dinsdag 5 mei 2009

Blaren en Blommetjes

Gisteren met vier andere buurvrouwen 's morgens aan de wandel gegaan. Dankzij Facebook is er heel wat meer contact en wordt er zo nu en dan wat afgesproken. Wel gezellig, want zo met zijn allen al kletsend vliegt de tijd voorbij en staan we na een uur weer voor onze huisdeuren. Vorige week was ik ook al met Rhonda wezen wandelen en had ik ineens blaren van mijn supergympen gekregen. Snapte er niks van. Al vanaf januari loop ik hard op die dingen en nu ineens blaren? Baalde er wel van, want zo kwam mijn loopje in gevaar. Echt ik loop trouw elke week drie keer, zodat die conditie blijft. Ben veelste bang dat ik het allemaal weer opnieuw moet gaan doen. Gaat net zo lekker dat lopen! En dat wil ik graag zo houden.

Maarja met blaren lopen is niet echt een pretje natuurlijk. Dus ik had van die speciale pleisters voor op mijn hielen gekocht, voor mijn loopje van vrijdagavond. En dat ging net goed. Het had echt niet veel verder dan die 5 km moeten zijn, want dat hadden de pleisters niet gehouden denk ik. Dus dat vertelde ik zaterdag ook aan Alison. En die vertelde mij weer dat het waarschijnlijk aan mijn sokken lag. Ik loop gewoon op een soort van tennis sokken. En zij had een poosje terug speciale sokken voor het wandelen gekocht bij REI. Die waren wat meer elastischer en sluiten beter om je voet aan. En eerlijk gezegd, die sokken van mij, sluiten nou niet echt mooi om mijn voet. Dat waren gewoon de standaard sportsokken. Van 6 voor $7,50 bij de Walmart, zeg maar.

Dus ben ik zaterdag naar REI geweest en de blister free sokken gaan halen. Het is trouwens een hele mond vol het merk en type van die sokken. Ze heten namelijk, The Wigwam Ultimax Running Mini Crew Ironman Socks. Jahaaaa mond vol, het is wat he? Kosten $ 7,50 per paar, maar dan heb je wel echte Wigwam sokken, die zelfs de Ironman draagt ;-) Dus het kost een paar centen, maar ik had daardoor alle hoop dat ik maandagavond weer kon lopen.

En moet zeggen, met de wigwam sokken aan ging het ook prima. Het wandelen overdag ging goed, al had ik 's ochtends nog mijn oude sportschoenen aan gedaan bij het wandelen. Maar 's avonds wel mijn MBT gympen gelopen. En gelukkig het bleef goed gaan. Hoop echt dat ik nu geen blaren meer krijg. Absoluut geen pretje. Stel je voor zeg, raak ik daardoor, mijn nieuwbakken conditie in ene kwijt! Dat moeten we niet hebben! Begin het nu net bijna leuk te gaan vinden en kijk er 's avonds een soort van naar uit, om te gaan lopen. En dat zelfs in de warmte. Gisteren was het nog 22 graden en op het laatste stukje begon het te miezeren. De miezer kwam precies op tijd eigenlijk, want het was drukkend warm en die miezer voelde heel lekker. Soort van mini-douchje tijdens het lopen. Wie dat ooit gedacht had om uit mijn mond te horen???? Petra in de regen aan het rennen en het nog leuk vinden ook? Het kan verkeren in het leven niet?

Gistermorgen belde trouwens ook Michelle van de bloemenschuur. Of ik van de week wilde komen helpen voor moederdag. Dus vanaf woensdag t/m zaterdag ga ik boeketjes en bloemstukjes maken. Best weer even leuk om na valentijnsdag weer met blommetjes aan de gang te gaan....

Groetjes,
Petra

10 opmerkingen:

Miranda zei

Hier zitten we te wachten op je resultaat, met name de a.s. Nijmeegse vierdaagse lopers.
Veel plezier tussen de blommen trouwens. En wederom rozen met gipskruid? Groetjes

Marchiena zei

Het scheelt echt als je goede wandelsokken aan hebt. De prijs er van ben je zo weer vergeten (behalve als je weer nieuwe moet kopen:) )

Top dat je weer bent gevraagd, ze vinden dus dat je goed werk levert.

Groetjes,
Marchiena

Annemiek zei

Hopelijk helpt het met de blaren.
Ik zag vandaag wat mooi geschikte bloemen en vroeg me al af of je voor moederdag in de bloemenschuur zou werken.

Anja zei

Een mond vol voor een paar sokken, maar goede sokken zijn net zo belangrijk als goede schoenen.
Leuk dat ze je weer gevraagd hebben bij de bloemenschuur.

Kristel Holsbeek zei

Amai dat is idd een mond vol die sokken;-) hihi
Leuk weer tusse de bloempjes gaan zitten;-)

elmarstel zei

ik draag met lopen ook speciale sokken, zelfs apart voor de linker en voor de rechter voet en idd ze zijn wel wat duurder maar het werkt en daar gaat het om, dus veel succes weer met rennen....

Anja L. zei

Hartelijk dank dat je over MBT schoenen bent begonnen in je blog. Mijn man en ik lopen er nu ook op en het is inderdaad even wennen maar daarna loopt het heerlijk. En inderdaad mijn van hielspoor heb ik geen last meer. In het najaar gaan we naar Canada en daar wil ik kijken voor nog een paar want hier zijn ze toch wel heel duur.
Groetjes,
Anja L.

Ineke zei

wat een schitterend sokken bij REI, voor die met die teentjes LOL.
Maar inderdaad, goede sokken zijn zooo belangrijk.

Succes in de blommentent!

gr, Ineke

Petra zei

@ Miranda
Het is nu wat leuker, want met moederdag worden er veel verschillende dingen aan moeders gegeven. Heb al van allerlei bloemstukjes gemaakt gister. Vandaag ook allemaal corsages maken voor promnight! Dat is nieuw voor mij!

@ Anja
Wat goed dat ze jullie ook zo bevallen. Bij mij hebben ze echt geholpen! Gelukkig bij jullie ook. Als je wilt kan ik je ook het internet adres geven waar ik ze besteld heb. Nog wel prijzig, maar scheelt heel veel met in Nederland.


Groetjes Petra

Bibi zei

Ik had ook bij Nike hele speciale sokken gezien, die zijn nog wel een tikkeltje duurder maar als backup misschien de moeite waard. Ik heb ook een tijd hardgelopen, ik vond het heerlijk maar ik deed het of te vaak of liep verkeerd, want ik kreeg shin splints. Is nu wel over maar blijft gevoelig. Wie weet pak ik het in de toekomst weer op, zou fijn zijn.