donderdag 28 mei 2009

John

Nou ben alles aan het inpakken voor onze vakantie naar Florida. Morgen gaan we op pad. Pffff, wat neemt een mens toch allemaal mee.... Nouja een vrouw dan ;-) Ben toch ook wel een beetje graag van alle gemakken voor zien. En bovendien wil ik het huis altijd netjes achterlaten. Raar iets, maar is altijd lekkerder als je weer thuis komt. Dus zo ben ik de laatste dagen van alles aan het doen. Vaak ook allemaal tegelijk, wat het geheel niet echt overzichtelijker maakt. Maar het begint er nu op te lijken.

Gisteravond had ik een leuk uitje in de planning. Ik ben namelijk samen met Alison naar een kook klas geweest. Het was bij de plaatselijk B&B. En we zouden beef Wellington leren maken. Nou heb ik alle afleveringen van Hell's kitchen gekeken en heb daar heel wat fout afgelopen Beef Wellington gezien. En vreesde al Gordon Ramsay taferelen...

En bij aankomst moest ik eerlijk gezegd even wennen (lees slikken). Want het waren echte super 'kook-o-fielen' die aan de cursus meededen, zeg maar. En ik ben van het simpele recepten soort en kneep hem een beetje.
Maar na met elkaar kennis gemaakt te hebben werden we al snel aan het werk gezet door de aanwezige chef. En Alison en ik werden aan 'the station Salmon Wellington" gezet. Had wel binnenpretjes dat het ook echt een station genoemd werd. Net als in Hell's kitchen. Maar wij dus aan de zalm. Verderop werd er tenderloin Wellington, pesto, salade, raspberry vinaigrette, egplant en squash gebakken en mosterdsaus gemaakt. En dat door 6 mensen en 1 chef. Best leuk, omdat je echt zelf alles ging maken. Nou was de zalm verbazingwekkend makkelijk te maken. Echt ik was er verbaasd van. Je sneed de zalm instukken. Deed er viskruiden over en vouwde dan de bladerdeeg er over heen en plakte het geheel dicht met eigeel. Daarna ging het 25 minuten op 425 F in het midden van de oven. De verse pesto kwam er als laatste nog over heen.

De chef hielp je echt heel goed en ook de Innkeeper was alleraardigst. En het leuke van deze cursus was dat als het eten klaar was, je het ook allemaal met de mede cursisten ging opeten. Als een heus diner! Aan een zeer fraai gedekte tafel en in de mooi sfeervolle eetkamer van de Bed & Breakfast.
En goh wat was het lekker!!! We hadden in die anderhalf uur tijd, Tenderloin Wellington, Zalm Wellington, Salade met rasberry vinaigrette en aardbei, Squash en egplant gebakken en pesto gemaakt. Allemaal van verse ingredienten. Had echt niet verwacht dat ik het zo lekker zou vinden. Wat een smaak explosie was het! Echt super lekker! Dat hebben we toch maar weer mooi even gedaan, dacht ik. En beter nog...., ik kan het nu ook eens zelf thuis gaan proberen.

De innkeeper, John, die heel de tijd ook in de keuken aanwezig was geweest, met raad en daad, at ook met ons mee en bleek een zeer aardige en entertainende man.
Had de mooiste verhalen en het was, ondanks we met allemaal vreemden aan tafel zaten, ontzettend gezellig! Afijn, na het eten kregen we nog de recepten en de eigenaar liep met ons mee de tuin van de B&B in en vertelde hier en daar nog wat.
Zo bleek zijn vader een professionele honkballer geweest te zijn, uit de tijd met Joe di Maggio en Marilyn Monroe. En dat hij vroeger die twee als baby sitter had gehad. Denk dat niet veel mensen dat kunnen vertellen niet?

Verder vertelde hij over de straat waar de B&B aan stond. Dat is een beetje de hoofdstraat van ons dorp. En dat hij nog meer huizen bezat in diezelfde straat. Hmm dacht ik nog, interessant, voor een innkeeper... En toen vertelde hij dat hij downtown echt nieuw leven in wilde blazen. En dacht weer, hmmm, dat lukt aardig als je bijna de halve straat opkoopt ;-) Daarna begon hij weer over de reizen die hij had gedaan en dat hij de burgemeester van een dorpje uit Ierland in zijn B&B had gehad en dat hij samen met hem veel over het "Burgemeisteren" had gesproken. Hij zei dit speciaal in het Duits voor mij. En zei, "That's what mayors do". En toen..... toen viel bij mij pas het kwartje...... Hij zelf was de burgemeester van ons dorp! DE burgemeester gewoon! Wist ik veel???? Ik vond al dat hij zoveel over ons dorp wist.....
Och hemel, wat ben ik toch een sufferd..... Woon hier nu vier jaar en weet geen eens wie de burgemeester is? Sterker nog, ik zit gewoon ander half uur met de beste man aan tafel voor een drie gangen diner en net als ik naar huis ga, schijnt bij mij het licht pas, hi hi hi. Echt weer wat voor mij hoor.
Ik had wel de website gezien, maar ik was gelijk doorgeklikt naar het kookklas gedeelte, toen Alison die me gemaild had. En dus helemaal niet gelezen dat de burgemeester eigenaar is van die Bed & Breakfast. Maar ik weet nu wel hoe aardig die burgemeester is en dat hij veel over het dorp te vertellen heeft, waar hij al 35 jaar woont. Want dat van die 35 jaar had ik hem zelf nog gevraagd tijdens het eten. Hij zal ook wel gedacht hebben, die Nederlanders, die zijn ook lekker direct zeg ;-)

Groetjes,
Petra

15 opmerkingen:

Wendy zei

Wat leuk zo'n kookclub!! Alvast heel veel plezier in Florida gewenst. Laat maar komen die reis updates.

Bibi zei

Wat ontzettend leuk die kookclub, het water loopt me in de mond van al die heerlijke gerechten. En dan ook nog met de Mayor, hahaha.
Het ziet er ook erg chique uit, mooi hoor!
Ik ga ook altijd aan de schoonmaak voor ik wegga want ik vind het ook prettig om na een vakantie terug te komen in een schoon huis.
Veel plezier in Florida! En smakelijk eten alvast want als je van seafood houdt is het daar echt genieten!

Anoniem zei

Klinkt helemaal lekker, komt goed met jouw kookkunsten ;-)
Grappig burgemeesterverhaal!

Heel veel plezier in florida!!!
xx

Mariet

elmarstel zei

haha, dat is leuk om te lezen en trouwens het water loopt me in de mond.

een hele fijne vakantie en tot ziens/logs

Anoniem zei

Nou dat recept van de zalm wil ik ook wel, klinkt erruggg lekker.
Enne Prettige vakantie!!! en verjaardag alvast dan!!!
Veel plezier.
gr Jackie

Anoniem zei

Fijne vakantie!!!

Ik kijk al uit naar de mooie foto's!!

Groetjes Rianne

Anja zei

Leuk kook-burgemeester verhaal.
Veel plezier in Florida en succes met de laatste voorbereidingen.

Kristel Holsbeek zei

Lekker zeg dat eten, hmm.
Wel grappig moet weer bij jou gebeuren;-))
Weet je het is niet raar dat je wil vertrekken met een proper huis. Ik heb dat elke keer hoor. Veel plezier in Florida!

Yvonne zei

Hey Peet een hele fijne vakantie!!!
En op jouw verjaardag nemen wij hier een stukje Dudock appeltaart :-))
Groetjes Yvonne

Annemiek zei

Leuke kookklas! En dan de burgemeester ontmoeten die ook nog heel aardig is, super.

Miranda zei

Met een big smile lees ik mee en herken die poetsdrift ook helemaal. Wat zitten wij Nederlandse vrouwen toch voorspelbaar in elkaar. Lekker weg, niet verkeerd en nog wel naar Florida! Heerlijk meid en geniet er van! Wat een bak, dat van de burgemeester, en zie dat jij ook het woord kok niet meer gebruikt. Klinkt nu je hier woont ineens heel anders niet. We hebben in het begin nog wel eens de fout gemaakt, maar de blikken die we dan kregen...... In iedergeval genoeg geluld en veel plezier daar!

www.ine1149.web-log.nl zei

Wat leuk zo'n kookklas, heerlijke gerechten hebben jullie gemaakt zeg!
In die b&b zou ik best een paar dagen willen logeren!

Goede reis vandaag

Marjon zei

Grappig dat je niets wist dat je al die tijd met de burgemeester gepraat hebt.
leuk hoor zo'n kookclub, al die gerechten klinken heerlijk. En gezellig dat jullie het allemaal samen opeten.

Veel plezier in Florida, neem wat korte broeken mee, het is daar erg warm en benauwd op het moment las ik net op iemands weblog.

Groetjes Marjon

Kasaka zei

Leuk, zo'n kookklas. Onze burgemeester is ook zo aardig. Grappig genoeg heb ik uit Nederland zo'n idee van onbenaderbare burgemeesters overgehouden. Maar hier worden ze verkozen en dat maakt zeker verschil. Fijne vakantie!

Jasmino zei

Ben nu jouw weblog aan het bijlezen van de laatste 3 weken, onze vakantie. Heerlijk weer! Vandaar dus ook een late reactie nog... Jammer trouwens dat we niet meer in de buurt van Raleigh zijn geweest, anders had ik vast een kopje koffie bij je gehaald. Zou het heel leuk gevonden hebben, maar wie weet een volgende keer.....

Ha ha ha, echt zo'n Petra actie, die burgemeesters-act ;-) Moest weer gniffelen hoor! Maar het zou mij ook kunnen gebeuren.....

Leuk, zo'n kookclub, en klinkt ook erg lekker! Bij het lezen van "raspberry vinaigrette" gaan bij mij meteen de alarmbellen rinkelen. Ik heb hem tijdens onze vakantie voor het eerst geproefd over een salade en ben er helemaal dol op. Ik heb bij Long Horn de lekkerste salade ooit gegeten en wil die natuurlijk ook zelf kunnen maken. Ik ben dus op de laatste dag van onze vakantie speciaal op zoek gegaan naar raspberry vinaigrette uit een flesje om mee te nemen, en dat is ook gelukt. Maar daar volgden nog een heel blonde andere actie op..... ik had ze namelijk ingepakt in onze handbagage, omdat het glazen flessen waren en ik ze graag heelhuids wilde thuiskrijgen. Dat is dus helaas niet gelukt, want ik moest ze op de luchthaven natuurlijk weer inleveren. Handbagage..... zo'n ├╝berstomme actie van mij...... Dus je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: ik ben driftig op zoek naar een recept! Op internet wel te vinden, meer dan een zelfs, maar hoe weet ik dan of die lekker is? Ik prefereer dus een recept met referenties ;-)

Veel plezier op je vakantie.... ga nu weer verder lezen!

En oh ja, voor ik het vergeet, mijn e-mail adres heb je hopelijk wel? Anders een pb-tje via het forum, dan laat ik het je even weten!