donderdag 7 mei 2009

Smaken verschillen

Smaken verschillen, dat is zeker. Inmiddels twee dagen gewerkt in de bloemenschuur en wat moeders hier mooi vinden, is echt heel anders, dan de moeders in Nederland. Althans dat schat ik zo in... Dit keer heb ik dan toch mijn camera mee genomen en gevraagd of ik van mijn brouwsels foto's mocht maken. Dus deze is dan door mij gemaakt....

Photobucket

Zoals ik al zei, smaken verschillen. Maar dit boeket is nagemaakt van de website waarvan dit boeket besteld is. Het is zaak om het boeket zoveel mogelijk op het plaatje te laten lijken. Er staat ook onder welke bloemen er voor gebruikt zijn en in welke hoeveelheid. Soms zijn sommige bloemen er niet of niet in de juiste kleur en dan mag je iets gebruiken wat er het meeste bij komt. Op zich vind ik het wel een sport om het zoveel mogelijk te doen lijken. En wat kost deze? $79,95. Pittig he? Met vaas erbij dat wel, maar is toch duidelijk niet mijn smaak. En zo zijn er meer die ik gemaakt heb, die niet in de "valt-in-de-smaak"-categorie komen.


Photobucket

Het bloemstukje van de foto hieronder komt er iets meer bij, maar is het nog niet helemaal hoor ;-) Deze heb ik dan wel zelf verzonnen, mocht naar smaak van de bloemist. Maar moest wel een eenzijdig stuk zijn. Gevraagd werd een vrolijk, lente achtig boeket in een vaas. Met een prijs van $ 59,00. Je moet dan ook echt alle bloemetjes, het groen, de vaas, maakkosten, doorberekenen. Maar je mag wel zelf alles bij elkaar zoeken. Dat is wel erg leuk.

Photobucket

De smaak is hier zoooooo anders, dat je echt niet met een Nederlandse smaak gevormd boeket kan aankomen. Dat zouden de klanten denk ik ook niet mooi vinden. Dus ik pas me aan en stel mijn smaak bij ;-)

Photobucket

Zo vul ik thee kopjes met bloemetjes, volgens het plaatje van het boek/internet.

Photobucket

En tuiniertasje voor moeders met roosjes en andere roze blommetjes, die er dan zo uitkomen te zien.

Photobucket

De foto is gemaakt in de koelcel, dus de achtergrond ziet er dan natuurlijk wel anders uit. Maar dit is het idee. Het kaartje wat er bovenop in geprikt zit, is het de afzenderkaart en het adres waar het bezorgd gaat worden. Moet wel zeggen dat ik het nu veel leuker vind dan met Valentijnsdag, waar ik eigenlijk het meest dozijn rozen heb staan maken. Dat was op een gegeven moment wel erg saai. Behalve een andere kleur rozen, waren ze allemaal het zelfde. Maar met moederdag zijn er heel veel verschillende boeketen en heb ik er nog niet twee dezelfde gemaakt. Wel zo leuk! De vrouw die de bloemstukken rond reed, zei dat ze ontzettend veel complimenten kreeg dit keer en dat doet een mens weer goed! Het is dan wel niet mijn smaak, maar de klanten zijn er blij mee en daar gaat het om ;-)

Verder heb ik vanmiddag ook nog zo'n 15 pols corsages gemaakt. Dit weekend is voor een aantal scholen hier in de buurt prom-night en dan neemt de heer een corsage voor zijn "date" mee. En zo heb ik in allerlei kleuren pols corsages voor het meisje gemaakt. En de boutonnieres voor de heren gemaakt. Boutonniere, is eigenlijk gewoon een duur woord voor de corsage voor de mannen. Moet zeggen dat ik dat wel heel erg leuk vond om te doen.

Photobucket

Is nog een heel gedoe, met hete wax waarin je de bloemen doopt met groen en kleine roosjes. Het schijnt dat er dames in de winkel zijn geweest die met hun jurk erbij, de bloemen en het lint voor de pols corsage hebben uitgezocht. Dus het is een errug belangrijk detail voor sommigen ;-)

Gisteren ben ik op de weg naar huis nog even gestopt bij Vaughans.

Photobucket

En heb weer aardbeien meegenomen. Dit keer niet zelf geplukt, want ik was behoorlijk moe, na zo'n dagje bloemstukjes maken. Maar een kant en klaar mandje snel meegenomen.


Photobucket

En daar ga ik nu een schaaltje van nemen! Ben er aan toe ;-)

Groetjes,
Petra

18 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Hmm jammie aardbeitjes stuur je er een paar door??;-)

Heb je toevallig een foto van een boeket dat jij graag ziet 'op zijn nederlands'?

Hier is het ook allemaal zo anders...deed vroeger aan bloemschikken en ben hier toch wel een beetje teleurgesteld of nog niet de juiste bloemist gevonden (die overigens HEEL duur zijn)

Anoniem zei

he leuke bloemetjes. Maar je moet toch wel het europese erin brengen.
Hester

Anja zei

Het zijn inderdaad geen Nederlandse boeketten maar je hebt ze wel mooi gemaakt voor Amerikaanse begrippen.

Yvonne zei

Wat je al schreef echte Amerikaanse boeketten. Ik vind de polscorsage wel heel erg lief, wat moet dat nou kosten Peet??
Groetjes en alvast een fijn weekend,

Yvonne

Anoniem zei

Nou dat zijn wel heel blommige blommetjes brrrrrrr
Die polscorsage vindt ik mooi!

Erna

Petra zei

@ Kristel
Zal in mijn volgende blogje een foto plaatsen van wat ik een mooi boeket of bloemstuk vindt ;-)

@ Hester
Doe mijn best!

@ Anja
Dank je wel

@ Yvon
Corsage man is $12,95 en de pols corsage zo'n $20,00 a $25,00.

@ Erna
Ja die vond ik ook mooi en erg leuk om te maken. Wel tijdrovend, maar wel leuk.

Groetjes Petra

elmarstel zei

jeetje!!!!!wat een prijzen zeg en idd het is niet echt mijn smaak en dan nog zo duur ook, nou dan krijgt mam maar een doos chocolaatjes.......heeft de visite ook wat aan, hahaha.

maar wel erg fijn dat ze je weer gevraagd hebben, dat is een goed teken.

Annemiek zei

Leuk toch om tussen de bloemetjes te zitten. Misschien is mijn smaak veramerikaans want ik vindt ze wel mooi :)

Bibi zei

hihi het is echt opvallend hoe de smaak verschilt. Ik weet dat mijn moeder toch liever een modern/strak boeket zou krijgen.
Maar tegelijkertijd vermoed ik dat als ze hier zou wonen voor een paar jaar, dat ze dan de stijl van hier ook mooi zou kunnen gaan vinden.

Miranda zei

Bent helemaal met je eens hoor, dat de smaken inderdaad veel stijver zijn. Altans volgens mijn mening. Het speelse ontbreekt hier duidelijk. Maar toch ook de inrichting van de huizen.....is ook duidelijk heel anders. Zelf denk ik dat ze onze dingen ook leuk vinden, maar die zijn gewoon niet te verkrijgen hier. Eigenlijk zou je de kans een moeten krijgen om typisch Hollandse boeketjes te mogen maken en te showen, zodat je kunt zien of er vraag naar zou zijn. Dat zou pas leuk zijn! Groetjes

Ineke zei

Jouw bloemetjes springen er wel duidelijk bovenuit. Die theekop vind ik overigens niet onaardig.

Morgen zeker nog een drukke dag?

gr, Ineke

Petra zei

Grappig, net als Annemiek is mijn smaak ook verAmerikaanst, kennelijk. Ik vind sommigen ook mooi (niet allemaal en het gele boeket, dat jij had gemaakt vind ik wel het mooist, dus all is not lost, ha ha ha!!).

Marchiena zei

De Amerikaanse smaak is i.d.d. duidelijk anders dan de Nederlandse. Dat geldt trouwens ook voor de prijs.
De polscorsage vind ik wel heel mooi. Vind het ook wel iets hebben, dat de meisjes dit van hun date krijgen voor de prom-night.

Anoniem zei

Je bent goed ingeburgerd hoor, mooie amerikaanse boeketten ;-)
Die corsages zijn idd erg mooi!

grtz Mariet

Bianca (Hollandranch) zei

Uhh ik durf het bijna niet te zeggen ;-) maar ik vind ze best wel erg mooi die amerikaanse bloemstukken maar ik hou van alle bloemen, alle kleuren en soorten bij elkaar maakt mij niet uit. In Nederland was ik daar een stuk kritischer in maar toen kocht ik ook nog bloemen, nu dus helemaal niet meer. Vind ze veel te duur en we leven grotendeels aan de compuut aan het werk of ik ben buiten + het is hier erg warm.
Maar superleuk werk heb je hoor, ik vind dat je erg mooie stukken maakt !

Mary-Ann zei

Altijd lekker verse aardbeitjes. IK ben ooit eens met Erben's class meegegaan op een aarbei-pluk fieldtrip. Was erg leuk ! Ik heb wel zelf alle aardbeien opgegeten want de kids wilden ze niet. LOL. Tja die boeketten, inderdaad ook niet mijn smaak, maar ze zijn mooi gemaakt, dat mag ook gezegd worden, en een tevreden klant is het belangrijkste. En die prijzen dan ! Maar dat staat in schril contrast met wat allemaal weer goedkoper is. Dikke knuf van mij ...En fijne hondenmoeder dag morgen !

Anna zei

Petra, wat een geinige stukjes, weer wat anders.
Het kopje vind ik wel schattig, en die tasjes.
Ja de aardbeien hier wordt je er mee ... gegooid.Lekker met een brusselse wafel en slagroom (voor Gerard).
Wel leuk om weer in de bloemen te rommelen.

Cisca zei

Ja, dat valt mij nu ook altijd zo op hier. Dat de boeketten er totaal anders uit zien hier. Ik begin er wel aan te wennen, moet ik zeggen.