maandag 18 mei 2009

Grappig

Gisteren was het een zeer druilerig daagje hier. Continu regen. En dat is hier niet vaak. Natuurlijk wel regen maar niet de hele dag door. Op zich vind ik dat niet zo erg als ik de hele dag lekker binnen kan bivakkeren. Maar voor gisteren hadden we kaartjes om naar Jeff Dunham te gaan in het RBC center in Raleigh, dus moesten we er wel uit op deze regenachtige dag.

Jeff Dunham is een stand-up comedian en hij doet zijn act met verschillende buikspreek poppen.

Photobucket
En van al die karaktertjes die hij laat zien is Walter mijn favoriet.

Photobucket

Walter is een ouwe mopperkont pop, maar vindt veel dingen "Funny as hell", zoals hij altijd zegt. Maar Jeff Dunham is vooral bekend geworden, ook in Nederland, door zijn typetje "Achmed de dead terrorist".


Hier het filmpje van Achmed van Youtube.

De voorstelling begon om 5 uur, beetje rare tijd vond ik zelf, zo net rond etenstijd.

Photobucket

Het was ontzettend druk in het RBC center en vooral bij de eetgelegen was het enorm druk. Ook bij de t-shirt verkoop van Jeff Dunham was het dringen geblazen. Er werden goede zaken gedaan. Er waren zelfs poppen van Walter te koop.

Photobucket

Prijs van die pop was $50,-, wat ik een berg met geld vond overigens. Maar ze gingen als zoete broodjes over de toonbank. Big business ;-) Vooraf trad Bryan the guitar guy op. Ook een stand up comedian en zingt liedjes en speelt op zijn gitaar. Soms best een beetje schunnige grappen dat wel en wij hadden al gezien dat er twee nogal oudere mensen op de eerste rij zaten, precies in het midden. Ze zaten al heel vroeg op hun stoeltjes vandaar dat het zo opviel. En natuurlijk viel dat ook op bij de guitarguy. Bij stand-up comedians is het beter om geen kaartjes voor de eerste rij te hebben ;-) Zo zou ik dat ook nooit doen bij Youp van 't Hek, hi hi hi. En dus ook niet bij guitar guy, dat werd al snel duidelijk. Hij eindigde zijn show met het spelen van het Amerikaanse volkslied op zijn gitaar. Zeker heel knap en het publiek vond dat helemaal geweldig natuurlijk. Hierna was er even pauze, waar weer iedereen massaal aan het eten ging en om 6 uur begon dan de show van Jeff Dunham.

Ondanks dat het geluid niet helemaal "je-van-het was in zo'n stadion, vond ik het een erg leuke show en heb erg gelachen. Het is net weer even anders dan een gewone stand-up comedian. Walter die ik zo leuk vind was er als eerste. En natuurlijk Achmed de dead terrorist en Peanut. En ook was de pop Bubba J er. Die staat voor een rasechte redneck. En die voelde zich helemaal thuis in North Carolina. Bubba is gek van Nascar en bier, dus wat dat betreft zat hij in NC wel goed. Prachtig ook hoe Jeff Dunham het accent na kan doen. Zo knap, al die verschillende stemmetjes voor de verschillende karakters van poppen. Voor de liefhebbers een klein stukje van zijn optreden...Groetjes Petra

10 opmerkingen:

elmarstel zei

Ik vind hem ook erg goed en mijn favoriet is peanut & jose jalapeno on a stick, hahaha

erg knap van hem om al die stemmetjes zo na te kunnen doen en ook de accenten, leuk hoor.

Annemiek zei

Wat leuk dat je hem gezien hebt. Hij komt dit jaar naar de NY state fair, en ik wil er ook naartoe!

Miranda zei

Ja, hij is echt leuk! Ook wij kenden hem vanuit Nederland. Lekker zo een avondje uit en lekker lachen.

Anoniem zei

Hij is goed he Peet? Leuk zo een avond lachen en hij doet zoveel typetjes echt goed is hij.

Hoorde dat je contact hebt gehad met Talletje jammer voor haar maar ze vind wel weer iets.

Nou spreken je gauw weer misschien wel op je nieuwe foon.

Groeten uit Soesterberg

Bibi zei

Ik vind Dunham ook erg goed, normaal vind ik buiksprekers acts maar zo zo, hier zou ik me niet voor schamen om de show te zien :-) maar wat een prijs voor zo'n pop.

Kasaka zei

Heeft hij nu nieuwe sketches voor Achmed the Dead Terrorist? Ik vind hem ook erg leuk!

Petra zei

@ Soesterberg
Ja helaas gaat het van de zomer niet lukken. Waar gaat ze nog meer naar toe eigenlijk?

@ Kasaka
Ja hij heeft een hele nieuwe show.

www.ine1149.web-log.nl zei

Leuk!

gr, Ineke

Anja zei

Leuk dat je zo van de show hebt genoten.

Petr@ zei

Lijkt me geweldig om Jeff Dunham live te zien! Hij is zo leuk.