woensdag 24 december 2008

Merry & Bright


En zo is het morgen dan al 1e Kerstdag. Vroeger had ik een collega, die altijd zei als ik vond dat de week snel ging, "Voor je het weet zitten we weer aan de oliebollen". Zomer, winter, pasen of pinksteren, altijd kwamen die oliebollen er weer bij, tot vervelens aan toe. En toch moet ik er nu nog altijd aan denken als ik vind dat de tijd of het jaar zo snel voor bij gaat. Want inderdaad, voor je het weet zitten we weer aan de oliebollen ;-)
Vanavond, kerst avond, zijn we uitgenodigd bij Alison & Bob. Haar familie is ook over en het wordt een Amerikaans/Italiaans kerstdiner. Ontzettend leuk lijkt me en we kijken er dan ook naar uit. Morgen 1e kerstdag zijn we lekker met zijn tweetjes en staat er (voor sommigen vast geen verrassing) varkenshaas op het menu. Ron is tweede kerstdag nu ook onverwachts vrij en dus wordt het een lekker lang weekend. Mijn kerstkadootje heb ik al binnen trouwens. Ron is net zoals ik en kan niet goed verrassingen bewaren. Ik ben net zo en dus mocht ik mijn kadootje al open maken. Het was een hele leuke Beardie kalender, die hij voor me gekocht had. Ik had voor Ron in Nederland lekker warme motor handschoenen bij Motorhuis Safe gekocht. En dat was mijn kerst kadootje voor hem, maar ook die heb ik zelf al gegeven. Verder doen wij nooit zo aan kerstkadootjes. Als we echt iets leuks zien, kopen we het meestal zelf al en dan moet je met kerst zo gaan zoeken. En koop je veelal dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Had uit Nederland vandaan ook een aantal DVD-tjes mee genomen, dus die gaan we lekker kijken de komende dagen.

Nog even over die Beardies trouwens, ik had me begin november op gegeven op de "Beardielist" (een Amerikaans Beardie forum) voor de kerst kaarten lijst. Je geeft jouw naam en adres gegevens op en anderen doen dat ook. Zo ontstaat er een lijst met namen. En iedereen op die lijst stuurt jou dan een Beardie kerst kaart en ik heb op mijn beurst alle mensen op die lijst ook een kerst kaart gestuurd. En jeetje!!!!! Wat een leuke kaarten hebben we ontvangen. Echt heel erg leuk!

Photobucket
Zoveel leuke.....

Photobucket
En lieve......

Photobucket
Beardie kaartjes!!

Photobucket

De twee kaarten van hierboven vindt ik echt super! Die met het pupje vond ik heel sjeik en met hele mooie foto's. De andere vond ik heel erg leuk gemaakt en moest steeds kijken naar die meest rechtse foto van hun Beardie. Vooral het koppie van die Beardie vond ik zo leuk. Net of hij/zij lacht op die foto. Zo typerend en "echt-Beardie". Even een close-upje.

Photobucket

Zondag zijn we nog naar de nieuwste film van Will Smith geweest. Seven Pounds heet deze film. In het begin een tikkie verwarrend, maar aan het eind wel een traantje. Vond het een leuke film.



Verder van de week niet zo heel veel gedaan. Wel heb ik dan dus nu echt andijvie stamppot gemaakt! Met de juiste bacon en romaine lettuce, zoals andijvie hier dus schijnbaar heet. Heerlijk was het. En... ook heb ik nu dan toch een broodje rookworst met zuurkool gegeten. De dames die met me naar Dusseldorf zijn geweest zullen vast opgelucht zijn..... ;-)

Photobucket

Had namelijk in Dusseldorf het idee om daar een broodje worst met sauerkraut te eten, maar gewoon niet te krijgen he? Wel overal bratworst, maar mooi geen sauerkraut erbij. Moet zeggen dat de bratworst op zich ook al lekker was hoor. Maar nu dus "Polski" worst (lijkt hier het meeste op rookworst) met zuurkool op een broodje!

Tot slot wil ik iedereen fijne kerstdagen wensen en een goed, gezond en gelukkig 2009 wensen met onderstaande kerst groetjes!

Click to play
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow

15 opmerkingen:

Anoniem zei

He...ben ik ook een keer de eerste!

Juliie ook hele fijne feestdagen gewenst en een heel goed en vooral gezond 2009!!

Anoniem zei

Hele fijne feestdagen en een spetterend en gezond 2009 met heeeeel veeel leuke verhalen......

xxxTrudy

Ineke zei

Wat een ontzettend leuke en mooie Beardie kaarten.

Jammer, dat je in Duitsland geen Bratwurst & Sauerkraut kon kopen.

Veel plezier vanavond.

gr, Ineke

Guus zei

Hoi Petra,

Wat een boel beardiekaarten joh! Super! Wie weet doe ik volgend jaar ook mee.. weet je wat? Ik DOE volgend jaar mee!

En dat broodje worst.. het water loopt uit mijn mond... In Denemarken kochten we bijna dagelijks risted hotdog, Ecco pikte natuurlijk ook een stukje mee en bij een verkoper kreeg hij hele worsten toegeworpen, super!!

Jullie ook hele fijne kerstdagen en een goed 2009!!!

Anoniem zei

Hallooooo ho, ho, Merry Christmas to you too!
Wat leuk inderdaad al die Beardie kaarten, Norah en Isa vonden ze ook heel lief.
Maar eh...ik vraag me toch af, die andijvie he...volgens mij heet dat hier gewoon 'andive', heb ik al eens gekocht, Romain sla is toch echt iets anders, tenzij ze bij jullie in de supermarkt echt niet weten wat het is en dus daarom maar sla noemen, maar als het maar smaakt he! En ik zal het broodje zuurkool met worst maar niet aan F laten zien, ha, ha.
Fijne avond, en goeie kerst!
gr Jackie

Anoniem zei

Fijne Kerstdag voor jullie viertjes
en een gezond en vrolijk 2009.
Truus (Düsseldorf)

Petra zei

Ook voor jullie en de hondjes heel fijne feestdagen gewenst!

Anja zei

Prachtige Beardiekaarten.
Ik wens jullie een fijn en gezellig kerstfeest!

Anoniem zei

Hele fijne kerstdagen gewenst vanuit stellendam en natuurlijk een heel mooi uiteinde en tot volgend jaar.....

elmarstel

Anoniem zei

Wat een prachtige kaarten, nou volgend jaar doe ik ook meer hoor.

Eindelijk de andijvie en de worst met sauerkraut, jouw kerst diner kan niet meer stuk.

Je kaartje / filmpje was weer geweldig.
Hele fijne dagen.

Erna en Ron

Annemiek zei

Wat leuk, allemaal die beardie kaarten.
Een fijne kerst gewenst!

Anoniem zei

hele fijne kerstdagen, we vertrekken nu naar de schone familie! Enne gisteren heb ik al een oliebol gesnoept.
groetjes, BiancaF

Anoniem zei

Geweldig zeg al die kaartjes!! De mensen hebben echt hun best gedaan zo te zien!!
Eindelijk je zuurkool met worst dan! Jammer dat dat in Dusseldorf niet lukte...
Bedankt voor je leuke e-card en vooral jullie wens met blaf op het eind, echt leuk!!
Hele fijne dagen gewenst!!!

Dikke knuffels van ons allen!!!

Anoniem zei

Hele fijne kerstdagen, toch wel fijn een lang weekend. Geniet van al de films en doe lekker rustig aan.
Groetjes, Ton, Karin en Dylan
ps. bedankt voor de kerstcadeautjes, we zitten volop bingo te spellen hihihi

ann en ron zei

hoewel ik ze vergeten was mee te nemen (wordt nu nieuwjaarsdag)alvast bedankt van Carin voor de lekkere bonbons, we waren het erover eens dat we nodig weer zelf uit moeten gaan zoeken volgend jaar......
gaat lekker met haar. vandaag lekker naar de sauna.

groetjes en op naar die oliebollen!! (neem aan dat je mix hebt meegenomen)
ron en ann