dinsdag 23 maart 2010

Spring

Het is ineens lente. Althans het was lente. Afgelopen weekend was het heerlijk buiten, met 25 graden. Maar nu woeit het behoorlijk en dat maakt het allemaal een stuk kouder.

Photobucket

En het zorgt er voor dat de bloesem hier boven van het pruimenboompje er uit geblazen is. Wel jammer, want die rook werkelijk heerlijk. Naast dat boompje staat namelijk een bankje en als je daar zat vloog er zo nu en dan een walm voorbij. Een bloesemwalm, zeg maar. Heerlijk. Hoe meer walmen, hoe beter, vind ik persoonlijk. Maar het is even voorbij.
Inmiddels is wel de perenboom (die overigens geen peren geeft, maar wel vol met bloesem zit) uitgekomen en het wordt tijd dat die wind even een tandje minder wordt anders zijn we zo door alle blommetjes heen. Deze boom walmt overigens niet. Maar... verkleurd weer mooi in de herfst. Ja, het is het 1 of het ander he?
Maar, volgens de weerman gaat het morgen gebeuren, die windvermindering. En daarmee een temperatuur verhoging. En hopelijk komt dat ten goede van de bloesem. Want dat vind ik altijd zo'n mooi gezicht. Wordt er helemaal vrolijk van zeg maar ;-)

Wat is er verder allemaal gebeurd? Moeders heeft geboekt en komt in juni deze kant op. Leuke vooruitzichten! En Ron heeft sinds zaterdag een nieuwe motor en de oude is gisteren verkocht. En ook al betaald en opgehaald. Dat is hier, als je een advertentie op Craigslist (Amerikaanse Marktplaats) zet, niet altijd even vanzelfsprekend. We hadden eerst contact met een man die hier bijna een uur verder op woonde. Die wilde volle pond betalen, maar wel graag thuis bezorgd? Alsof wij een winkel hebben ofzo? Daarna tig mailtjes van mensen die veel minder boden. Maar uiteindelijk contact met een aardige jongen uit Durham. Leek, toen hij kwam kijken, als twee druppels op Hugh Grant. Kwa uiterlijk en kwa doen. Dus dat gaf ons een beetje hoop op een voorspoedige afloop van het geheel. Zondag dus wezen kijken en maandag kwam hij terug voor de betaling en de papier massa. 's Avonds kwam hij weer terug met een vriend die de motor voor hem naar zijn huis reed, omdat hij eerst zelf een cursus wilde gaan doen. En op zijn gemakkie het allemaal wilde gaan leren. Het was echt een aardige en rustige jongen en ben blij dat hij het "gele monster" geadopteerd heeft.

Het was even slikken toen het gele monster weg ging, want daar heb ik dan ook op leren rijden. Maar, wij hebben nu in de garage een "grijs monster". Mooi ding is het! Maar toch wat groter dan het gele monster. Geloof niet dat ik daar op ga rijden. Hij is mooi, maar wel groot ;-) En voor iemand die van bloesemwalmpjes houdt, misschien net iets te. Maar zeg nooit, nooit. Want met het gele monster had ik het ook niet van mezelf verwacht, dat ik daar op zou gaan rijden. Was ie maar niet zo groot, als dat hij grijs was die nieuwe ;-)

Verder is het morgen dan alweer 5 jaar geleden....


Just arrived in North Carolina!

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Anoniem zei

5 jaar alweer. Wow!

Craigslist (en marktplaats hier) levert soms veel op, maar soms heb je toch ook wel vreemde vogels erbij....

Kristel Holsbeek zei

Amai al vijf jaar!! de tijd vliegt toch hé...

Kasaka zei

Ik vind die perenbomen altijd stinken, jij niet? Wel erg mooie bloesems met dat paars in het midden. Hier zijn ze nog niet uit. Vijf jaar alweer, dat gaat snel!

Martin zei

Hey wat leuk dat je moeder binnenkort op bezoek komt!!! Dat zijn echt leuke vooruitzichten. :-)

Ik kreeg deze week bericht van mijn zusje dat ze samen met haar man in Mei 3 weken bij ons op bezoek komen. Die heb ik ook al 4 jaar niet meer gezien.

Zo zie je toch maar dat familie altijd een stevige band blijft houden, ook al woon je erg ver van elkaar vandaan.

Jasmino zei

ALtijd baas boven baas..... ;-)
Bij ons is het ook wel heel lekker lenteweer de laatste dagen, maar de 25 graden halen we echt niet. Ik vind het zonnetje wel heerlijk, echt genieten!

En jee zeg, wat vliegt de tijd! Dat jullie nu al 5 jaar in Amerika wonen. Gefeliciteerd met jullie eerste lustrum!

Enne, waar is een foto van de nieuwe motor?

Anna zei

Wat gaat de tijd toch snel 5 jaar!!
Ik hoop dat de motor niet zo snel is.
Geen plaatje??
Ron een hoop veilige km.
Gezellig dat je moeder weer komt!!!
Toos

B. zei

hihi nou kan best hoor, een bloesemwalm loving biker chick.
Bij ons moet de bloesemwalm nog komen.

Petra zei

Gaat best samen hoor, ik hield van motoren en bloesemwalm :-)
Iets minder van de insecten die er dan bij horen, ze maken zulke vieze vlekken op je vizier.

Maar ook hier is de wind opgestoken.
Gelukkig nog geen bloesem om weg te blazen.
Moet het wel in de gaten houden hier, wil graag de appelgaarden hier in bloei zien.
(en fotograferen natuurlijk)

Anoniem zei

Time flies....

Alsof het de dag van gisteren was dat we in Zierikzee zijn geweest, Roon en ik!

Heerlijk dat je moeder weer jullie kant op komt!

xx Mariet

www.ine1149.web-log.nl zei

Fijn, dat je moeder weer komt. Goh, wat vliegt de tijd toch, 5 jaar is niks he?
Heerlijk die lente bij jullie, hier viel het wat tegen vandaag.

Anja zei

Wat gaat de tijd snel, alweer 5 jaar. Leuk vooruitzicht dat je moeder in Juni weer komt.
Hier zijn de bomen nog niet zover, onze pruimenboom is ook zo mooi als hij in de bloesem staat.

Petr@ zei

Vijf jaar in Amerika al weer! Reden voor een feestje.

Marjon zei

Goh, 5 jaar alweer. How time flies!

Mooie foto's van de bloesem.