maandag 25 mei 2009

Bekennen...

Ik moet wat bekennen.... Het is eigenlijk erg, maar was wel lekker.... De taart heeft het namelijk niet gered. Nou hij heeft het wel gered, maar niet naar de pool party. Toen Ron thuis kwam en hij ook die heerlijke geur rook en de taart zag, wilde hij ook al een punt nemen. En..... dat hebben we gedaan. Samen een punt genomen van de Dudok taart, ha ha ha. En wat was ie heerlijk!!!! Echt zoals ik me hem herinner uit Nederland.
Helaas voor de buurtjes dat wel.... Want ik ben 's middag snel een salade voor hen gaan maken. En weten dus helemaal niet van het bestaan van een Dudok taart af. De volgende dag zouden we op visite gaan en daar heb ik de rest van de taart mee naar toe genomen. En heb er ook nog een stukje van ingevroren, voor een andere keer ;-)

Achter af was het misschien wel goed dat ik een grote schaal salade had ipv de Dudok taart, want het was erg druk op de poolparty. Er waren veel kinderen aanwezig en die doken natuurlijk gelijk op de toetjes toen het eten begon. Stel je voor zeg, hadden Ron en ik misschien geen eens de kans gehad om die Dudok taart te proeven. Echt er komt vast nog een andere keer dat onze buurtjes de taart kunnen gaan proeven ;-) Nu moesten ze het doen met de door anderen meegebrachte brownies en fruit salades, hi hi hi.

Photobucket

Photobucket

Een ander soort Budweiser palmje....

Photobucket

De party was erg gezellig. Frank deed zijn best weer met de hamburgers en hotdogs. Die waren er echt in overvloed. Ook veel lekkere fruitsalades. Heb met veel verschillende buurtjes gekletst weer. Veel wisten ze me te vertellen dat ze me hadden zien hardlopen..... Ohjee.... En ik maar denken dat in het donker lopen veilig is ;-) Toen een buurvrouw me vroeg hoeveel ik wel niet afgevallen was en ik vertelde 43 pond, begon ze zowat te juichen, ha ha ha. En ging het gelijk aan iedereen vertellen die toevallig langs kwam.... Oepsie, dat is dus niks voor mij. Grappig is dat iedereen heel positief is en veel bejubelende kreten op je loslaat. Moest er wel om lachen. Maar ik ben wat dat betreft toch wel heel nuchter. En voel me dan ook wel een soort van opgelaten. Al is het goed bedoeld natuurlijk.
's Avonds toen de meeste kinderen het zwembad verlaten hadden, kwamen de Pinacolada's en Mojito's aardig los en werd het een zeer gezellig feestje!


Vandaag hebben we in de tuin gezeten en met de hondjes gewandeld.

Photobucket

De pruimen in de boom beginnen nu aardig te kleuren al zijn ze niet zo groot. Er zijn er ook al heel wat uitgevallen weer. De boom is in mijn ogen gewoon veel te vroeg en zo worden die pruimen natuurlijk nooit van het formaat wat ze zouden moeten zijn!
De tomaatjes gaan ook goed. Niet zo zeer in de topsy op zijn kop ding, maar wel in op de ouderwetse geplant bloempot.

Photobucket

Vanmiddag waren we dus naar Symphony lake gegaan met de hondjes. Het was wat bewolkt weer maar de temperaturen waren erg hoog. De vochtigheidsgraad is inmiddels behoorlijk opgelopen en het was maar goed dat het zonnetje niet de hele tijd scheen.
Halverwege onze wandeling zag ik ineens wat geritsel net naast het wandelpad. En ik hou niet van geritsel! Al heb ik in die jaren hier wel geleerd dat geritsel niet altijd iets engs hoeft te zijn. Want meestal zijn het eekhoorntjes die weg schieten. Maar nu leek het geritsel anders. Het was een zacht geritsel, soort van geschuifel aan de zijkant van het wandelpad. En ja hoor...., ik had het goed in geschat! Want er kwam een dikke slang in mijn gezichts veld! Ieks...

Photobucket

Spontaan vloog mijn hartslag op hol en ik ben er in een sprintje en mega grote bocht met Connor langs gerend. Ik moet er gewoon niks van hebben. Die slang waarschijnlijk ook niet van ons, maar ik wilde het er maar niet op wagen of het beestje ons inderdaad eng vond. En koos voor mijn sprintje. Ron is er met Stacey ook snel langs gelopen en is daarna alleen terug gelopen om er een fotootje van te maken.... De held! ha ha ha.

Photobucket

Het bleek een water slang te zijn en die zijn niet zo heel gevaarlijk. Maarja, slang is slang in mijn opinie en daar hou ik echt niet van. Vooral niet als ik ze tijdens ons wandelingetje lang het wandelpad in actie zie, hi hi hi.

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Miranda zei

Hihihi, zo moeilijk ook al die verleidingen uit het verleden! Heel herkenbaar, maar gelukkig heb ik ook veel gekocht dat ik kan bewaren tot.....Al je tips van winkels bedankt hiervoor, maar vrees dat we dan nog verder er voor moeten rijden.
En gelukkig bestaan er nog echte helden niet!

Anja zei

Arme buren....lopen zo die lekkere taart mis ;-))
He jakkes slangen, daar heb ik het ook niet op.

Bibi zei

foei foei foei hahaha die taart moet wel heel erg lekker zijn. Ik wil m ook maken maar ik wacht nog even tot ik weer wat kilos kwijt ben. Heb nou al twee keer die key lime pie van Ciska gemaakt en in elk geval een halve pie in mn eentje weggewerkt, nou dat zie je wel hoor ;-))potverdorie. Maar de dudok wordt de eerstvolgende die ik ga maken.
Brr die slang, krijg er gewoon de rillingen van, al vind ik het wel mooie beesten, gek he?

Bianca (Hollandranch) zei

Groot gelijk dat je die taart zelf gehouden hebt (deels) ha ha
Morgen ga ik de ingredienten halen.

Wat zien je pruimen en tomaten er super uit, die van mij blijven van die miezerige dingen.

Knap hoor zoveel afgevallen !!

elmarstel zei

dat met de taart had ons ook kunnen overkomen, vond het het herkenbaar....

jakkes, die slang en hij oogt ook best groot, bah...

marjon (vana) zei

ik was er al bang voor dat die taart het niet ging redden.
dat is de reden dat ik momenteel niet bak, ik kan er dan echt niet van af blijven.
Ik vind het echt ontzettend knap, zoveel als je al afgevallen bent (waar blijven de foto's van je "nieuwe ik" ?)

Leuk zo'n pool party

www.ine1149.web-log.nl zei

Ja, inderdaad waar blijft een foto?
Groot gelijk dat je die taart niet meegenomen hebt, ik zou 'm ook lekker zelf opgegeten hebben.
Jakkes, zo'n slang, ook als is het maar een waterslang.

Marchiena zei

Hahaha, toen je de Dudok appeltaart beschreef hoe hij geworden was en de foto's liet zien had ik al zo'n flauw vermoeden dat hij de buren niet zou halen. Natuurlijk is het zo dat alle goede koks voorproeven. Je weet nu hoe hij smaakt dus je kunt in alle vertrouwen een nieuwe bakken en aan de buren geven. Wat niet weet wat niet deert :)
Leuke ontmoeting met die slang.

Marchiena zei

Ps: alvast een hele fijne vakantie en een gezellige verjaardag!

Karin (dh) zei

Tjonge, die dudoktaart is echt goed gelukt, zit hier te watertanden zo vlak voor het eten. Gelukkig is Dudok Den Haag waarschijnlijk al dicht, ja ze zitten hier ook, gewoon in het centrum, maar natuurlijk wel op 'stand', schuin tegenover het Binnenhof.
Ga 'm ook zeker zelf een keer proberen te maken, ik dacht dat het recept top secret was :-).

Tjee, 43 pond....dat is toch zo'n 20 kilo? Wat goed!!! Petje af hoor, je mag echt trots zijn op jezelf!

Anoniem zei

hahaha, daarom bak ik nooit ;-) We moeten alles met z`n 2tjes opeten dan en dan zitten die afgevallen kilo`s van mij er ook zo weer bij!
Toppie joh,ben ook wel benieuwd naar de nieuwe Peet, picture please!
Indrukwekkend die slang trouwens!

xx Mariet

Kasaka zei

43 pond is toch ook echt fantastisch? Dat vind ik juist altijd leuk hier, dat mensen niet schromen een compliment te geven en het dan ook oprecht menen. Maar dat opgelaten voelen herken ik ook. Wij zijn kennelijk niet gewend zo het middelpunt te worden gemaakt ;).

Annemiek zei

Leuke pool party! Ha, wat niet weet wat niet deert met die taart.
Brr, zo'n slang ben ik ook niet weg van.