zaterdag 27 december 2008

De tweede

Nou hier is er eigenlijk geen tweede. Tweede kerstdag dan. Dus alle winkels zijn weer open en het is voor al weer shoppen, of terug brengen wat je van Santa gehad hebt. Wij hebben net als op eerste kerstdag eerst lekker ontbeten. Had een kerstbrood uit Nederland mee genomen, dus dat was even lekker. Hier verkopen ze ze ook wel, maar die zijn volgens mij gebakken met Pasen en zo droog als maar zijn kan. Dus daar trap ik niet meer in. Verder hebben we lekker met de hondjes gewandeld en zijn we weer naar de bioscoop gegaan. Op vertoon van onze kaartjes van 1e kerstdag kregen we zo vrij kaartjes voor elke film die we wilden zien. Nou wilde ik heel graag het einde zien van Marley & Me, maar het was vandaag nog drukker dan de dag er voor. En Ron stond al niet te trappelen om weer een keer die film te gaan zien alleen voor de laatste 10 minuten. Dus hebben we de vrij kaartjes aangenomen en gaan we nog wel een keertje terug als het wat minder druk is.

Voor de vrijkaartjes moesten we ons oude kaartje inleveren bij de kassa en daarna naar binnen gaan en dan kregen we de nieuwe vrij kaartjes bij de guest services. Toen we daar tegen die man vertelden dat we alles verder achter gelaten hadden, zoals onze popcorn en zo, gaf hij ons nog twee vrij kaartjes. Hij vond het duidelijk vervelend wat er gebeurd was. En vooral dat het op Christmasday was. Het schijnt dat 1 popcorn machine in de keuken in de fik was gevlogen. Dus er was wel degelijk brand, maar dat erger voorkomen was. Al met al vond ik het wel heel netjes geregeld. We mogen nu gewoon nog een keertje naar een heel andere film. Dat had ik dan weer niet verwacht. En in ons geval kunnen we nu zelfs nog naar nog een andere film. Zeg maar nee, dan krijg je er twee, niet waar?

Daarna zijn we weer naar huis gereden en hebben we de laatste aflevering van Biggest Loser gekeken. Die ik nog opgenomen had van toen ik in NL was. Het meisje wat gewonnen had, was gewoon 105 pond afgevallen. Onvoorstelbaar zo knap. Er is een heel ander iemand voor in de plaats gekomen. Na Biggest Loser ging de voorstelling over in Gooische vrouwen. We hebben nu alle aflevering weer gezien en zijn weer "bij" met Nederland. Vindt dat altijd zo'n leuke serie. Lekker ongecompliceerd tv kijken ;-) Nu hebben we nog de DVD van Gooische meisjes liggen die ik van Monique gehad heb. Dat schijnt een reality soap te zijn van echte Gooische meisjes.

Daarna hebben we (weer) varkenshaas gegeten. Die varkenshaasjes zijn hier echt hazen. En dus twee keer zo groot als in Nederland. En hadden we echt heel veel over gisteren en vandaar een herhaling van het geheel op tweede kerstdag. We vinden dit allebei heel lekker dus waarom moeilijk doen? Na het eten zijn we even een stukje door de wijken om ons heen gereden om kerstversieringen te kijken. Dat hadden we dit jaar nog niet gedaan en ik vind dat altijd zo leuk. Dit jaar dus net op het nippertje gedaan.



Daarna ging de tv voorstelling weer door en hebben we een film gekeken die we bij Blockbuster gehuurd hadden en die 's middags met de post was gekomen. Hij heette The Women, met Meg Ryan en o.a. Bette Middler. Een beetje langdradige film wel. Vandaag staat in de planning om alle kerst tuttemefrut weer op te ruimen. Het is weer mooi geweest en ben weer toe aan een strak schoon huisje, zonder alle frutsels ;-)

Groetjes Petra

7 opmerkingen:

Anna zei

Wat zijn jullie nu al de kerstversiering zat, het is juist zo gezellig alles verlicht.
Wij laten het staan tot drie koningen.
Wij hebben ook varkenshaas gegeten, heerlijk en lekker makkelijk.
groetjes Toos

ann en ron zei

Heej Peetje wat ben je snel met de boom weg. Hoort ook bij de oliebollen en appelflappen hoor en daarna hupsakee de kast weer in. Je moet dan toch al soppen van dat vette bakken wat je hebt gedaan. Kun je weer schoon het jaar in.
Wij hebben lekker gourmet gegeten, tweede dag piepkuikens (heb er 40 jaar op moeten wachten om te ontdekken dat we topkok Japie in de keuken hebben!) Daarna nog bij vrienden geweest en daar ben ik tot de ontdekking gekomen dat ik heel goed ben in bowlen op de Wii. Gisteren lekker naar de sauna en nu weer in het gareel terug.
xx Ann

Petra zei

Netjes, dat je nog wat gratis kaartjes kreeg. Dat vind ik hier toch altijd wel leuk.
Ik weet niet of je mijn blog gevolgd had, maar Stacey, die in het begin het meest verloren had, werd getraind door mijn personal trainer, Roger. Die was zo'n 2 secondes in beeld, hi hi. Maar hij is echt een super trainer.

Anja zei

Wat goed dat jullie gratis kaartjes kregen.
Na oud en nieuw ruim ik hier alle kerstfrutsels op, dan heb ik er schoon genoeg van.

Petra zei

@ Anna & Anneke
Hier stond het al vanaf eind November en vond het wel weer mooi geweest ;-) Nu staat inmiddels alles al weer lekker opgeruimd op zolder.

@ Kasaka
Ja ik had het gelezen op je blog. Ook Stacey en haar man waren enorm veranderd. Echt heel knap hoor!

Ineke zei

Mijn boom(pjes) gaan er meestal op 1 of 2 januari uit. Hoe gezellig ik het ook altijd vind, dan ben ik zat en wat is de kamer dan altijd heerlijk leeg!

Goed zeg, dat jullie 2 vrijkaartjes kregen.

gr, Ineke

Anoniem zei

Had ook al bijna de kerstspullen opgeruimd maar vind 's avonds die lichtjes nog wel erg leuk in huis, dus ik wacht nog even tot na oud en nieuw.

Leuk die vrijkaartjes !