zondag 3 mei 2009

Schnitzels

Photobucket
Gistermorgen ben ik met Alison naar Apex Peak fest geweest. Elk jaar in mei is dit feest in down town Apex. Ook dit jaar vond ik het weer leuk, want je kunt er net wat andere dingen vinden. Wat een creatieve mensen zijn er toch. Van zelf gemaakte vogelhuisjes, sieraden, bloempotten tot kookspulletjes. Na de markt zijn we nog even naar Koka Booth gereden. Ron en ik hadden kaartjes om naar Larry the Cable Guy te gaan, maar de show is geannuleerd in Cary. De reden was een beetje wazig. Wel jammer, want het leek me wel leuk om dat een keer in het echt te zien. Het rare was dat alleen Cary geannuleerd is. Alle andere shows op de tournee gaan wel door? Ik vroeg aan het meisje achter de kassa, of het aan het aantal verkochte kaartjes lag. Maar zij zei dat de verkopen juist heel goed waren geweest. Dus daar kon het niet aan liggen. Jammer....., maar helaas, geen Larry voor ons.

Toen ik thuis kwam was Ron ook klaar met werken en zijn we 's middags richting Cary gegaan. We hadden nog wat boodschapjes te halen. En toen kwamen we langs de BJ's en Ron had gehoord van een nieuw Duits restaurant daar vlak in de buurt, genaamd Bavarian brathaus . Ze zouden er heerlijke schnitzels hebben! Je kan hier overal heerlijk eten, maar schnitzels zie je niet snel op het menu en als je ze ziet zijn ze vaak gefrituurd en smaken gewoon anders. Maar...., niet bij het Bavarian brathaus. Ik had een zigeuner schnitzel en die was echt super lekker! Het is er wel wat duurder dan wat je hier in de omgeving gewend bent. $22.99 voor een schnitzel, vind ik best wel duur. Maarja het eten was er wel erg goed. In de recencies op het internet hadden we mindere berichtjes gelezen. Het restaurant wordt ook echt gerund door Duitsers en de klachten waren dan ook de zaken die je in een Europees restaurant meestal hebt. Je moet bijv. wat langer wachten op je eten. Al viel dat bij ons heel erg mee. Serveerster Ria, had wat moeite met onze vragen over het menu, want ze hadden alleen spatzel, waarbij je normaal aardappel puree of frietjes hebt. En ik had dus nog nooit gehoord van spatzel. Ria kon niet echt vertellen wat spatzel was, we moesten het maar proberen, daar kwam het op neer. En dat schepte bij ons niet echt veel vertrouwen ;-) Bovendien stond er bovenaan de kaart dat je niks mocht "substituten" op het menu. Wat normaliter bij bijna elk Amerikaans restaurant geen enkel probleem is. Daar kan altijd van alles, de klant is koning. Maar hier waren ze vrij streng. En daarom hebben we er maar Kartoffel puffer bij besteld, die overigens ook erg lekker waren. En er zat heerlijke zelfgemaakte appelmoes bij... Jammie! De spatzel waren achteraf trouwens ook lekker. Dat waren een soort van deegstukjes. Maar ik kan me voorstellen dat Amerikanen die hier komen eten, daar niet blij van worden. Vooral omdat de service hier in Amerikaanse restaurants altijd erg hoog is. En alles wat je veranderd wilt hebben aan je eten is mogelijk. Maar hier dus niet. Een ding waar ik niet erg blij van werd was de muziek. Errug Duits! Te verwachten natuurlijk, maar toch.... Ach ja wie heerlijke schnitzel wil eten, zal het moeten aanhoren, ha ha ha. Dus voor de schnitzel liefhebbers zeker aan te raden, maar je moet het door een Europese bril bekijken!Er waren wellicht nog meer Nederlanders aan de schnitzels binnen waarschijnlijk, want toen we naar buiten gingen zagen we deze auto op de parkeerplaats.

Photobucket

En nog even een close-upje...

Photobucket

Vandaag een rustig daagje en zijn we met de hondjes aan de wandel gegaan bij Symphony Lake. En we zagen een heleboel jonge eendjes onderweg.

Photobucket

Nou waren dit geen eendjes, maar ganzen. Ook een zo'n lief gezicht he?.

Photobucket

Groetjes,

Petra

4 opmerkingen:

Petr@ zei

Dat restaurant zal waarschijnlijk voornamelijk bezocht worden door Europeanen die daar wonen en toeristen.
Alhoewel: of een toerist zoveel geld voor een schnitzel gaat betalen, betwijfel ik. Dat is hier toch meestal het goedkoopste vleesgerecht op het menu!
Gelukkig voor jullie was het wel prima te eten!

Anoniem zei

Mjammie ziet er lekker uit, vooral dat toetje.
Erna

Annemiek zei

Mmm schnitzel. Ach even een hoempa muziekje aanhoren moet er maar bij.

Cisca zei

O, ik hou echt zo van schnitzels. Moet misschien toch eens langsrijden...

Enne, die NL stickers, die hebben wij dus ook op de auto. Iedereen die hier lid wordt van de NL club krijgt er automatisch eentje thuis gestuurd!