donderdag 20 mei 2010

Imelda is back

Nou hoe anders het kan lopen dan gepland. Dinsdag morgen had ik een fotosessie met twee baasjes en een hondje gepland staan. Echter het regende pijpenstelen dinsdag morgen. Dus dat ging even niet door. En ja, we maken wel weer een nieuwe afspraak (baasjes gaan nu op vakantie) maar toch... Waarom moet het nou regenen?
Het regent trouwens al een paar dagen. Eigenlijk sinds dat het zwembad hier open is regent het. Zal je net zien. Het is niet koud of zo hoor, twintig graden is het gewoon. Maar het is bewolkt en er valt zo nu en dan een bui. Dus dat was minder op dinsdag.

Woensdag had ik een home coming gepland staan in Camp Lejeune. Allereerst zou half 8 's morgens de aankomst tijd zijn.Da's vroeg op voor mij, want Camp Lejeune is hier zo'n twee uur rijden vandaan. Echter dat werd twee dagen van te voren verplaatst naar half 8 's avonds. Fijner om overdag te rijden, maar wel 's avonds laat terug. Afijn, gisteren om 1 uur 's middags gaat de telefoon. Het zou 12 uur midden nacht worden. oeps....

Dat betekende dat ik dan midden in de nacht terug zou moeten rijden in mijn uppie... Jeetje.... weet niet of dat nou zo'n goed plan is. Ron vond het al helemaal geen goed plan, dus ik heb de mensen waar ik de foto's voor zou maken aangeboden om binnen nu en 14 dagen, wanneer het hen uitkomt, foto's van hen te maken. Natuurlijk niet het zelfde als de enige echte home coming, maar zeg eerlijk wie ziet er om 1 uur 's nachts nog apetijtelijk uit na een lange dag wachten en voor de soldaat een lange tijd reizen. Gelukkig begrepen zij het helemaal, maar vond het toch wel jammer. Had er eigenlijk wel naar uitgekeken om weer foto's voor Oplove te maken. Maar helaas.

Dus.... ik was niet in de allerbeste bui kunnen we wel stellen. En wat fleurt Petra altijd op in dat soort stemmingen. Ja.... wat zou het zijn? Precies ja, even lekker shoppen. En nou was het feit zo dat ik nog een bon had voor 30% korting bij de DSW. Voor wie niet weet wat DSW is. DSW is HET schoenen shop whahalla van Amerika, werkelijk waar. Nou ben ik een klein "Imeldaatje" en vind schoenen kopen altijd errug prettig. Maar ik verzeker je, de DSW brengt bij elke vrouw een Imelda naar boven. Kan gewoon niet anders.

Hele paden met schoenen vindt je er. En alles staat gewoon in de winkel, dus je kan zo zelf je eigen maat erbij pakken en ze gelijk passen "die-nieuwe-altijd-al-willen-hebben" schoen, sandaal, slipper of laars ;-) Dat bedoel ik, helemaal ideaal niet?
En al helemaal op een dag als deze, waar mijn foto plannen in het duigen vielen. Laat de Imelda in mij maar boven komen, dacht ik dus.

Photobucket

Nou had ik 1 bon van 30% korting en dat maakt het Imelda gevoel nog beter vond ik. Maar er naast op die bon stond een tweede bon gedrukt. Nummer 1 was voor jou stond er op en nummer 2 was voor een vriend of vriendin. Ook 30 % korting als die vriendin een DSW pas nam. Die overigens gratis is en waardoor je geheel automatisch die geweldige bonnen thuis gestuurd krijgt, hahaha.

Maarja ik was maar alleen en geen vriendin bij natuurlijk. Wat een probleem was want na drie van die paden met schoenen had ik al twee paar die ik werkelijk heel erg leuk vond. Hmmmm wat nu? 1 bon en twee paar schoenen? Inmiddels was ik er achter dat ze op het moment bij DSW heel veel schoenen in mijn maat hadden. Maat 42 heb ik. En die zie je hier niet zoveel of is al heel snel uitverkocht. Maar.... dit keer bij DSW veel aanbod in mijn maat. En eenmaal bij pad 5 had ik al drie dozen om mee te zeulen. En voordat ik wegging wilde ik ook nog even bij de uitverkoop hoek kijken. En in mijn maat hebben ze meestal niet zo veel staan. Maar nu natuurlijk dus wel. Heleboel leuke slippers en instappers. Als je daar toch niet vrolijk van wordt. Dus uiteindelijk had ik vier dozen met schoenen.

Dan komt het neer op een selectie maken. Ik ben nou ook weer niet zo erg Imelda dat ik ze alle 4 besloot te nemen. Dus om en om nog even passen. Wat kan ik daar bij aan? En wat past hier bij? Uiteindelijk had ik twee paar over. Maarja, maar 1 bon, dus er moest er nog 1 afvallen ;-) Dus ik aan elke voet een ander paar. Ze zaten allebei ook even lekker, dus daar kon ik ook niet mijn keuze door laten bepalen. Dus ik vraag aan een mevrouw die net als ik met een stapel schoenen in de rondte liep te sjouwen welke zij het leukste vond.

Nouwwwww, dat had ik beter niet kunnen doen. Een uitgebreide bekijktocht werd er toegepast en na zo'n vijf minuten, "met wil je even draaien, loop even een stukje", zegt ze: "Ik zou het niet weten, hoor. Maar hebben ze ze ook in het wit?" Huh....???
Ja, zegt ze, ik koop altijd alleen witte schoenen. Ja hoor! Heb ik weer. Vraag ik om iemands mening, tref ik iemand met een witte schoenen fettish, hahaha. Ja weet ik veel of ze die ook in het wit hebben? Degene die ik uit gezocht heb zijn zwart, het tegenovergestelde van wit. "Nee dat weet ik niet hoor", zei ik tegen haar. En deed de schoenen maar weer uit en besloot toen maar om naar de kassa te gaan met de twee dozen. En zou gewoon proberen beide bonnen in te leveren.

Zo zonde 30% korting zo maar voorbij te laten gaan ;-) Je bent Nederlander of niet toch? Dus bij de kassa tref ik de kassamevrouw en zeg dat de eerst doos voor mij is en de tweede doos voor mijn moeder. (Sorry, ma, het was een schoenen noodgeval) Oh, zegt ze, is je moeder er ook? Nee, zeg ik, maar kan ik de bon wel gebruiken? Dat mijn moeder aan de andere kant van de oceaan woont en een heel andere schoenmaat dan ik heb, liet ik wijslijk achterwege natuurlijk, dat begrijp je.

Oh, geen probleem hoor zei ze. Tuurlijk kun je de bon gebruiken. Jippie!!!!! Gewoon $10,- er af. Bedankt ma! Je was er niet, maar je was er toch! En dus twee keer 30% er af. Kijk en daar word ik dan toch wel weer erg blij van.

Photobucket

Inmiddels stond de "alleen-witte-schoenen"-mevrouw achter me in de rij en wilde natuurlijk wel even weten hoe ik aan die bonnen kwam. Ha ha ha, jaaahaaa, dat is mooi he? 2 x 30% korting, dat lukt niet iedereen! Had de neiging om te zeggen dat je die bonnen alleen in kan leveren als je zwarte schoenen koopt. Maar zei dat toch maar niet, hi hi hi. Ik heb heel beleefd uitgelegd dat je die per post krijgt als je een gratis vaste klanten pas hebt. (Je bent nou eenmaal Imelda of niet) Ohhhhh, zei ze en ze vroeg gelijk een formuliertje aan de kassa mevrouw, zodat zij ze ook kreeg in de toekomst. En begon heftig haar gegevens in te vullen.

Dus moraal van het verhaal, ben je op zoek naar witte schoenen ga snel naar de DSW. Want volgende week valt vast de DSW pas bij de "Alleen-maar-witte-schoenen"-mevrouw in de bus en is er denk ik al heel snel geen witte schoen meer te krijgen. Zij liep namelijk nu al met vier dozen naar de kassa. Het kan altijd nog erger dan mijn schoenen obsessie dus!

Photobucket

Groetjes Petra

13 opmerkingen:

Erna zei

Ik had het toch gezegd van die regen en dat zwembad!, hopelijk nu drogere tijden.
Ohhh was graag ff met je mee naar de DSW.
Hebbie al een nieuwe schoen rek gekocht?
Ze zijn wel leuk!!!!!!

Guus zei

Een vrouw heeft nooooit genoeg schoenen! Leuk verhaal weer Petra! Hoop dat de regen snel over is...

Cisca zei

Hahaha, laat ik nu net een logje in de steigers hebben staan over Kobus aka Imelda de schoenenverzamelaar...

En ja, DSW, dat is ook mijn favorite winkel.

B. zei

Leuk verslagje weer ;-), die winkel lijkt me wel wat maar wij hebben die niet geloof ik.

Anja zei

Tja, wie slaagt er nou niet bij de DSW. Leuke schoenen heb je gekocht, zijn ze voor jezelf of voor je moeder ;-))

Kristel Holsbeek zei

hihi dat is dan toch nog een geslaagde dag geworden;-)

www.vandijkjes.punt.nl zei

Nog nooit van DWS gehoort. Vast niet hier in de buurt want dan had ik dat vast geweten. Leuke schoenen hoor! En inderdaad heb je ooit genoeg schoenen...

gr petra

Anoniem zei

Ha ha Petra (van Dijk) je lijkt wel een man ooit heb je genoeg schoenen of ben je een n vergeten hihi.
Dat zwembad klinkt wel fijn nu nog beter weer. Hier gaan we eindelijk genieten van het mooie weer. Goed weekend!
Groetjes, Bianca F

Anoniem zei

Ha, zo ben ik met m'n moeder vorige week nog wel ff bij de DSW geweest, en ja zij was geslaagd. Maar ik was er al n tijd niet meer geweest dus geen korting bonnetje.....totdat we thuis komen en je wilt t niet geloven maar in de brievenbus lag n korting kaart van de DSW met 20 dollar korting!! Dus ik direct terug gereden en uitgelegd dat we net daarvoor schoenen hadden gekocht...of we alsnog de korting konden krijgen, tuurlijk!!! was de reactie, dus ook wij zijn blij Petra met de DSW.
GR Jackie

Monique zei

Ze zijn leuk :-)

Heel erg: ik loop de hele zomer op dezelfde teenslippers van Wolky. Alleen als ik echt ver moet lopen trek ik mijn Teva-sandalen aan.

Enne ... de Wolky's heb ik al vijf jaar, bestel gewoon elk jaar nieuwe.

www.ine1149.web-log.nl zei

Jammer, dat die home coming te laat werd om foto's van te maken.
Heerlijk om zoveel paar schoenen te kunnen kopen!

Marjon zei

Wat een heerlijke winkel lijkt me dat die DSW. Ik zal eens kijken of ik er één tegenkom van de zomer.

Heb je die sandaaltjes op de laatste foto gekocht? Die vind ik erg leuk.

Petra zei

@ Marjon
Ja dat is de nieuwe aanwinst

@ Erna
nog geen schoenen rek

@ Guus
Jij begrijpt mij helemaaaaal!

@ Cisca
Dat is ook toevallig!

@ B.
DSW is wel een landelijke keten, dus vast wel ergens "in de buurt"

@ Jackie
Groot gelijk!!! Snel verdiend niet?