maar geen vertaal en gelees.

Verder hoorden we onlangs over het bestaan van mobiele telefoontje waarmee je op het internet kan. Nou weten we dat dat al wat langer kan, maar dat dat ook zonder een data abonnement kan, dat wisten we dus niet. Er bestaan dus mobieltjes die wifi hebben en daarmee kan je bij elke hotspot of ander openbaar wifipunt internetten. Wat een uitvinding. Ron en ik hebben allebei een mobieltje met een oplaadkaart, omdat we die abonnementen toch vaak een hoop geld vinden per maand. In Nederland was dat toch wel een stuk goedkoper dan hier, al had ik daar eigenlijk ook gewoon een kaart erin volgens mij. Afijn mijn nieuwe mobiel is woensdag binnen gekomen en ben er zo blij "van"! Wat een super ding!

Photobucket

Blogje op het mobieltje......

Photobucket

En natuurlijk berichtjes checken ;-)

Photobucket

En het weer!! Zelfs de radar van Wral (plaatselijke tv zender) doet het! Op deze kan ik ook mail ontvangen en versturen. En zo kan ik precies zien wanneer er van het werk mailtjes gestuurd worden. Nu heb ik vaak dat ik zit te wachten, want er kan mail komen. Maar dat is dus over! De mail kan ik gelijk lezen. Goh goh wat zijn we weer efficient bezig ;-) Het oude mobieltje hadden we op Craigslist gezet en binnen twee uur was ie verkocht en ook al opgehaald. Dat ging snel en voor een leuke prijs!

Voor van het weekend staat de motorrijcursus op het schema. Begint vanavond om 6 uur tot 10 uur en daarna zaterdag en zondag de hele dag! Ben benieuwd. Gelukkig wordt er voor van het weekend geen regen verwacht.

Groetjes Petra


9 opmerkingen:

Jasmino zei

Ha, en zo zie je opeens je eigen kop terug op jouw blog... ha ha ha......

Mooi die mobieltjes! Ik ben gezegend met zo'n apparaat met data-abonnement via mijn werk, verdomd handig als je onderweg bent!

Anja zei

Handig zo'n mobieltje.
Gelukkig dat na zo'n bui het weer niet van slag is.
Wat een lieve foto van Stacy!!

Nel zei

Super, wat een leuk mobieltje. Zouden ze dat ook hier hebben ? Volgend jaar "mag" ik weer over op een nieuwe en dit vind ik wel een erg handig ding.

Petra zei

@Nel
Het is een Nokia E61 en inderdaad gewoon in Nederland te krijgen hoor ;-)

Anoniem zei

veel succes dit weekend met de motorcursus.

Anoniem zei

Ja tegenwoordig kunnen we niet meer zonder onze mobiel. Mooi die nokia!!

Kristel Holsbeek zei

Mooi speelgoedje heb je daar;-)
Leuke foto van de hond!!!
En veel succes met je cursus!!!

Petra zei

Dat het bij jullie zo spookt! Hier is het heerlijk! Niet te vochtig (hoewel daar morgen geloof ik verandering in komt) en nu om elf uur zit ik nog buiten te typen met een lekker windje. Lieve foto van Stacey! Net ging er vuurwerk af vlakbij en gauw kwam Cosmo dicht tegen me aanstaan, wat een knuffels toch, he?

Anoniem zei

Nou, jullie zwaluwalarmsysteem (mooi scrabblewoord) werkt zeker goed.

Schitterend dat mobieltje!

Veel succes met je les-weekend!

gr, Ineke