zondag 7 december 2008

Even een updateje

Nou ben der hoor! In Nederland! De vlucht naar Washington ging erg vlot en ook de vlucht naar Nederland. Ik had de hele rij van vier stoelen voor mezelf en dat was erg prettig. Het was wel zo dat er van de vier twee vaste stoelen bij zaten. Dus waarvan de leuning niet om hoog kon. Maar desondanks toch wel lekker. Had me ook helemaal voorgenomen om te gaan slapen, maar zelfs dan nog met vier stoelen tot beschikking is me dat niet gelukt....
Eenmaal op Schiphol de koffers van de band af en net toen ik in de rij aansloot om door de deur naar buiten te gaan, waar de douane dan ook controle hield, piepte er een man bij me voor. Nouja, piepte hij zette gewoon zijn kar voor die van mij en duwde me gewoon opzij. Welkom in NL dacht ik nog. Maar het mooie was dat hij er direct uitgepikt werd door een controlerende douane beambte en ik mijn mijn koffertjes door kon lopen. "God straft direct, of binnen 5 minuten", dacht ik nog.

Toen ik dan door de deuren was zag ik al snel Erna en Edwin en daarna ook mijn moeder en Anneke en Chantal. Anneke had de huurauto voor me geregeld. Een zwarte Peugeot 307, die overigens super lekker rijdt. We zijn met zijn allen nog wat gaan drinken en daarna op naar Barendrecht. Waar ik in een mega file terecht kwam. Welkom in Nederland! 7 kilometer stond er. Wel langzaam rijdend en stilstaand verkeer. Had nu nog meer spijt dat het slapen in het vliegtuig niet gelukt was, want van file rijden wordt je slaperig. Wel gaf het me mooi de gelegenheid om weer even te wennen aan het schakelen, maar dat is vast als schaatsen en fietsen, dat verleer je niet meer. Behalve als je de auto start dan nog wel ;-) Ik ben namelijk al een paar keer vergeten om bij het starten de koppeling in te drukken en dan doet hij het niet he? Verder rijdt de auto erg lekker en zoef ik aardig in de rondte.
Donderdag middag was ik Dylan uit school wezen halen en ook Karin was daar. Het was erg leuk om Dylan's reactie te zien. Al zijn vriendjes moesten voor het raam kijken naar zijn tante uit Amerika. Toen hij naar buiten ging had hij ook zijn juf zo ver gekregen om naar zijn tante te komen kijken. Erg grappig. Mocht dan ook even in zijn klas kijken en kreeg uitleg van Dylan hoe alles dan ook werkte.
Vrijdag was natuurlijk de dag van Sinterklaas en we zijn dan ook naar zijn schooltje geweest om te kijken hoe sinterklaas bij ze binnen gehaald werd. Het was erg leuk om gezien te hebben. Alles gebeurde op het schoolplein, dus konden de ouders en de tante uit Amerika het allemaal goed zien.
's Middags was Dylan vrij en zijn we even wezen shoppen. Maar al te graag wilde hij naar huis, want je weet natuurlijk nooit hoe laat sint bij je langs komt he. En gelukkig kwam hij langs toen we met zijn allen thuis bij mijn zus waren. Helemaal blij was hij met alle kado's. En ikke ook, want ik werd ook aardig verwend!

Zaterdag had ik met Ton en Yvon afgesproken. Ton en Yvon hebben ook twee Beardies en het weerzien met ze was erg leuk! Ayla, 1 van hen honden, wist volgens mij nog wel wie ik was. Zo leuk om te zien. Het is een heerlijk stel! Nadat we even gewandeld hadden en een heeeeeeeeerlijke kroket(ten) op hadden, zijn Yvon en ik naar het Alexandrium en de Oosterhof gereden. Waar we lekker geshopt hebben. Was wel even vergeten hoe druk dit altijd is op een zaterdag middag, maar het shoppen is toch mooi gelukt ;-) En heb bij Rivera Maison in het Polderhuus, leuke kussentjes kunnen scoren. Om 5 uur hadden we afgesproken met Ton, bij het Japans restaurant in het Alexandrium. Ik had nog nooit bij de Japanner gegeten en vond het erg leuk (en lekker). De trucjes die de koks laten zien waren erg knap. Je zit dan om een grote kookplaat en zij bereiden dan zo het eten voor je. Na het eten zijn we terug naar hun huis gegaan en hebben we naar de tv voorstelling van Najib Amhali gekeken. Erg grappig!

Voor vandaag staat een wandeling in de buurt van de De Bilt op het program. Samen met de baasjes en Beardiesbroertjes en zusjes en moeders van Stace en Connor. De weersvoorspellingen zien er voor vandaag goed uit. Dus dat is een mazzeltje! Heb inmiddels al aardig wat regen en zelfs sneeuw gezien ;-) Maar over het algemeen valt het nog mee gelukkig.

Groetjes Petra

18 opmerkingen:

Anna zei

hallo Petra,
Welkom in het kleine Nederland , benut je tijd maar lekker en geniet ervan.
Tot van de week Toos en Gerard.

Annemiek zei

Leuke tijden heb je daar! Geniet nog maar even.a

Anoniem zei

Hoi
Welkom in Nederland. Je hebt al heel veel gedaan en gezien. Hopelijk zit het weer je de rest van de week ook mee. Tot woensdag. Groetjes Ingrid

Anoniem zei

leuk om je toch weer even te lezen, terwijl je nu op steenworp afstand van ons zit, hahaha.

wij gaan straks najib amhali bekijken, waren we gisteren even vergeten en mijn neef heeft net een cd voor ons gebrand.

nog heel veel plezier in ons kleine kikkerlandje

Anoniem zei

Je treft een heerlijke zondag in Nederland! Lekker weer vandaag, moest nog aan je denken toen we vanmorgen met de paarden lekker lui door de polder stapten.

Fijne trip nog!

Petra zei

Veel plezier! Eet een haring voor mij!

Anja zei

Je hebt al veel gedaan de afgelopen dagen.
Veel plezier, geniet ervan!!

Ineke zei

Fijn dat je goed aangekomen bent!
Je zult gisteren wel genoten hebben van het mooie weer.

Veel plezier de komende dagen.

gr, Ineke

Miranda zei

Geniet meisje, vooral van de lekkere snacks en kerstmarktjes en de familie en vrienden!!!!
Mijn schoonpa heb ik ook weer op het vliegtuig gezet.....we zijn weer met ons vieren...en wandel ze met de andere hondjes.
Blogt manlief en je hondjes nu niet eens een stukje voor jou....hihi, zal wel net als bij mij zijn.....niet dus.
Groetjes

Anoniem zei

Geniet van je tijd samen met je familie en vrienden! Gaat vast lukken met je volle programma.

Dat schakelen, weer even wennen hè! Als je de koppeling maar niet vergeet met het uitzetten van de motor. Heb dat een keer gehad en gelukkig stonden er struiken voor de auto...

Petra zei

@ Ron
Thanks for the lieve plaatjes.
Hartstikke fijn dat het weer gelukt is met de webcam! Tot overmorgen!

Annemiek zei

Ik heb je ook nog een stokje gestuurd, zie mijn weblog. Als je eraan wilt is aan jou, hoor, ik zal niet beledigd zijn, als je er geen zin in hebt.
Goede reis terug!

Anoniem zei

Hi Petra,

ik heb je een stokje gestuurd via mijn weblog; kijk maar op mijn weblog. Ik weet niet of je het leuk vindt er iets mee te doen.
Geniet lekker van NL! Ik ben jaloers op je, voor mij is het inmiddels ook alweer anderhalf jaar geleden!
Groetjes, Mandy

Anoniem zei

heey!

Het zit er bijna op joh! Ik wens je een heel goede terugvlucht en een lekker weerzien met je mannen!!!

Groetjes Mariet

Anoniem zei

Petra voor maandag een goede reis en wie weet tot de volgende keer in de bus naar en van Düsseldorf haha
Truus uit Hoek van Holland

Anoniem zei

Morgen reis je weer terug. Wat een leuke drukke tijd heb je alweer gehad! Fijne terugreis en we lezen je wel!

Groetjes,

Miranda zei

Goeie reis terug, lekker weer bijgetankt en frikadellen en krotetten gegeten?Hmmmmm.....maar je man en hondjes zullen weer erg blij zijn dat je terug ben. Ben erg benieuwd naar de foto's en je reisverslag van je kerstmarkt!
Groetjes en kom maar eerst even bij hoor....wij wachten geduldig

ann en ron zei

Heey Peet,

Ik ga toch mijn mandje maar zoeken, hoor dat je moet hollen voor je aansluiting en ik hoop maar dat de kroketten en frikadellen nu niet in de weg zitten en de chocoladeletters, roomboterstaven. Je double07 staat weer in de garage en er kraakte niets dus schakelen is vast goed gegaan. Kom hem zo vinden bij het toepasselijke lighthouse!! Hoop dat je snel weer bijgekomen bent, Ron en de doggies een dikke knuffel en we kletsen wel bij. Carin was trouwens snel aan de beurt en het gaat redelijk goed met haar, mag donderdag naar huis. Knuffies van ons