zondag 7 maart 2010

OpLove

Gistermiddag kreeg ik een mailtje van de "Oplove" organisatie. Mijn aanvraag om "Oplove" fotograaf te worden was geaccepteerd! Helemaal leuk! Operation Love Reunited is een organisatie waarbij een fotograaf zich kan aanmelden. Die organisatie zorgt er voor dat militairen en hun familie foto's bij die fotograaf kunnen maken, voordat de betreffende militair uitgezonden wordt. En dit alles zonder kosten voor de militair. Daarna stuurt de fotograaf de gemaakte foto's naar de uitgezonden militair. Als een soort van steun bij de uitzending. Want er gaan vaak maanden over heen voordat die militair hun gezin en/of familie weer zal zien.

Photobucket

Het is dus een soort vrijwilligers werk voor mij, maar heel bijzonder om dit te kunnen doen. Ik weet zeker hoe het is om in een ander land te zijn zonder je familie en vrienden. En soms is dat best moeilijk geweest. En ik zit geen eens in een vijandelijk of onaangenaam gebied. Verre van dat! En toch een berichtje uit Nederland kan mij zo nu en dan veel goed doen. Fotootjes per email of een kaartje in de brievenbus met een klein krabbeltje doen wonderen soms. Al is ons verblijf hier natuurlijk in de verste verte geen vergelijk met wat militairen mee maken. Totaal anders en des te meer belangrijk dat zij weten dat er thuis op hun gewacht wordt. En de foto's die zij gemaakt hebben voordat ze uitgezonden werden kunnen hopelijk daarbij helpen. Of foto's toegestuurd krijgen die van het thuisfront zijn gemaakt, nadat zij zijn uitgezonden. Een super goed initiatief en daarom wil ik heel graag aan deze "Operation: Love Reunited" mee werken. Mijn kleine beetje bijdragen, ook al is het maar een klein beetje...

Ben nu bezig met het verder invullen van de papieren om aan deze organisatie mee te mogen werken. Maar hopelijk verloopt dat net zo voorspoedig als de aanvraag en kan ik binnenkort foto's naar uitgezonden militairen sturen.

Verder heb ik vandaag niet veel gedaan. Het was lekker weer en heb met de hondjes een stuk gewandeld en verders lekker in de tuin gezeten. Ron was met een vriend gaan motorrijden. Ook de eerste keer in 2010 weer. En vanwege het mooie weer. Al was het 's ochtends nog behoorlijk koud geweest, zei hij. Ze waren richting Chapel Hill gereden, waar elke zondag morgen motorrijders verzamelen. Maar eenmaal daar bleek er niemand te zijn vanochtend. Dus hebben ze er maar een tochtje van gemaakt, in de buurt van Lake Jordan.

Photobucket

Zo de beelden te zien is het misschien wel jammer dat ik de motor niet meer heb, maar toen ik het filmpje hieronder zag wist ik weer waarom ;-)Het gaat namelijk veel sneller dan dat ik het op de motor zou rijden ;-) Dit was trouwens een oprit naar een nieuwe woonwijk in de buurt van Chapel Hill. Allemachies wat een bochten! Daar hoef je de bergen niet voor in, dat is duidelijk! Maar wel een prachtig mooi plekje!

Groetjes
Petra

15 opmerkingen:

Jessica zei

Leuk vrijwilligerswerk, alhoewel het hopelijk niet lang meer nodig is (omdat er nergens meer militairen nodig zijn dus - maar dat is vast ijdele hoop).
Filmt Ron met maar 1 hand aan het stuur of heeft hij zijn camera ergens aan vastgeklikt, hij houdt 'm zo recht door de bochten.
Mooie toegangsweg ook trouwens.

elmarstel zei

succes, want dit is een heel mooi idee zeg.

Anna zei

Wat een leuk initiatief,echt een mooi doel.
Je wat een leuk filmpje en wat een bochten , het was wel lekker rustig zo zonder ander verkeer.
Krijg er ook zin in, wij hadden ook gereden maar her was wel erg koud hoor.

Anja zei

Leuk vrijwilligerswerk, ik kan me voorstellen dat het je een goed gevoel geeft. Marcel heeft een half jaar in Soedan gezeten, wij hebben toetertijd ook foto's gemaakt die hij in zijn tent naast zijn bed had staan.
Stoer motorfilmpje!

Natasja zei

Inderdaad, wat een mooi doel heb je uitgekozen. Voor jouw misschien een 'kleine' bijdrage, maar voor de militairen een groot gebaar! Succes ermee!

Erna zei

Mooie initiatief hoor.
Komen de mensen van wie je foto's moet maken wel bij je uit de buurt?
Lekker hoor stukkie toeren op de motor.

Enne je gevulde koeken zagen er ook jammie uit.
Ze zijn vast al op gegeten door het koekiemonster.

Erna

Margreet zei

Wat een mooi initiatief en leuk dat je eraan mee kunt doen!
Groetjes,

Marjon zei

Wat goed van je dat je aan zo'n mooi project meedoet.

Zo'n motorritje zou niets voor mij zijn, ik vind een motor eng en gevaarlijk.

Martin zei

Inderdaad een ontzettend leuke (vrijwillergs) opdracht. Zo kun je ook je steentje bijdragen aan de troops! :)

Anoniem zei

Wat een goed doel heb je uitgekozen voor vrijwilligerswerk, dit wordt zeker door de mensen zeer gewaardeerd en jij natuurlijk een goed gevoel dat je zoiets kunt doen, klasse!!
Als de gevulde koeken net zo lekker smaakten als ze er uitzagen dan waren ze snel op hihi.
Groetjes, Kaar

Annemiek zei

Dat is leuk zeg, dat je dit gaat doen!

Guus zei

Wat een leuke opdracht bij Oplove, heel bijzonder en vast heel dankbaar.

Wij hebben bij het huis opruimen van Jos' ouders álle brieven van zijn opa aan zijn oma teruggevonden toen ze in Indie zaten. Later zijn ze in een Jappenkamp terecht gekomen. Ook alle fotos die toen gemaakt zijn, hebben we in ons bezit.. we koesteren ze..

Petra zei

@ Jessica
Denk dat Amerikaanse militairen altijd wel ergens naar uitgezonden kunnen worden. Al is het Duitsland. Maar inderdaad het zou zo mooi zijn als dat niet meer nodig zou hoeven te zijn.
En ja.... Ron heeft 1 hand aan het stuur en filmt met de andere. Ik doe het hem zeker niet na ;-)

@ Anja
Jullie weten maar al te goed hoe het is dan, zo lang zonder elkaar! Soedan is zo ver weg en fijn dat de foto's jullie dan toch wat dichterbij maakte.

@Erna
De mensen wonen hier zo een beetje in de regio. Dichtbij, is hier in Amerika vrij relatief, dat weet jij maar al te goed ;-)
En ja de gevulde koeken zijn verschwunden.

@ Guus
Wat bijzonder. Inderdaad koester ze!

Groetjes Petra

Tink zei

Een fantastisch initiatief Petra, en wat een dankbaar werk zal dat zijn! Ik doe nu met m'n Sony500 een cursus pet fotografie. Je weet dat ik actief ben als Border Collie rescuer. Door dat werk kwam ik vaak in shelters en animal controls die zich geen goede fotograaf kunnen veroorloven om deze 'strays' of afgestane honden leuk op de foto kunnen krijgen.

Een goede leuke foto maakt ze zoveel meer adopteerbaar. Voor mij een kleine moeite om een paar leuke foto's voor Petfinder te maken. Maar absoluut niet makkelijk om een hond te fotograveren in actie! Ik heb nog heel wat te leren!

Petra zei

@ Tink
Wat leuk! Ook dat zal enorm gewaardeerd worden. Elk hondje die bij Petfinder terecht komt verdient een eerlijke kans en een beetje leuke foto doet wonderen!
Hartstikke goed!