dinsdag 9 maart 2010

Baby's en aan de hol

Gisteren heb ik samen met Helga en Jackie en haar kids, Iris mogen bewonderen. Iris is een maandje geleden geboren en haar mama is Ryanne, die een Nederlandse, (en wonende in onze omgeving), is. Als je de kleine handjes ziet van zo'n baby-tje is het toch allemaal een wondertje wat op de wereld is gekomen. Zo klein! Clementine met Rosalie kwam later ook nog. Rosalie is inmiddels vier maanden en ondanks ook een baby natuurlijk, toch al weer groot vergeleken bij Iris.

Na de bewondering van deze nieuwe Nederlandse telg op Amerikaanse bodem, zijn Helga, Jackie, Norah en Isabelle, richting "A Southern Season" gereden. Ryanne woont namelijk in Chapel Hill en nu waren we wel heel dicht bij. Eerst hebben we lekker gelunched met zijn vijven. Buiten op het terras in de zon!!! Wat een heerlijkheid he? Waren wij even goed bezig zo op een gewone maandag of niet? Daarna hebben we de winkel onveilig gemaakt. Milka repen, Napoleonnetjes, Kokindjes en ga zo nog maar even verder, verdwenen in ons gezamelijke karretje. Verder nog even bij het kookgerei gekeken en daarna weer richting Apex. Geslaagd daagje kunnen we wel stellen.

Vandaag heb ik al weer lekker genoten van het mooie weer. Met de hondjes naar Lake Johnson en daar aan de hol. (Op de hol) Het was best pittig zo heuvel op en af, maar we hebben het weer gehad. Nog heel wat trouwens met twee van die stappers aan 1 arm, want Connor had vandaag geen zin. Of nouja, hij had wel zin, maar in andere dingen dan ik. En trok zo nu en dan aan de noodrem. Nou wandel ik altijd het eerste stukje, zodat de mannen even kunnen snuffelen en de nodige bomen kunnen bewateren. Maar hierna moeten ze netjes naast. En dat was nou net waar Connor geen zin in had. Alsof hij het anker zo nu en dan uitgooide ;-) Mijn arm is dus weer een paar centimeter langer geworden. Toen hij eenmaal die juiste stok gevonden had en die dan ook braaf mee zeulde, ging het een stuk beter.

Daarna nog wat boodschapjes gedaan en vanmiddag in het zonnetje in de bubbelbak! Wat hebben we het toch slecht ;-) Die eerste zonnestraaltjes in het voorjaar zijn altijd het lekkerste. En we hebben er weer van genoten.

Nou dan ook nog even speciaal voor Margreet, het gevulde koeken recept. (Bedankt dat je even ontlurkt hebt en leuk dat je vaker meeleest ;-) ) Hier komt het recept.

Men neme.....
200 gram bloem, 150 gram boter, 100 gram suiker, 1 ei en 100 gram spijs (hier in van die blikjes Almond paste te krijgen bij de super) en wat amandelen.

Meng de bloem, suiker, boter, half ei en een snuf zout en kneed dit goed. Doe het dan voor ongeveer een half uur in de koelkast. Rol het daarna uit en gebruik een glas op zijn kop om rondjes uit te snijden. Die rondjes op de bakplaat leggen en een wat amandelspijs in het midden doen. De randen nat maken en het tweede rondje boven op. Druk de randen goed aan en smeer daarna de koeken in met het eigeel in. En druk 1 amandel in het midden op de bovenkant van de koek.
Doe ze hierna 30 minuten op 160C graden (325F)in de oven. Ik heb ze wat langer er in gedaan trouwens, want wij houden van wat knapperige koeken. Maar dat is het. Helemaal niet zo moeilijk eigenlijk en errug lekker!

Groetjes
Petra

7 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Je hebt weer een leuke dag achter de rug lees ik;-)...tof...

elmarstel zei

ohhhh, heerlijk dat zonnetje, daar geniet ik nu ook zo van al is het zo in de ochtend nog behoorlijk fris ('t vriest dan nog gauw 3 graden)

Marchiena zei

Ik moet zeggen dat het leven bij jullie wel heel zwaar is;) Nou meid geniet er maar lekker van, ik zou zo zeggen pluk de dag:p.

Die gevulde koeken zagen er zalig uit, helemaal top.

Nel zei

Hoi Peet

mag ik je recept overnemen ? Ik wil het meteen gaan maken aankomend weekend. Voordat ik het misschien niet terug kan vinden lijkt het me handig om het op mijn blog te zetten.

(k'zal je naam erbij zetten)

Petra zei

@ Nel
Ja natuurlijk! Ik heb het ook van het internet afgeplukt hoor ;-)

Anoniem zei

Heerlijk dagje weer ;-)

Hier was het ook prachtig weer alleen zo vreslijk koud nog..maar ja, de zon maakt zoveel goed!

Groetjes Mariet

Margreet zei

Hoi,lees je blog nu pas!
Bedankt voor het recept. Dat lijkt inderdaad niet moeilijk, ga het snel eens proberen. Jammie.
Hoop dat het nu wel goed is gegaan met OpLove?
Ik lees het binnenkort wel.
Groetjes,
Margreet