zaterdag 6 maart 2010

Bloesem

De takken die ik twee weken geleden van de Japanse kers had afgeknipt komen nu allemaal uit in de vazen. Hartstikke leuk gezicht! En echt een beetje voorjaar in huis.

Photobucket

Heb 1 kleinere vaas op de salontafel staan en twee grote vazen op de eetkamer tafel. En elke keer als ik er langs loop moet ik even kijken van mezelf. Wordt daar zo vrolijk van.

Photobucket

De bloesem met op de achtergrond de Hollandse tulpjes. Vandaag zag ik in de tuin zelfs een boom die bijna uitloopt. Dat boompje is altijd vroeg en verliest ook al heel vroeg weer de blaadjes. Maar die zit dus nu vol in de knop en loopt bijna uit.

Vandaag weer verder gesnoeid, dit keer het pampus gras. En inmiddels zit de container weer vol met snoeispul, dus wordt weer vervolgd. Verder lekker in het zonnetje gezeten. Er stond nog wel een frisse wind, maar morgen zou het nog wat beter gaan worden. Was trouwens erg productief vandaag ;-) Want ik had ook deze gemaakt!

Photobucket

Gevulde koeken!!! En.... ze waren nog lekker ook! Net echt ;-) Wie had dat ooit gedacht? En eigenlijk heel makkelijk om te maken. Dat ik het nog nooit eerder geprobeerd heb. Ron is enorm gek op gevulde koeken. Nee ik zeg het verkeerd. Hij is ENORM gek op gevulde koeken. Dus zal zeker herhaald worden, maar.... niet al te vaak, want ik weet nu hoeveel boter er in gaat ;-)

Groetjes
Petra

9 opmerkingen:

Anja zei

Prachtig die Japanse takken in bloei, daar wordt je inderdaad vrolijk van!
Mmm, die koeken zien er heerlijk uit.

Marjon zei

Hier heb ik de eerste sneeuwklokjes ook al gesignaleerd. Ik werd er helemaal blij van, van mij mag de lente ook komen.

Ger is ook zo dol op vulkoeken, vooral die hel grote van de bakker met zo'n knapperig randje.

Petra zei

@ Marjon
Bij de Albert Heijn verkopen ze ook van die vers gebakken gevulde koeken. Daar was Ron gek van. Deze smaakte wel een beetje hetzelfde hoor. Inderdaad dat knapperige randje....

Anna zei

Ik zou haast op de koffie komen.
Wat ziet dat er lekker uit.
Ik geniet ook van bloesemtakken tussen de tulpen op mijn tafel.

Martin zei

Mjammie! In Nederland (vr)at ik ook altijd van die lekker vers gebakken gevulde koeken. De banketbakker die wij destijds hadden maakte ze altijd vers. Die goedkope voorgepakte gevulde koeken met (ik geloof soja) erin waren zo smerig, dat ik daar een keer goed ziek van ben geweest.

Ik sta zeker 3 keer per week bij Panera Bread (die hebben zulk lekker brood) en kijk dan altijd naar hun gebakjes en taartje die ze in ruime overvloed hebben uitgestald. Het gekke is, dat ik nooit iets kan kiezen daar. Het aanbod is groot en het ziet er allemaal heel erg lekker uit, maar overal stoppen ze 'cheese' in, inplaats van amandelspijs of custardpudding. Elke keer als ik wat lekkers voor bij de koffie meeneem, valt het weer tegen niet de smaak te krijgen die wij in Nederland zo gewoon vinden.

Wat dat aan gaat mis ik de echt Nederlandse banketbakker toch echt wel...

B. zei

Mooi die japanse kersetakken! Ik zou wel zo'n boompje in onze tuin willen eigenlijk (maakt meteen een aantekening)

Miranda zei

Hmmm, ik zit helemaal te genieten van je mooie bloesems en die gevulde koeken. Het ziet er goed uit! Groetjes vanuit Virginia van Miranda

Margreet zei

Nou, nu ga ik toch even ontlurken hier! Ik lees wel af en toe eens mee, maar heb geloof ik nog nooit gereageerd.
Maar nu! Heb je een recept voor me, van de gevulde koeken?
Groetjes uit Denver,
Margreet

Anoniem zei

Die zien er goed uit!!!! lekker hoor ;-)

xx Mariet