maandag 29 maart 2010

De eerste...

Gisteravond was er de eerste tornado warning van dit jaar. Het was ook heel raar, want hoe later het werd, hoe warmer het werd. En zo was er dan ook later op de avond onweer en pittige wind. En daarbij een hele berg regen. In Highpoint hier ten westen van ons, was er dan inderdaad een tornado op de grond gekomen en de beelden er van zijn niet echt fraai. De plaatselijke tv zender had ook een filmpje van een bewakings camera op hun website geplaatst. Het lijkt in het begin net of het alleen regent. Dan wordt het ineens rustig en dan komt er ineens een wind waarbij de bomen als lucifers omknappen. Heel raar om dat zo te zien op dat filmpje.

Moet zeggen dat ik er wel wat minder van in een stress schiet dan de eerste jaren. Niet dat het went hoor, want tornado's moet je nooit onderschatten, dat bewijzen deze beelden maar weer. Maar..... mijn favoriete programma werd er mooi door onderbroken. Amazing Race, het tv programma waarin koppels de halve wereld over reizen en opdrachten moeten doen. En nu net aan het eind werd de programmering onderbroken om te zeggen dat er een tornado warning was en wat je moet doen in dit geval. De hele tijd liep er al een waarschuwings balk mee in beeld. Maar natuurlijk, net als het bij Amazing Race spannend wordt, gaan ze het onderbreken. Weet dus niet hoe het afgelopen is en wie er nu uit is gegaan deze week. Heel erg vervelend! Maarja, toch iets minder vervelend dan dat er een tornado in je tuin te vinden is natuurlijk ;-) Zou ik er dan toch iets minder gevoelig voor worden, als ik me nu aan een onderbreking erger???

Afijn het weekend had ik ook een Beardie wandeling. En zowaar had ik maar liefst 7 aanmeldingen dit keer. Heel wat voor hier dacht ik nog. De mensen wonen hier toch heel wat verder uit elkaar en dan 7 baasjes die komen. Niet slecht. Ware het niet dat van de week 5 van deze aanmeldingen afgezegd hebben en er dus maar 2 over bleven. Desalnietemin was het toch leuk om even met deze twee soortgenoten en hun baasjes te gaan wandelen. Het was heerlijk weer en Stace en Connor vonden het zo leuk! De kwispels waren niet van de lucht in ieder geval.

Photobucket

Even netjes op de foto bij Lake Johnson.

Photobucket

De dertien jarige Molly poseert ook graag even voor een lekker snoepje.

Photobucket

Na de wandeling hebben we met zijn viertjes wat gegeten en rond twee uur waren we klaar en zijn we richting Greensboro gereden. Daar had de BMW dealer een open dag en heeft Ron een mooie motor jas gekocht. Omdat het open dag was ging er 40% korting af. Dus dat was een hele mooie deal. Verder op zondag niet zoveel gedaan en toen was het vandaag al weer maandag!

En zojuist kreeg ik een telefoontje van de andere bloemenzaak hier. Of ik een afspraak wilde maken voor een gesprek met de eigenaresse van de bloemen zaak. En volgens mij was er nu wel doorgekomen dat ik echt allen part-time wil werken, dus morgen even bellen voor een afspraak. Toch best wel weer spannend. Het salaris is ook veel gunstiger dan in de bloemen schuur, dus dat is ook mooi meegenomen. Ze zoeken iemand voor twee ochtendjes in de week en wanneer ze bruiloftwerk hebben. Dus dat lijkt me wel wat. Als het nu in de praktijk ook zo werkt, zou helemaal mooi zijn niet? We gaan het zien!

Groetjes Petra

10 opmerkingen:

elmarstel zei

Wat een natuurgeweld zeg op dat filmpje en dan had ik er nog niet eens geluid bij...., maar was wel verbaasd dat ik op de achtergrond nog steeds auto's zag rijden????

Anoniem zei

Succes bij de bloemenzaak, we duimen voor je.
groetjes, Kaar

Natasja zei

Wow, indrukwekkend om dat op het filmpje te zien. De natuur kan soms erg wreed zijn. Leuke foto's trouwens.

www.ine1149.web-log.nl zei

Zoooo, dat ging even goed tekeer op dat filmpje.
Wat leuk dat je gebeld werd door die bloemenzaak.

Karin (dh) zei

He leuk dat telefoontje van de bloemenzaak, en begrijp ik het nu goed?
bloemenzaak -> part time -> bruidswerk -> goede fotograaf nodig? ;-)

succes! ga voor je duimen

Petra zei

@ Elmarstel
Ja het is inderdaad zo. Ik keek er ook naar, maar waarschijnlijk hebben zij helemaal niet gezien dat er zo'n wind ding aan kwam!

@ Kaar
Thanks

@ Karin
Hahaha, ja zitten dan wel dicht bij het vuur! Business kaartjes maar op de toonbank leggen ;-)

Marchiena zei

Lijk me echt eng zo'n tornado, wees maar blij dat hij niet bij jullie is langsgekomen.

Wat jammer dat er vijf mensen afgebeld hebben, maar zo te zien hebben jullie je toch vermaakt.

Spannend dat je een uitnodiging hebt ontvangen voor de bloemenzaak. Ik ga voor je duimen dat het lukt, lijk me hartstikke leuk.

Kristel Holsbeek zei

ik ben benieuwd;-)

Anja zei

Eng hoor zo'n tornado, wat een natuurgeweld. Succes bij de bloemnschuur.

Anna zei

Wat leuk, weer een aanbieding hopen dat het wat word??
Wat een raar weer overal, het lijkt hier wel herfst.
Van de week bijna 18 graden??