woensdag 31 december 2008

De laatste van 2008

Vandaag dan echt de laatste dag van 2008. Meer dagen zijn er niet! En we hebben eigenlijk niet zo heel veel gedaan op deze laatste dag. Ik heb beide hondjes uitgebreid geborsteld en we hebben veel gebeld met Nederland. Dit jaar ook geen oliebollen gebakken. Vindt ze altijd heerlijk, maar Ron en ik zijn de enigste die ze eten hier (ook de enigste die hier wonen, misschien daarom, ha ha ha). Dus voor je het weet eet je meer dan 1 bol te veel, zeg maar. Vorig jaar hebben we er nog een stel in gevroren, maar dit jaar dus geen oliebollen. Heb ook geen vet meer in de frituurpan, dus daar kunnen we ook niet mee in de verleiding komen ;-) Afijn zo'n bolloze oudejaars avond ging eigenlijk best. Om 6 uur hebben we het Nederlands nieuw jaar gevierd en afgeteld met radio 538. Daarna zijn we richting Raleigh gereden. Daar is elk jaar op Fayetteville street vuurwerk en de "eikel" van Raleigh komt naar beneden. Ik weet het, hoe komt een stad nou er bij om een eikel te laten zakken. Hadden ze niet iets anders kunnen verzinnen? Maar het zit zo, Raleigh heeft de bijnaam City of Oaks (veel eiken bomen dus). En vandaar die eikel. Afijn het is iets anders dan in New York, maar het is in ieder geval wat ;-)

Photobucket

Eenmaal in Raleigh hadden we supersnel een parkeerplekje en stonden vlak bij waar het allemaal ging gebeuren. Dat was mooi zeg.

Photobucket

Het was wel behoorlijk koud en er waaide een gure wind. Gelukkig speelde er een heel swingende band en iedereen stond te dansen. Misschien ook een beetje om warm te blijven.

Photobucket

Photobucket

Mensen hadden leuke versieringen op en aan, erg grappig om te zien. Er was zelfs een mevrouw met lichtgevende tanden! Helaas is die foto mislukt, maar het was zo'n grappig gezicht. Het was behoorlijk druk inmiddels....

Photobucket

We waren er ook precies op tijd, want een kwartier later begon het aftellen en het vallen van DE eikel. Filmpje!



Knallend vuurwerk dus!

Photobucket

Ik vond het erg leuk om meegemaakt te hebben en daarna zijn we weer richting de auto gelopen. Met uitzicht op het Capitools gebouw en de sierlijke kerstverlichting van Fayetteville street.

Photobucket

Vond ook deze foto leuk, achteraf gezien. Ik wilde de camera wagens van WRAL (plaatstelijke tv zender) op de foto nemen. Maar zag later de schim op de foto. Alleen 1 voet van de man die overstak staat er op. De rest is gewoon uit beeld. Beetje spooky he?

Photobucket

Afijn, verder geen vuurwerk voor ons vanavond. Ik had vanuit Nederland een geluksballon mee genomen. Maar er staat zo'n sterke wind dat we die niet op kunnen laten vanavond.

Photobucket

We hadden wel al onze wensen en groeten voor 2009 er op geschreven en hopelijk komen ze allemaal uit/aan! Dan wordt 2009 zeker een top jaar! Hopelijk gaat de wind morgen liggen en kunnen we hem dan de lucht in laten.

Las vandaag een mooie nieuwjaars wens op een Beardie forum. En wil deze wens ook aan jullie toewensen.
Laat de beste dag van 2008, de slechtste van 2009 voor je zijn!!!

Vond hem erg mooi eigenlijk. Natuurlijk ook van de hondjes een dikke knuf en het beste voor 2009. En nog even een speciale boodschap van Stace ;-)

Photobucket

groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk verslag van weer eens een hele andere oudjaarsavond!

Ik wens jullie een super 2009!

Groetjes,
Monique

Sandra zei

Een heel gezond en gelukkig 2009!! Sinds afgelopen jaar heb ik je blog ontdekt en ik ben nu een trouwe lezeres. Hoop nog vele leuke stukjes van je te lezen in 2009!

chantal zei

Hoi Petra,

Leuk om te lezen hoe jullie oud en nieuw gevierd hebben!! Het is toch altijd raar dat er op zo veel plekken op zoveel verschillende tijden oud en nieuw gevierd wordt!!

De beste wensen en een gelukkig 2009!!!!

Gr. Chantal

Ineke zei

Dat was dan een hele andere oudejaarsviering, dan wij in Nederland hadden.

Wat grappig zo'n geluksballon, nog nooit van gehoord.

gr, Ineke

Anna zei

We hebben genoten van je blog in 2008 op naar 2009 en veel blogs.
groetjes Beverwijk

Anja zei

Wat een leuke, gezellige oudejaarsavond!
Ik wens jullie samen met de hondjes een sprankelend, zonnig en gezond 2009!!

Petra zei

Ook vanuit jullie noorderbuurstaat een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!